يك روش درماني غيرمهاجم با استفاده از نور ضعيف مادون قرمز ميتواند از آسيبهاي شبكيه چشم ناشي از بيماري پاركينسون پيشگيري كرده و يا اين صدمات چشمي را شفا دهد.
جوناتان استون، استاد مركز بيناييسنجي دانشگاه سيدني كه سرپرستي اين مطالعه را بر عهده داشته، ميگويد: تكنيك درمان با پرتو مادون قرمز از فاصله نزديك از مدتها پيش براي بهبود و شفاي زخمها در بافتهاي نرم مانند پوست، شناخته شده است.
در آزمايشات اخير نشان داده شده است كه اين شيوه در عين حال ميتواند از شبكيه چشم در برابر سمومي كه به سلولهاي عصبي حمله ميكنند، حفاظت كند.
به گزارش پايگاه اينترنتي يانز، دكتر استون ميگويد: ما در اين مطالعه روي يك مدل از موشهاي آزمايشگاهي مبتلا به پاركينسون آزمايش كرديم كه در آنها از سمي براي ايجاد شرايط شبه پاركينسون استفاده شده بود.
استون افزود: اين سم آن دسته از سلولهاي مغزي را مورد حمله قرار ميدهد كه از يك مولكول سيگنال دهنده خاص موسوم به دوپامين استفاده ميكنند. ما در اين آزمايشات موفق شديم با استفاده از دوز مناسب اشعه مادون قرمز و در زمان مناسب، تاثيرات مخرب اين سم را متوقف كنيم. مرحله بعدي اين مطالعات بررسي و تطابق يافتههاي جديد حاصل از آزمايش روي موشها با نمونههاي انساني مبتلا به پاركينسون خواهد بود.
پزشكان ميگويند، اين ماده سمي همچنين سلولهاي خاص كليدي را در شبكيه چشم تخريب ميكنند. اين سلولها كه از دوپامين استفاده ميكنند براي افزايش قدرت كدگذاري تصاوير در شبكيه اهميت دارند. اشعه فرابنفش همچنين از اين سلولهاي شبكيه حفاظت كرده و احتمال آسيبديدگي آنها را كاهش ميدهد.
301301
نظر شما