ده ها هزار نفر از مخالفان اعلامیه قانون اساسی مصر که محمد مرسی رئیس جمهور مصر به تازگی آن را صادر کرد در میدان التحریر قاهره و دیگر شهرهای این کشور تظاهرات کردند.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی در این باره به قلم هیثم التابعی نوشت:
تظاهرکنندگان در میدان التحریر و دیگر شهرهای مصر لغو اعلامیه جدید قانون اساسی و انحلال شورای موسسان تدوین قانون اساسی را خواستار شدند.
شورای موسسان مصر صبح جمعه به تمام مفاد پیش نویس قانون اساسی جدید رای اعتماد داد.
مخالفان مرسی از مناطق مختلفی در قاهره تظاهرات خود را آغاز کردند و به سوی میدان التحریر که ده ها هزار نفر امشب در آن تجمع کرده اند سرازیر شدند.
تظاهرات مشابهی در چند استان دیگر مصر از جمله اسکندریه و کفر الشیخ در شمال ، سوئز و اسماعیلیه در شرق و اسیوط در مرکز این کشور برگزار شد.
تظاهرکنندگان شعارهایی بر ضد مرسی و گروه اخوان المسلمین سردادند و انحلال شورای موسسان و لغو اعلامیه قانون اساسی را خواستار شدند.
حمدین صباحی نامزد سابق ریاست جمهوری مصر که رئیس حزب « فراکسیون خلق » نیز است و همچنین محمد البرادعی رئیس سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی و رئیس حزب « قانون اساسی » سخنانی را ایراد کردند که با استقبال پرشور تظاهرکنندگان همراه شد.
البرادعی ، صباحی و عمرو موسی دبیرکل سابق اتحادیه عرب نیز تصمیم گرفتند در میدان التحریر تا تحقق مطالبات اساسی شان و بازگشت مصر به زمان قبل از صدور اعلامیه قانون اساسی و برقراری گفتگوی ملی تحصن کنند.
البرادعی در سخنانی در حضور تظاهرکنندگان در میدان التحریر گفت: « پیش نویس قانون اساسی کنونی از جهت شکل و مضمون مشروعیت ندارد.»
وی همچنین توافق بر سر تشکیل شورای موسسان جدید بر اساس نظام دموکراتیک واقعی و تلاش برای یکه تازی برخی از گروه ها را خواستار شد.
رئیس حزب « قانون اساسی » مصر افزود اعتراض عمومی و نافرمانی مدنی تنها راه برای لغو پیش نویس قانون اساسی جدید و اعلامیه قانون اساسی صادر شده از سوی محمد مرسی رئیس جمهور است.
از سوی دیگر البرادعی در صفحه خود در پایگاه اینترنتی توییتر نوشت: « مشروعیت نظام کنونی حاکم بر مضر در حال تضعیف شدن است و شورای موسسان کنونی کودتا علیه دمکراسی است.»
وی دیروز نیز در یک گفتگوی تلویزیونی اظهار داشت قانون اساسی جدید عامیانه و بی ارزش است ، آینده ای ندارد و سرنوشتش زباله دان تاریخ است.
محمد مرسی روز جمعه نیز که برای اقامه نماز به مسجد « الشربتلی » نزدیک محل سکونتش رفته بود هدف انتقاد شدید نمازگزاران قرار گرفت.
نمازگزاران مصری به درخواست خطیب این مسجد که خواستار حمایت از تصمیمات مرسی شد اعتراض کردند و شعارهایی علیه وی و گروه اخوان المسلمین سردادند.
حسن الازهری بیست و شش ساله که در مسجد الشربتلی حضور داشت در این باره گفت: « مشکل زمانی آغاز شد که خطیب این مسجد از نمازگزاران خواست از مرسی و تصمیمات وی حمایت و آن را تائید کنند و این درخواست با اعتراض ده ها نمازگزار مواجه شد.»
الازهری افزود خطبه ناتمام ماند و نماز نیز بسیار فوری اقامه شد و بعد از آن مرسی تلاش کرد نمازگزاران را آرام و با معترضان ارتباط برقرار کند.
از سوی دیگر کمیته های و نهادهای قضایی مصر نیز همچنان به مخالفت با اعلامیه قانون اساسی مرسی اعتراض می کنند و مجمع عمومی باشگاه قضات مصر از کابینه خواست فعالیت خود را تا لغو این اعلامیه متوقف کند و بر عملیات همه پرسی پیش نویس قانون اساسی نظارت نکند.
شماری از روزنامه ها و رسانه های خصوص و حزبی مصر نیز در اعتراض به اوضاع کنونی روز سه شنبه آینده چاپ و انتشار ندارند.
حسام الغریانی رئیس شورای موسسان تدوین قانون اساسی مصر که اسلام خواهان بر آن سلطه دارند اعلام کرد اعضای این شورا به تمام مفاد پیش نویس قانون اساسی رای داده اند.
مخالفان دولت مصر از جمله لیبرال ها ، لاییک ها و همچنین کلیسای قبطی این کشور ، شورای موسسان را تحریم و تاکید کردند در قانون اساسی جدید هیچ تضمینی درباره آزادی های عمومی ، آزادی بیان ، مطبوعات و آزادی سندیکاها داده نشده است و مقامات مصری هر زمانی اراده کنند می توانند روزنامه ها را مصادره ، تعطیل و یا منحل کنند.
از سوی دیگر تواضروس دوم پاپ کلیسای قبطی های مصر به شدت از ماده دویست و نوزدهم پیش نویس نهایی قانون اساسی مصر که در آن اصول شریعت اسلام به عنوان تنها منبع اصلی قانونگذاری در این کشور تعیین شده است به شدت انتقاد کرد.
4949
نظر شما