رییس انجمن حافظان محیط زیست بادرود گفت: ارگانهای دولتی مسؤول، تلاشی برای آموزش جوامع بومی و محلی برای حفاظت از محیط زیست انجام نمیدهند.
عبدالعظیم شکاری اظهار کرد: با توجه به اینکه بادرود در ابتدای بیابان مرکزی ایران قرار دارد، دارای وضعیت زیستمحیطی خاصی است.
وی با اشاره به وجود منطقه جنگلی، درختان طاق و گز فراوان در بادرود، افزود: متاسفانه با وجود مناظر و مناطق زیبا مشکلات زیست محیطی فراوانی از جمله تولید زباله زیاد و از میان رفتن زیستگاههای جانوری در این شهر وجود دارد.
رییس انجمن حافظان محیط زیست بادرود ادامه داد: وجود معدن آهن در بادرود که به طور متوسط روزانه 50 تا 100 تریلی آهن از آن به چین ارسال میشود باعث شده گونههای گیاهی و جانوری در معرض خطر قرار گیرد.
وی به وجود شکارچیان غیرقانونی در جنگلهای بادرود اشاره کرد و گفت: شکار بیرویه باعث از بین رفتن منابع غذایی حیوانات وحشی مانند گرگها شده است.
شکاری با بیان اینکه گزارشهایی از حمله گرگها به دلیل گرسنگی به حیوانات اهلی و خانههای مردم حتی در روز وجود دارد، اضافه کرد: در حدود 40 مورد حمله در چند ماه اخیر در شهر گزارش شده است.
رییس انجمن حافظان محیط زیست بادرود همچنین به وجود زباله به عنوان یکی از مهمترین موارد تخریب محیط زیست بادرود اشاره کرد و افزود: با وجود اینکه جمعیت این شهر حدود 30 هزار نفر است، اما میلیونها زائر برای زیارت به این شهر وارد میشوند که به همین دلیل نیاز به ایجاد زیرساختهای لازم برای کنترل و جمعآوری زبالههاست.
وی تصریح کرد: متاسفانه ارگانهای دولتی زیربط هیچ تلاشی برای آموزش جوامع بومی و محلی برای حفاظت از محیط زیست انجام نمیدهند.
شکاری با بیان اینکه برای جلوگیری از ریختن زباله فعالیتهای فرهنگی و آموزشی انجام شده است، ادامه داد: با نصب بنرها و تابلوها مردم تشویق به حفظ محیط زیست شدهاند.
رییس انجمن حافظان محیط زیست بادرود با اشاره به اینکه این فعالیتهای فرهنگی نتیجه مثبتی داشته است، افزود: در جمعآوریهای فصلی زباله که با مشارکت شهرداری و هلال احمر بادرود انجام میشود، میزان زباله حدود 10 درصد کاهش داشته است.
وی ادامه داد: همچنین با چاپ بروشور و لوحهای فشرده به مردم آموزش داده میشود که برخی مواد مانند پلاستیک در صورت ورود به محیط زیست هرگز از بین نخواهد رفت.
شکاری افزود: شهرداری بادرود در هر 25 متر یک سطل زباله قرار داده است، ولی مشکل اساسی ریختن زبالهها از داخل خودروها به جادهها و محیط زیست است به طوری که نیمی از زبالههایی که از خودروها به بیرون پرتاب میشود، پوشک بچه است.
وی با بیان اینکه مکان دفن زبالهها در این شهر بسیار نامناسب است، گفت: با مذاکراتی با شهرداری، تصمیم به انتقال این مکان به جای مناسبی را داریم.
301301
نظر شما