به گفته يك دندانپزشك، درمان ريشه دندان بهترين روش براي حفظ دندانهاي پوسيده است.
دكتر صديقه خدمت دانشيار با بيان اين مطلب افزود: اگر درمان ريشه دندان به درستي انجام شود تا 95 درصد نتيجهبخش بوده و باعث حفظ ماندگاري دندان تا آخر عمر ميشود.
وي با بيان اينكه در اين روش هدف دندانپزشك بازسازي ريشه است، افزود: درمان ريشه زماني به كار برده ميشود كه پوسيدگي فقط منحصر به تاج دندان بوده و ريشههاي آن از سلامت و استحكام كافي برخوردار باشد.وي عصبكِشي و عصبكُشي را تنها قسمت كوچكي از درمان ريشه دانست و افزود: در گذشته كه وسايل دندانپزشكي مانند امروز پيشرفته نبود، پزشكان با موادي عصب را كُشته و يا آن را با وسايلي ابتدايي خارج ميكردند كه در حال حاضر اين قبيل كارها چندان كاربرد نداشته و پزشكان بيشتر به بازسازي ريشهها ميپردازند.
دانشيار دانشگاه تهران با بيان اينكه روش درمان ريشههاي دندان چندان هم جديد نيست، اضافه كرد: متاسفانه اين اصطلاح كمتر به گوش مردم خورده و اكثرا آن را با همان نامهاي عصبكُشي و عصبكِشي ميشناسند.
وي در خصوص استفاده از روشهاي مختلف توسط دندانپزشكان بيان كرد: پزشك با يك معاينه كلينيكي وسعت پوسيدگي را شناخته و با استفاده از علائمي كه بيمار آن را بازگو ميكند مثل حساسيت دندان به گرما و سرما و درد طولاني و ممتد و بررسي راديوگرافي و عكسهاي دندان بيمار بهترين درمان را براي بيمار در نظر ميگيرد.
خدمت در ادامه با بيان اينكه برخي از بيماران گمان ميكنند ايمپلنت از دندانهاي فرد بهتر است، افزود: متاسفانه برخي از بيماران با مراجعه به دندانپزشك، ميخواهند دنداني را كه فقط كمي از آن پوسيده شده را كشيده و به جاي آن از ايمپلنت استفاده كنند در صورتي كه اين تفكر بسيار غلط است. آنها بايد بدانند ايمپلنت، هيچگاه جاي دندانهاي طبيعي فرد را نگرفته و اصلا قابل مقايسه با ريشههاي دنداني نرمال فرد نيست.
وي در پايان اظهار كرد: ميتوان با درمان ريشه و گذاشتن روكش روي دندانها آنها را تا آخر عمر حفظ كرد.
301301
نظر شما