استاد بازنشسته دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در مطلب خود آورده است پروژه جداسازی دختران و پسران در دانشگاه ها از آغاز انقلاب تاکنون با فراز و فرودهایی همراه بوده و اگر چه در یک مورد، امام خمینی از اجرای آن در دانشگاه ها جلوگیری کرده اما متولیان این پروژه در هر فرصتی به دنبال اجرای آن هستند.
به عقیده نویسنده، از سال 89 به این سو، در شرایطی که دانشگاهها از هر سو مورد هجوم قرار گرفته و فرصت نقد نیز از اهالی آن گرفته شده است به نظر میرسد فرصتی مناسب است تا این پروژه به اجرا در آید.
وی در بخشی از مطلب خود نوشته است: «مدعیان این پروژه، یکی از مشکلات به اصطلاح غیراسلامی بودن دانشگاه را در مختلط بودن محیط آن میدانند و حتی مدعیاند که این اختلاط موجب افت علمی دانشگاهها نیز هست. سوال این است که تا کجا میخواهیم این جداسازی را ادامه دهیم و آیا در این کار موفق خواهیم شد و آیا اجرای احتمالی این پروژه در جامعه چه تبعاتی خواهد داشت؟»
رئیس سابق انجمن جامعه شناسی می نویسد: «در نبود یک درک واقعبینانه از شخصیت جنس مخالف، تنها چیز قابل بحث، جسم اوست که از جسم شما متفاوت است. این رویکرد خصوصا در دوران بلوغ طبیعی چند برابر شده و در نتیجه تابوی سکسی جنس مخالف شکل میگیرد. در واقع، جلوی تعامل میان دو جنس را که سد میکنی، این تابوی سکسی تقویت میشود. دیدهاید که ما چطور وقتی به خارج میرویم تا مدتها فقط به سکس فکر میکنیم و اصلا آدمها را تا مدتی، در ابعاد وجودی دیگرشان نمیبینیم. این همان تابوی سکسی است که در جامعهای که به غلط دو جنس را از یکدیگر جدا کرده اند و زمینههای سالم تعامل میان آنها را سد کرده اند ایجاد و تقویت میشود.»
برای خواندن متن کامل این مطلب، لطفا اینجا را کلیک کنید.
دکتر سعید معیدفر در مطلب تازه خود تحت عنوان «پروژه تفکیک جنسیتی یا تقویت تابوی سکسی» به موضوع اثرات تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها پرداخته است.
کد خبر 246187
نظر شما