اگر مردی را دیدی که با دوستان خود شادان وخندان از کوی سفارتخانه ها در اسلام آباد باز می گردد بدان که از سفارت ایران باز گشته است و اگر مرد دیگری را دیدی که خشمگین وناراحت است و مدارک در دست خود را بررسی می کند و زیر لب فحاشی می نماید ، بدان که از سفارت عربستان بازگشته است .
این حالتی است که هر روز در کوی سفارتخانه ها در اسلام آباد تکرار میشود . حال باید پرسید آیا این وضعیت یک توطئه را منعکس میسازد و یا نشان دهنده ساده لوحی ونادانی و یا روحیه فرصت طلبی و خودکامگی بعضی ها برای دستیابی به منافع شخصی خود است ؟!.
اگر خواستی روادید عمره و یا حج دریافت کنی باید با تلخکامی هایی روبرو شوی وگوئی دیپلمات عربستان یک مزدوری است که برای پخش نفرت ونارضایتی از سعودیها و نیز روی گردانی از سبیل الله بکار گرفته شده است. پس یا ذلت وخواری را باید طلب کنی ویا آنکه بتوانی در بازار سیاه یک روادید بدست آوری وبتوانی با پرداخت چندین رشوه ، خانه خدا را زیارت کنی. اما اگر راه را تغییر دادی و خواستی مرقد امامان در ایران را زیارت نمائی ، شادباش که به مهمانی و پذیرائی همراه با رفتار نشان دهنده تمدن و خوش رفتاری روبرو خواهی شد.
یکبار رهبر سابق جماعت اسلامی " قاضی حسین احمد " را مورد سرزنش قرار دادم و از او پرسیدم چرا در اجلاس " بیداری اسلامی " که در سبتامبر گذشته در تهران برگزار شد ، شرکت کرد در حالیکه تمامی جنبشهای اسلامی و بویژه اخوان المسلمین آنرا تحریم کردند چون شایع شده بود که توطئه علیه عربستان و نمودار جعل کردن رویدادهای بحرین و اجحاف کردن درباره سوریه است.
در پاسخ من ، فرزندش اینچنین به من پاسخ گفت : اگر بخواهیم به خانه خدایمان سفر کنیم کوچکترین کارمند سفارت عربستان ما را مورد سوء استفاده وبازخواست قرار می دهد و گوئی ما می خواهیم به خانه پدرش برویم در حالیکه سفیر ایران تاکنون سه بار با ما در خانه خودمان دیدار کرده تا دعوت برای شرکت در این اجلاس را به اطلاع ما برساند . حال چگونه می توانیم این دعوت را نپذیریم؟!.
اگر این نشان دهنده توجه سفیر ایران به منافع کشورش است ، پس چرا دیپلماسی عربستان سعی نمی کند دلهای مسلمانان را بدست آورد؟
در موسم حج گذشته 150 روادید جعلی برای حجاج پاکستانی صادر شده بود و تمامی این حجاج از فرودگاه مدینه بازگردانده شدند و مشخص گردید آن دیپلماتی که این روادیدها را صادر می کند ، روادیدهائی را که حکومتش برای پیروان خدای یکتا اختصاص داده در برابر مبالغ بسیار بالا می فروخت .
حال باید دید که دولت عربستان با این شخص چه رفتاری کرد ؟ آیا مورد بازخواست قرار داد تا عبرتی باشد برای دیگران و یا آنکه فساد موجود در دستگاههای حکومت عربستان چنان است که بر این جنایت نیز پرده پوشی کردند تا پس از مدتی فجیع تر از آن روی دهد ؟!
اگر سفیر عربستان در باکستان اطلاع ندارد که این دیپلمات وی دست به چه کارهایی می زند باید گفت که این جنایت هولناکتر خواهدبود!
در نظر بگیرید ایران دعوت کرده تا یک مدیریت بین المللی بنمایندکی از جهان اسلام برای اداره کردن حرمین شریفین تشکیل گردد و این دو حرم از تسلط سعودیها خارج شود . در این میان یک جنگ رسانه ای برپا خواهد شد و عربستان با مزدورانی که در رسانه ها وکانالهای ماهواره ای عربی دارد که به بیش از چهل زبان زنده دنیا برنامه پخش می کنند و در تمامی کشورهای عربی مزدور دارد ، دست به جنگ تبلیغاتی خواهد زد و پاسخ افکار عمومی اسلامی چه خواهد بود؟.
حال اگر افکارعمومی پاکستان که از نوعی آزادی برخوردار هستند وبسیاری از آنها از عربستان نفرت دارند برای اخراج کنسول عربستان دست به تظاهرات بزنند چه خواهد شد؟!
اگر دیپلماسی عربستان فاقد خردمندی وهوشیاری است ، دست کم باید پایبند به مسئولیتهای خود باشد ومنافع کشورش را در نظر بگیرد در حالیکه امروزه با خودکامگی و نابخردی و خشونت بسیار رفتار می کند...
حال اگر رسانه های عربستان گونه ای از آزادی را داشته باشند ، بسیاری از بیماریهای دشوار که دولت عربستان از آن رنج می برد نمایان خواهد شد ..
خداوند
ا ... شاهد باش
دکتر شاه بندر الچترالی، روزنامه نگار و تحلیلگر پاکستانی این یادداشت را برای خبرآنلاین ارسال کرده است
ترجمه: محمدماجد نجار
4949
نظر شما