سرپرست گروه مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: وظیفه ماست که فرهنگ غذایی بومی منطقه خود را حفظ کنیم.
طوبا اوصانلو با معرفي غذاهاي محلي استان، افزود: هلی خرش، اسفناج هاوریش یا نرگسی، انار تیم خرش، آغوز مسما، چنگل خرش، خورشت ساک، شیشنداز، ققنا یا مرغانه شکر، کرک بپرست، کیی جغلی، کدوریزه، ماهی گرزی، حسرت الملوک، ماهی تیم کوکو، کیی چلیک کوکو، شورماهی کوکو، کیی پلا، سوزی پلا، خورشت اردک، بنه بزه آش، ترشی آش، آش گزنه و دوپتی آش از جمله غذاهای محلی مازندران محسوب میشوند.
وي افزود: احساس گرسنگی و نیاز انسان به غذا از عوامل بسیار مهمی بوده که از نخستین روزهای زندگی بشر، او را به تلاش وادار کرده است.
اوصانلو ادامه داد: انسان در طول تاریخ زندگی برای تامین غذا و بهبود تغذیه به مرور زمان به وجود انواع ویتامین ها و مواد غذایی موجود در محل زندگی خود آگاهی يافته است، بنابراين با توجه به امکانات طبیعی و اقلیمی هر محل، غذای سنتی مخصوص در هر منطقه رایج شد که با گذشت سالهاي بسیار و با ورود انواع غذاهای وارداتی جای خود را بر روی سفره اکثر مردم کشورمان حفظ کرده است.
سرپرست گروه مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگي مازندران افزود: به دلیل اینکه سلامت نسل جوان در گرو تغذیه خوب است و همچنین توسعه کشور نیاز به نیروی کار سالم و نیرومند دارد حفظ فرهنگ غذایی ضروری است.
وی تصریح کرد: انواع غذاهای محلی مازندران به نوعی جنبه درمانی دارد و یک نوع گیاه خواری محسوب ميشود.
301301
نظر شما