واحد مرکزی خبر نوشت:

خبرگزاری فرانسه در گزارشی از واشنگتن نوشت : افزایش تنش ها بین کره جنوبی و ژاپن سبب شده است تلاش های آمریکا برای تقویت روابط متحدانش به عنوان بخشی از هدف تمرکز این کشور در آسیا دچار اختلال شود.
لی میونگ باک رئیس جمهور کره جنوبی روز جمعه به صورت غیر منتظره به جزایر مورد مناقشه میان سئول و توکیو که تحت کنترل سئول است و هر دو کشور ادعای مالکیت بر آن دارند سفر کرد. روابط بین این دو هم پیمان نزدیک آمریکا هر از چندگاهی به وخامت می گراید. آمریکا خواستار بهبود روابط میان هم پیمانانش است اما از حمایت از هریک از این دو کشور درباره مالکیت بر این جزایر کوچک خودداری می کند.
این جزایر در کره جنوبی به دوکدو و در ژاپن به تاکشیما معروف هستند.
ویکتوریا نولاند سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد:« ما در باره این مناقشه ارضی هیچ موضعی اتخاذ نمی کنیم. ما از این دو هم پیمان بزرگ خود در اقیانوس آرام می خواهیم در این باره با یکدیگر گفتگو و اختلافات خود را حل و فصل کنند.»
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در تلاش برای گسترش حضور واشنگتن در آسیاست، جایی که کشورها با گسترش
و رشد اقتصادی رو به رو هستند و چین مدعی سبب نگرانی چندین همسایه اش شده است. آمریکا که هفتاد و پنج هزار نیروی نظامی در ژاپن و کره جنوبی دارد سعی دارد حضور نظامی خود را در آسیا افزایش دهد.
در میان رهبران آسیایی ، لی میونگ باک یکی از کسانی است که بهترین روابط را با اوباما رئیس جمهور آمریکا دارد. مقامات آمریکایی بارها از رئیس جمهور کره جنوبی به این سبب که در پی داشتن وجهه ای بین المللی است، تجلیل کرده اند.
لی میونگ باک از زمان رسیدن به قدرت در سال دو هزار و هشت تلاش کرد اختلافات با آمریکا و ژاپن را کاهش دهد. در ماه ژوئن دولت وی قرار بود توافق نامه ای برای مبادله اطلاعات حساس بین کره جنوبی و ژاپن امضا کند که نخستین توافق نظامی بین دو کشور از سال هزار و نهصد و چهل و پنج محسوب می شد. اما کره جنوبی امضای این قرارداد را در آخرین دقایق به تأخیر انداخت. هم حزب حاکم کره جنوبی و هم احزاب مخالف درباره مخالفت عمومی با این توافق ابراز نگرانی کردند.
انتخابات ریاست جمهوری کره جنوبی قرار است در ماه دسامبر برگزار شود اما لی نمی تواند برای دوره ای دیگر نامزد شود.
بروس کلینگر محقق ارشد در بنیاد هریتج - یک مرکز مطالعاتی محافظه کار در آمریکا - می گوید این قرار داد به ژاپن و کره جنوبی اجازه می دهد در زمینه تبادل اطلاعات درباره کره شمالی و همچنین اطلاعات نظامی چین با یکدیگر همکاری کنند و به توسعه سامانه موشکی دو هم پیمان آمریکا کمک می کند.
کلینگر گفت:« افزایش تنش ها بین سئول و توکیو در هر دو کشور واکنش های امنیتی در پی خواهد داشت و اجرای اهداف امنیتی آمریکا را در آسیا با مشکل مواجه خواهد کرد. »
او همچنین گفت واشنگتن باید هوشیار باشد و در این مناقشه طرف هیچ کشوری را نگیرد اما در پی یافتن راه هایی برای تقویت همکاری های سه جانبه باشد. او پیشنهاد کرد آمریکا برگزاری رزمایش های نظامی سه جانبه را افزایش دهد و نشست های سالانه با وزرای امور خارجه و دفاع دو کشور برگزار کند همانند مذاکراتی که واشنگتن هم اکنون و به صورت جداگانه با هر یک از این دو هم پیمان برگزار می کند.
اسکات اسنایدر رئیس برنامه سیاست آمریکا - کره در شورای روابط خارجی آمریکا گفت سفر لی به جزایر مورد مناقشه نشان می دهد او به پایان دوران ریاست جمهوری اش نزدیک شده است. اسنایدر گفت با انتخاب رئیس جمهور بعدی کره جنوبی این کشور در پی آغازی دوباره در روابطش با ژاپن خواهد بود.
اسنایدر اوضاع کنونی را به شرایط ژاپن در سال های دو هزار و یک تا دو هزار و شش یعنی زمان نخست وزیری جونیشیرو کویزومی تشبیه کرد که هر ساله از آرامگاه یاسوکونی - یادبود کشته شدگان جنگ از جمله آنهایی که مرتکب جنایت جنگی شده بودند - بازدید می کرد. ادای احترام کویزومی به این افراد خشم چین و کره جنوبی را برانگیخت تا آنجا که رهبران این دو کشور از دیدار با کویزومی خودداری می کردند.
روزنامه محافظه کار سانکی ژاپن روز دوشنبه گزارش داد توکیو به سبب سفر لی به این جزایر در حال بررسی برگزاری مذاکرات با کره جنوبی در اجلاس آتی است.
301301
 

کد خبر 236049

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار