به گزارش خبرآنلاین، کتاب پرفروش «روانشناسی زنان» نوشته کارن هورنای ترجمه سهیل سمّی شاید مهمترین کتاب حوزه روانشناسی ناشر باشد. کارن هورنای در «روانشناسی زنان» به عنوان یکی از پیشگامان پسیکانالیز برخی از تعاریف فروید را در باره رشد روانی ـ جنسی زیر سوال میبرد. هورنای در باره مسئله زنانگی با تکیه بر مشاهدات بالینی، فرضیههای خود و تعاریف فروید را به دقت محک میزند و به سردمزاجی، آرمان تکهمسری، تضادهای مادری، بیاعتمادی میان دو جنس، آزارخواهی زنان و نیاز رنجورانه به عشق میپردازد.
این کتاب یکی از آثار عمیق علمی کارن هورنای، پزشک و روانکاو است و نتیجه بررسی روحیات و رفتار صدها زنی است که برای دریافت مشاوره و مداوا به نویسنده مراجعه کردهاند. هورنای به مددد مطالعه و تحلیل اسطورهها، ادبیات و آداب و رسوم اقوام، یافتههای مردم شناسی، به این پرسش که تفاوت رفتار زن و مرد و نگرش جامعه بشری نسبت به زن از کجا ناشی میشود، پاسخ میگوید. زن هراسی مردان، سردمزاجی، وسواس، احساس حقارت زن نسبت به مرد، اختلاف زناشویی، مناسبات جنسی، آزارپذیری و عشق ورزیدن، مباحثی است که در این کتاب به شیوهای عالمانه و منصفانه مورد نقد و بررسی قرار میگیرد.
در این اثر، نویسنده نه اسیر امواج زن سالاری مد روز است و نه یکسره از تفاوتهای سرشتی زن و مرد غفلت میورزد. هم عوامل اجتماعی و فرهنگی را در خلق و خوی زنان و در نگرش، نسبت به آنها موثر میداند و هم از تاثیر ساختاری و فیزیوژیک سخن میگوید. شاید بتوان گفت که مطالعه این کتاب موجب توسعه خودشناسی و در نتیجه بهبود روابط زن و مرد و گرمابخش زندگی زناشویی است.
کارن هورنای (1885-1952)، از بنیانگذاران مجمع پیشرفت پسیکانالیز و انستیتوی آمریکایی پسیکانالیز، از دانشگاه برلین در رشته پزشکی و روانپزشکی فارغالتحصیل شد. هورنای سخنران کنگرههای بینالمللی بسیاری از جمله کنگره تحلیل غیرتخصصی به ریاست زیگموند فروید بود.
همچنین «چگونه حافظه برتر داشته باشیم» نوشته روبرت توکه ترجمه ساعد زمان که راهنمایی عملی است که به شما امکان میدهد حافظهای قوی، سریع و مطمئن را در خود بهوجود آورید و آن را حفظ کنید. جنبه فیزیولوژیکی عملکرد و تربیت حافظه در این کتاب به شکل گستردهای مورد بررسی قرار گرفته و نویسنده تأثیر برخی مواد معدنی و ویتامینها را بر عملکرد حافظه مطرح ساخته است.
«ان. ال. پی در 21 روز» نوشته هری آلدر، بریل هیتر با ترجمه علی شادروح نیز در همین شاخه منتشر شده است. در توضیح کتاب آمده است: «امروزه در سطح جهان این موضوع پذیرفته شده است که ان. ال. پی یا برنامهریزی عصبی ـ کلامی برای بهبود بخشیدن به کلیة جوانب زندگی قدرت زیادی دارد؛ از جمله میتواند روابط شخصی را بهبود بخشد، پیشرفت شغلی را باعث شود، در پیشبرد مذاکرات و صحبت در برابر جمع به کار آید، به تلفظ درست کلمات یاری رساند، محاسبات ذهنی را کارآمدتر کند و... ان. ال. پی در 21 روز کتاب آموزشی معتبری است که تمام موضوعات درسی بینالمللی را برای فراگیرندگان این رشته در بر دارد. برنامههای مطرح شده در این کتاب به گونهای همه فهم و آسان تدوین و نوشته شدهاند تا همه علاقهمندان بهرة کافی از آن ببرند. ان. ال. پی در 21 روز که توسط دو تن از مدرسان برجستة این رشته به نگارش درآمده است، شامل 21 عنوان اصلی و دهها تمرین و مثال میشود که شما میتوانید آنها را به فوریت در مورد وضعیت خاص خودتان به کار بندید.
بنابراین گزارش، کتاب «20 آزمون برای شناخت خود» نوشته میشل و فرانسواز گوکلن با ترجمه ساعد زمان نیز دیگر کتاب پرمخاطب این ناشر در حوزه روانشناسی است. کتابی برای پاسخ به این سوالات: «آیا شما متعادل، صبور، منظم، درونگرا، حسود، ظالم، یا... هستید؟ آیا با شرایط دنیای مدرن انطباق دارید؟ و آیا خود را میشناسید؟» این کتاب دارای 600 سؤال است که این سؤالها جنبههای مختلف شخصیت شما را مورد بررسی قرار میدهند.
همچنین کتاب «نیروی امید» با عنوان فرعی «بر مشکلات دلهره آور زندگیتان غلبه کنید، هرچه باشد» نوشته دکتر آنتولی سیولی با ترجمه مریم تقدیسی منتشر شده است. «چرا امید؟، امید و ناامیدی چیست؟ در صندوقچه امید خود چه دارید؟، مقابله با ناامیدی، امید، نه ترس، امید ناشی از عشق، امید به موفقیت، سلامت و امید و...» عناوین فصل های این کتاب کاربردی است که در هر فصل با ذکر نمونه های واقعی برخی اتفاقات زندگی مردم، مطالب ارائه شده را ملموس تر می کند.
در بخشی از فصل «نا امیدی چیست؟» می خوانیم:
«ناامیدی عملا خطری است که سلامت انسان را تهدید می کند. کسی که امید ندارد به سختی می تواند هم ایستایی یا توازن خود را حفظ کند چون ساده تر از دیگران از محدوده آسایش فیزیکی خود خارج می شود. مثلا زمانی که ارزش ها و اولویت های شما با هم در تضاد هستند یا بدلیل ایفا کردن چند نقش مختلف در زندگی خسته می شوید(مثلا هم باید وظایف مادری را انجام دهید و هم نان آور خانه باشید) فشار خونتان بالا می رود. نبض تان سریع تر می زند و هورمون فشار که کورتیزول نام دارد در خونتان ترشح می شود که ضمن سرکوب کردن سیستم ایمنی بدن، سطح گلوکز خون را بالا می برد و اسید معده را افزایش می دهد. احتمال افزایش فشار خون در افرادی که حالت تدافعی دارند یا خجالتی هستند به خصوص در طول برخوردهای تنش زا یا بعد از آن بیشتر است. لُب جلوی مغز افرادی که حالت تدافعی در آنها شدید است امواج آلفای کمتری تولید می کند. کاهش تولید امواج آلفا با افزایش ابتلا به سرطان مرتبط است اگر دچار حمله قلبی شوید و حداقل یک یا دو دوست صمیمی نداشته باشید احتمال حمله قلبی دوم که ممکن است مهلک تر باشد در شما بیشتر است. اگر منزوی باشید اکسی توسین(هورمون عشق) به جای جریان یافتن در بدنتان برای کاهش درد، افسردگی، اضطراب و فشار خون در غده هیپوفیزتان زندانی می شود. جریان کمتر اکسی توسین بهبود زخم را با دشواری روبرو می کند و شدت عوارض جانبی داروها را افزایش می دهد...»
در پشت جلد کتاب می خوانیم: «در این کتاب به این سوالات پاسخ داده شده: چطور می توان در ناملایمات زندگی امید را ایجاد و حفظ کرد؟، امید از چه راه هایی شما را به اهدافتان نزدیک می کند؟، چگونه می توانید با روحیه ای امیدوار از ضربه های روحی بهبود یابید؟، امید چگونه باعث تقویت معنویت در شما می شود؟ و...نیروی امید کتابی است که داشتن آن برای کسانی که با ناملایمات دست و پنجه نرم می کنند و مراکز حرفه ای سلامت و بهداشت ضروری است...»
ناشر در توضیح انتشار این کتاب آورده است: «ما در دنیایی زندگی میکنیم که به شدت به امید نیاز داریم. هر بار که تلویزیون یا رادیو را روشن میکنید یا در اینترنت جستجو میکنید با سیلی از اخبار ناامیدکننده درباره اقتصاد، درگیریهای خاورمیانه، خشونت در کشور خود یا کشورهای دیگر ، رسوایی دیگری درباره سیاستمداران یا رهبران مذهبی یا اخطارهای دیگری درباره بهداشت غذا، ذخایر سوختی یا گرم شدن کره زمین مواجه میشوید. خلاصه اینکه به نظر میرسد احتمال اندکی برای حفظ احساساتی مانند تعلق به جامعه، خوشبختی و آرامش که موجب ارزشمند شدن زندگی میشوند، باقی مانده است. در گذشته میشد آسایش و رفاه را در روستایی منزوی یا در محلهای قدیمی به دست آورد، از طریق حکومت یا دولت پادشاهی به قدرت دست یافت، یا در سایه منجیای همیشه حاضر احساس امنیت کرد. برای کسانی که در ظلم یا فقر زندگی میکردند همیشه این امکان وجود داشت که به مراتع سرسبزتر نقل مکان کنند در حالی که امروزه به عکس به نظر میرسد تعداد مناطق امن کمتر شده است.
ساکنان تهران برای تهیه این آثار و سفارش هر محصول فرهنگی کافی است با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ «سام» تماس بگیرند و آن را (در صورت موجود بودن در بازار) در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. باقی هموطنان نیز می توانند با پرداخت هزینه پستی، تلفنی سفارش خرید بدهند.
6060
نظر شما