وزارت بهداشت اعلام کرده است که راه‌اندازی بیمارستان‌های ویژه زنان با جدیت در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد، به طوری که قرار است تا پایان امسال اکثر دانشگاه‌های علوم پزشکی استان‌های کشور صاحب یک بیمارستان زنان شود.

زهرا تالانی: پیش از این هم وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در نشستی که درخصوص راهکارهای اجرای هرچه بهتر قانون انطباق موازین شرعی برگزار شده بود، اعلام کرده بود یکی از برنامه‌هایی که ما برای این موضوع در نظر داریم که البته نیاز به مساعدت‌های کشوری دارد و به‌راحتی محقق نمی‌شود، ایجاد بیمارستان‌های جامع زنان است؛ این نوع بیمارستان جایی است بیمار محور نه پزشک محور؛ به این معنی که هر بیماری با هر مشکلی مراجعه کرد، پزشک مورد نظر برای درمان آن بیماری وجود داشته باشد نه اینکه پزشکان محور باشند و بیمار مجبور باشد به مکان‌های مختلف مراجعه کرده و خدمت دریافت کند.
همچنین مجتهدزاده، رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری یکی از مهم‌ترین نیازهای فعلی زنان جامعه را نیاز به ایجاد بیمارستان تخصصی ویژه زنان دانسته بود که تک‌تک پرسنل آن را زنان تشکیل ‌دهند.


تاریخچه بیمارستان زنان
آبان سال 85 هیات وزیران طرحی را درباره لزوم جداسازی بیمارستان‌های زنان و مردان به تصویب رساند. طرح بیمارستان‌های ویژه زنان تا پیش از این با عنوان «زایشگاه» یا «بیمارستان تخصصی زنان» شهرت داشت و به امور بارداری و زایمان زنان می‌پرداخت؛ اما با طرح جدید وزارت بهداشت شکل دیگری به خود گرفت و قرار شد که این بیمارستان‌ها تمامی خدمات تخصصی و عمومی را به بیماران زن ارائه دهند.
اولین بیمارستان ویژه زنان در بهمن سال 1386 با حضور لنکرانی، وزیر وقت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تهران افتتاح شد.


بیمارستان‌های زنان در دنیا
بیمارستان‌های زنانه در بیشتر کشورهای دنیا وجود دارد و تنها بیماران زن را پذیرش می‌کنند و کادر درمانی آنها نیز زن هستند،مثلاً در انگلیس بیمارستان بیرمنگام، بیمارستانی مختص زنان است و به ارائه مراقبت‌های بهداشتی و درمانی به زنان می‌پردازد و هدف خود را کمک به سلامت و رفاه زنان می‌داند. بخش زنان، زایمان و نوزادان این بیمارستان یکی از بخش‌های موفق این بیمارستان است که برخی پزشکان انگلیسی آن را موفق‌ترین مرکز باروری در بریتانیا می‌دانند و یکی دیگر از اقدامات این بیمارستان تشخیص زودرس سرطان سینه است که بسیار مورد توجه زنان واقع شده است.
همچنین در آلمان بیمارستان زنان با ارائه خدماتی مثل زایمان، غدد، ماموگرافی، سونوگرافی و... ایجاد شده که یکی از اقدامات مؤثر این بیمارستان نیز سرعت بالای آن در شناسایی سرطان سینه محسوب می‌شود.


مشکلات بیمارستانهای زنانه

برخی از کارکنان بیمارستانها معتقدند که این کار دشوار است چرا که در بخش‌هایی نظیر خدمات، تأسیسات، نگهبانی، باربری و امور بنایی و... که صرفا مردان قادر به انجام آن هستند نمی‌توان از نیروی زن بهره گرفت. بیمارستان مهدیه تهران زمان افتتاح توسط وزیر بهداشت به‌عنوان نخستین بیمارستان ویژه زنان معرفی شد و قرار بود تمامی خدمات آن اعم از‌سطوح خدمات تا درمان‌های پیشرفته توسط زنان انجام شود اما پس از گذشت تنها چند ماه به‌دلیل کمبود نیروی جراح و پزشک متخصص و برخی گروه‌های شغلی دیگر ناچار به جذب نیروی مرد در این بیمارستان زنانه شد.
بیمارستان ویژه زنان مهدیه بر‌خلاف آنچه تاکنون در ایران با عنوان «زایشگاه» یا«بیمارستان تخصصی زنان» شهرت داشت و به امور بارداری و زایمان زنان اختصاص داشت، بیمارستانی است که مقامات وزارت بهداشت اعلام کردند که براساس «ایده جدید دولت نهم» و فقط «با فعالیت پرسنل زن» در همه بخش‌های درمانی فقط به زنان سرویس خواهد داد اما به گفته کارکنان بیمارستان این ایده عمر کوتاهی داشت و ناچار به جذب نیروی مرد شد.
45232
 

