وزیر اقتصاد گفت که در حال حاضر ما مشکل کمبود ارز نداریم، بلکه موضوع، دشواری و هزینه زیاد نقل و انتقال نقدینگی است.

 سیدشمس الدین حسینی در حاشیه مراسم افتتاح طرح سامانه نرم افزاری یکپارچه مالیاتی کشور در جمع خبرنگاران و در پاسخ به این سئوال که "آیا نوسانات نرخ ارز، تأثیر منفی بر اهداف طرح هدفمندی یارانه ها گذاشته است یا خیر؟" اظهار داشت: اگر منظورمان مقایسه قیمت های نسبی حامل های انرژی و کالاهای مشمول طرح باشد، اثرات مثبت طرح، همچنان به قوت خود باقی است، اما اگر منظور مقایسه شکاف قیمتی حامل های انرژی در مقایسه با نرخ های خارج از کشور باشد، با اتفاقات رخ داده در حوزه ارز، پدیده قاچاق ارز با درصد بیشتری در خصوص نفت و گاز و با درصد کمتری در خصوص بنزین مجدداً شکل گرفته است.

به گزارش خبرآنلاین وزیر اقتصاد در پاسخ به سئوالی در خصوص مرکز مبادلات ارزی نیز گفت: ما در نظر داریم، عملکرد مرکز طی یکماه و اندی فعالیت آن را مورد بررسی و بازبینی قرار دهیم و اگر لازم باشد، در ترکیب ثبت سفارش ها و نحوه پیوستن اولویت های جدید، مدیریت بهتری اعمال خواهد شد.

حسینی در ادامه، در خصوص نیازها و مشکلات مبادلات ارزی کشور به سبب تحریم ها اظهار داشت: باید رفته رفته، الگوی تجاری ما با الگوهای ارزی مان تطابق پیدا کند و سعی کنیم نیازهای وارداتی مان را از کشورهای مقصد صادرات نفتی و غیر نفتی کشور تأمین کنیم.

وی افزود: البته تجار ایرانی برای سهولت کار و حسب عادت، بیشتر تمایل دارند همانجایی که قبلاً فعالیت می کرده اند ثبت سفارش کنند، که این امر نیاز به نقل و انتقال را بالا می برد و این رویه با توجه به دشواری های ناشی از تحریم بر سر راه تبدیل اسعار و نقل و انتقال ارز، باید مورد تجدید نظر قرار گرفته و مدیریت شود.

وزیر اقتصاد گفت: در این خصوص از وزارت صنعت، معدن و تجارت خواسته شده تا در مدیریت ثبت سفارشات به مکان و مبادی ارزی کشورهای مورد نظر هم توجه کند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ما مشکل کمبود ارز نداریم، بلکه موضوع، دشواری و هزینه زیاد نقل و انتقال نقدینگی است و از همین رو، ما سعی خواهیم کرد مطابق تغییرات ایجاد شده در مقاصد صادراتی کشور، مقاصد وارداتی مان را هم با آنها تطبیق دهیم.

وزیر اقتصاد همچنین از تغییر و تجدید نظر در شرکای تجاری ایران در اتحادیه اروپا به واسطه تحریم ها و جایگزینی آنها با شرکای جدید نظیر ترکیه و دیگر کشورها در شرق دنیا خبر داد.

حسینی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه دولت محاسبه دقیقی از میزان پول های واریز شده مردم به جیب دلالان ارزی به واسطه نوسانات نرخ ارز ندارد، تأکید کرد: با این همه، آنچه بدیهی است کاهش ارزش پول ملی در مقابل ارزهای خارجی، قطعاً تعمدی نبوده است و ما در تلاش برای احیای ارزش پول ملی هستیم.

وی همچنین بر ابرام بانک ها از سوی وزارت اقتصاد و بانک مرکزی در خصوص احترام به تعهدات خود در زمینه تأدیه سپرده های ارزی مردم خبر داد و گفت: برخی محدودیت های گزارش شده در این ارتباط ربطی به ارز ندارد و مربوط به قوانین مبارزه با پولشویی می شود مبنی بر ممنوعیت دریافت بیش 15 میلیون تومان پول نقد برای هر نوع سپرده اعم از ارزی و ریالی در طول یک روز است که پیش از این و در مورد همه سپرده ها اعمال می شده است .
 

کد خبر 254936

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • دلواری US ۲۱:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۹
    57 2
    مشکل ارز نداریم فقط مشکل نقل وانتقال داریم وضع ارز این شده.شما فکر کن یک درصد ایشون وزیر اقتصاد درزمان جنگ بود یا در زمان آقای خاتمی که نفت هفت دلار بود.
  • بدون نام IR ۲۱:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۹
    10 10
    اگه کمبود نیست پس چرا الویت بندی کردین؟به همه هرچقدر میخوان بدین خوب.
  • بدون نام IR ۲۲:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۹
    24 0
    سلام. اگه میشه به این طنز توجه کنید بعد رایزنی های وزارت علوم با بانک مرکزی، بالاخره بانک مرکزی به بانک تجارت بخشنامه زده که به دانشجویان دکتری بورسیه خارج وزارت علوم و بهداشت، روزی پنجاه هزار دلار و تا سقف سه نفر ارز بدن. بعدش هم کلی تو رسانه ها ژست گرفتن که مشکل بورسیه ها رو حل کردیم. بچه های بورسیه وقتی می رن بانک تجارت هرمزان که مسئول پرداخت ارز بورسیه ها هست، بهشون گفته می شه که ارز نیست! بعد از اون پشت مشتا یه کاغذی در میارن میگن شماره بدین، وقتی مشکلات حل شد با شما تماس می گیریم! اگه بچه ها یه خورده پیگیر باشن و برن شعبه اصلی بانک تجارت، اونجا خیلی محترمانه بهشون گفته میشه که: "این بخشنامه ای که شما می گین درسته ولی چون بانک مرکزی به ما ارز نمی ده ما هم نمی تونیم کاری بکنیم. بانک مرک

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین