به گزارش فردا درخواستهای احمدینژاد به این شرح بوده است:
1ـ تعریف دقیق از شهرداریها به شرح ذیل:
" شهرداری سازمانی است عمومی و مستقل با ماهیت حکومتی و موضوعیت محلی، که قانوناً در زمره نهادها و موسسات عمومی غیردولتی (غیرتابع و غیروابسته به قوه مجریه) محسوب میشود. این سازمان به لحاظ وظایف محوله در حدود قانونی شهر، رسالت اجتماعی و غیرانتفاعی دارد. هزینههای شهرداری از طریق اعمال حاکمیت، وصول عوارض و جذب مشارکتها و دریافت بهای خدمات تأمین میگردد. شهرداری با نظارت مستقیم مردم از طریق شورای اسلامی شهر اداره شده و در جهت هماهنگی با سایر شهرداریهای کشور و نیز سازمانها و موسسات دولتی و غیردولتی تحت نظر و راهنمایی دولت و وزارت کشور میباشد."
2ـ واگذاری امر نظارت و مدیریت هماهنگی بهرهبرداری و توزیع از شبکه آب و فاضلاب، سوخت، برق و گاز و مخابرات شهرها به شهرداریهای کلانشهرها به عنوان تضمین اصل مدیریت یکپارچه شهری.
3ـ ایجاد زمینه مشارکت فعال و نقش استصوابی در سیاستگذاریهای امور زمین و مسکن، تربیتبدنی، محیط زیست، فرهنگی و سیاحتی و صنفی بازرگانی به شهرداریها و شوراهای اسلامی کلان شهرها.
4ـ اجازه بهرهگیری از منابع پولی و اعتباری در اختیار شهرداریها در زمینه تأمین و تخصیص اعتبارات بانکی با سود مناسب و همچنین تأمین اعتبار حداقل سی هزار میلیارد ریال در ابتدای برنامه جهت خرید انواع وسایط نقلیه عمومی و راهاندازی قطار شهری (300 کیلومتر در کلان شهرها) از محل ردیفهای اعتبارات عمرانی و یا فروش داراییها و سهام شرکتهای دولتی.
5ـ اختصاص معادل ریالی مابه التفاوت حاصل از سوخت صرفهجویی شده در شهرها به ازای افزایش قیمت هر لیتر سوخت حداقل معادل 1500 ریال برای یک دوره 20 ساله با احتساب متوسط رشد ده ساله گذشته برای حملونقل عمومی.
6ـ اصلاح نظام مالی شهرداریها در جهت افزایش کارایی استفاده از داراییهای عمومی و اختصاص در اختیار جهت اعتبارات بانکی مناسب و به کارگیری در سرمایهگذاریهای عمومی و انبوه.
7ـ مستثنی نمودن واردات انواع وسایط نقلیه عمومی شهری و تجهیزات قطار شهری و سایر ملزومات و قطعات مورد نیاز جهت انجام پروژههای عمرانی شهری از پرداخت هر نوع حقوق و عوارض گمرکی و سود بازرگانی.
8ـ اجازه تأسیس بانک شهروند در شهرهای بزرگ.
9ـ تأمین اعتبار لازم جهت اجرای پروژههای زیست محیطی در اختیار شهرداریها و با نظارت سازمانهای مسئول.
11ـ برقراری مقررات لازم و اعتبارات مورد نیاز جهت بازسازی بافت فرسوده شهری و افزایش ایمنی شهرها در مقابل حوادث طبیعی در جهت استحکام نظارت و مدیریت مستقیم شهرداریها.
12ـ تعریف مأموریت و اهداف توسعهای شهرهای بزرگ و اصول شهرنشینی متناسب با آن.
نظر شما