کد خبر 241838

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • اهوازی IR ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۰
    34 0
    چرا همیشه طوری با مسائل زنان برخورد می شود که انگار صحبت از اقلیتی از جامعه است آقایان و خانم های عزیز زنان نیمی از جامعه را تشکیل می دهند و همیشه به دید ترحم به این نیمه جامعه نگاه میشود حتی از طرف خود زنان
  • gharbasch US ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۰
    19 0
    اين هم يك مشكل جديد با هزينه زياد و نا پايدار براي مردم است -منظورم زن يا مرد نيست-منظورم براي هردو هست -ممكن است يك خانم ويا يك آقا در رشته پزشكي نخبه باشد و بنا بر اين مردم نميتوانند پزشك مورد نظرشان را انتخاب كنند و مشكل دوم بيمارستان هاي خصوصي است وظيفه آنها چيست؟ آيا آنها بكارشان مجاز خواهند بود؟ و اين همان ميشود .
  • بدون نام IR ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۰
    23 2
    طرح بيمارستان زنانه در ايران با هدف متفاوتي از ساير نقاط جهان مطرح شده
    • حجت IR ۲۰:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      0 0
      دمت گرم
  • بی نام IR ۱۱:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۰
    29 1
    من نمی دونم چقدر نگاه جنسیتی . یه خورده به زن و مرد به عنوان انسان نگاه کنیم .
    • بدون نام US ۱۰:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
      1 0
      انسان!!!!! من دیدم اما دیدم که تجاوز کردن.به بیمار.هستن کسایی که ناموس مردم براشون معنی نداره
  • بدون نام IR ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۰
    17 0
    لطفا به فرمايشات خودتان و خبر تان دقت كنيد نمونه بيمارستانهايي كه نام برديد فقط خدمات مربوط به بيماريهاي ويژه زنان را ارائه ميدهند. بعدشم مگه حالا در وضعيت كنوني چه مشكلاتي سلامت بيماران را تهديد ميكند ؟
  • بدون نام IR ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۰
    10 0
    اول به داد بیمارستانهای ورشکسته دولتی برسید
  • بدون نام CA ۱۳:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۰
    2 3
    در جریان هستین الان 60% خروجی دانشگاه های علوم پزشکی از بانوان هستن و چند سال دیگه در بحث سلامت مردان به طور جدی با مشکل مواجه میشیم. در حالیکه در مورد بهداشت و درمان بانوان سالهاست مراکز تحقیقات تخصصی وجود داره و متخصص تربیت میشه.
  • بدون نام US ۱۷:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۰
    9 0
    آنوقت قرار است با همین دلار 3000 تومانی در هر شهر یک بیمارستان زنان هم بسازیم؟
  • بدون نام IR ۲۳:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۰
    1 0
    شرایط بحرانی برای یک بیمارجه زن جه مردباشه نزدیکی بیماربه بیمارستان پزشک حاذق انسان انسان درحادثه وبیماری مرد وزن نداره نگاه جنسی به انسان تفکیک جنسیتی دانشگاه مدرسه بیمارستان مهدکودک
  • smahdiv US ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    0 0
    من کاملا موافقم.با احترام به تمامی پرسنل بیمارستانها.من هفت سال است که همسرم به دیلیل بیماری مجبور هست در بیمارستان بستری غیر مداوم شود.از کارگر تا تا دکتر آقا تو این سالها خواستن با همسرم ارتباط بگیرن.جالبه!!!!! اما واقعیت داره.افرادی هستن که نامو سرشون نمیشه.حتی سابقه ی تجاوز به یک زن در اسانسور هم در یکی از بیمارستانها را شاهد بودم.جایی که باید محل امن باشد اما همیشه با استرس پا به محیط بیمارستان میذارم.اگر 10% هم اینجوری باشن محیط نا امن میشه.تا دلتون بخواد ادم بیجنبه و ناپاک دارم تو کشوری که میگن اسلامیه!!!!!! متاسفم.اما هست
  • م IR ۲۰:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۲
    0 0
    نيازي به تاسيس بيمارستان نيست. در همين بيمارستان ها همين امكانات رو فراهم نماييد و از پزشكاي خانم هم استفاده نماييد و مردم رو مجبور نكنيد. بعضيها پزشك همجنس رو ترجيح مي دهند بعضي ها نه. هر دو باور محترمند.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین