مهر نوشت:

افزایش 3 درصدی نرخ تورم در سال‌جاری و تلاش مقامات کارگری برای بهبود وضعیت دستمزدها در سال آینده، احتمال ثبت یک رکورد جدید مزدی را تقویت کرده است.

تعیین حداقل دستمزد سال آینده کارگران به عنوان مهم ترین و محوری ترین برنامه و موضوعی است که در ماه های باقیمانده از سال جاری، از سوی جامعه کارگری کشور پیگیری خواهد شد.
بررسی وضعیت افزایش حداقل دستمزد در 7 سال اخیر و نگاهی به مصوبات شورای عالی کار در سنوات گذشته نشان می دهد که نه تنها هیچگاه افزایش حداقل مزد بر مبنای نرخ تورم واقعی تعیین نشده است، بلکه بر موضوع لزوم تامین معیشت خانوار کارگری هم توجه چندانی نشده است.
شکاف بین درآمد و هزینه کارگران
این مسئله باعث بروز شکاف بین درآمدها و هزینه های سالیانه کارگران شده است و ادامه یافتن این روال تا سال جاری باعث پایین ماندن قابل توجه حداقل دستمزد کارگران شد.
اهمیت موضوع میزان حداقل دستمزد و نحوه تعیین آن در شورای عالی کار به این جهت است که به گفته مقامات کارگری کشور، درصد بسیار زیادی از نیروی کار از حداقل دستمزد برخوردار هستند و به عبارتی کل دریافتی درصدی از بازار کار در هر ماه، تنها مصوبه شورای عالی کار است.
جامعه کارگری کشور و نمایندگان آنها با وجود تلاش های فراوانی که در سال های اخیر انجام داده اند، نتوانسته اند نتیجه بررسی ها و کارشناسی های خود درباره وضعیت معیشت کارگران را در مصوبه نهایی حداقل دستمزد تاثیر دهند تا جایی که برخی مقامات کارگری معتقدند موضوع معیشت اساسا در تعیین حداقل مزد سالیانه، بررسی نمی شود.
تصویب حداقل دستمزد بدون توجه به معیشت
به صورت کلی در 7 سال اخیر حداقل دستمزد سالیانه بین 9 درصد سال 90 تا 22 درصد سال 86 در نوسان بوده است، اما برای حداقل دستمزد سال آینده، اولیاء علی بیگی به مهر اعلام کرد که اینبار برای ترمیم وضعیت دستمزدی کارگران باید اتفاقات خوبی بیافتد.
رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور، وجود برخی مشکلات کارفرمایان در عدم پرداخت دستمزد مناسب به کارگران را ناشی از سیاست گذاری های دولت در این حوزه دانست و گفت: این مسئله به کارگران ارتباط چندانی ندارد و نمی توان به دلایل مختلف، مصوبه شورای عالی کار را در حداقل خود نگه داشت.
 

جدول افزایش حداقل دستمزد در 7 سال گذشته

سال حداقل دستمزد درصد افزایش نسبت به سال قبل
85 150000 18%
86 183000 22%
87 219600 17%
88 263520 17%
89 303000 13%
90 330300 9%
91 389700 18%

با اینکه در اسفندماه سال 90 نرخ تورم به میزان 21.5 درصد بوده است، اما میزان افزایش حداقل دستمزد امسال کارگران به میزان 18درصد نسبت به 330300 تومان سال گذشته افزایش یافت و به 389700 تومان رسید.
این موضوع در حالی وجود دارد که اساسا در سال گذشته هیچگونه توجهی به تامین معیشت کارگران به عنوان رکن دوم ماده 41 قانون کار، در زمان تعیین دستمزد صورت نگرفته است.
نگاهی به روند افزایش نرخ تورم از فروردین تا مهرماه امسال که از سوی بانک مرکزی اعلام شده است، نشان می دهد که این نرخ از 21.8 درصد به 24.9 درصد در پایان مهرماه سال جاری افزایش یافته و گفته می شود این روند در ماه های آینده نیز ادامه خواهد داشت.
افزایش 3 درصدی نرخ تورم در 7 ماه
با اینکه در سال جاری تنها 59 هزار و 400 تومان به حداقل دستمزد کارگران افزوده شده است، اما برآورد میزان افزایش حداقل دستمزد برای سال آینده طبق نرخ تورم و بدون توجه به موضوع معیشت که برآوردهای آن از سوی شورای عالی کار صورت می گیرد، بیشتر از افزایش سال جاری خواهد بود.
اگر مقامات کارگری بتوانند در مذاکرات شورای عالی کار که نمایندگان دولت و کارفرمایان نیز حضور خواهند داشت تنها نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی را نیز مبنای افزایش حداقل دستمزد سال آینده قرار دهند، حداقل دستمزد 92 بیشتر از 84 هزارتومان رشد خواهد داشت.
روند طی شده برای نرخ تورم و افزایش قیمت ها در ماه های گذشته نشان می دهد که افزایش حداقل دستمزد در سال آینده به نسبت همه سال های گذشته می تواند یک رکورد جدید باشد. با این حال کارگران می گویند نه تنها افزایش به میزان نرخ تورم برای حداقل مزد را یک حق می دانند، بلکه پیشنهادی نیز برای تامین معیشت و اجرای رکن دوم ماده 41 قانون کار خواهند داشت که تحقق این امر، به معنای افزایش حداقل دستمزد سال آینده کارگران؛ بیشتر از نرخ تورم و یک رکورد جدید خواهد بود.

3939
 

کد خبر 261723

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • امین IR ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۵
    89 0
    چه عجب ولی چه فایده
  • بدون نام IR ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۵
    164 3
    97/000 تومن که سهله، 970/000 تومن هم افزایش بدن جوابگوی شرایط بد اقتصادی امروزه نیست.
  • یک کارشناس IR ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۵
    115 2
    میزان افزایش قیمت خوراکی ها حدود 50 درصد میباشد و عملا 80 درصد از درآمد اقشار کم درامد صرف خرید خوراکی میشود پس تورم برای یک کارگر با حداقل حقوق 40 درصد میباشد.
  • اهوازی IR ۱۱:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۵
    127 4
    دولت خود یک کارفرمای بزرگ است و هیچ وقت به نفع کارگر رای نمی دهد و ای کاش خبرآنلاین در کنار این جدول نرخ تورم هر سال واقعی و پیش بینی را درج می کرد
  • رضا IR ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۵
    136 1
    به نظرم حداقل دستمزد باید 1،200،000 تومان باشه مسئولین حکومت وجداناً با ماهی کمتر از 10 میلیون تومن می تونن زندگی کنن والا ما کارگرام آدمیم ، زندگی داریم
  • کارگر IR ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۵
    16 0
    یعنی باید حقوق ها 149 درصد افزایش پیدا کنه تا به تورم مهر برسیم
  • بدون نام IR ۱۴:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۵
    4 12
    حداقل دستمزد (پایه حقوق) باید از 389 تومن حداقل به 500هزار تومن برسه
  • بدون نام IR ۱۴:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۵
    17 0
    ای کاش می شد تورم رو مهار کرد و همه قیمتها رو ثابت نگه داشت تا بتونیم زندگی بدون استرسی داشته باشیم . اما با شرایط امروز با حداقل دستمزد کمتر از یک میلیون تومان شرمنده زن و بچمونیم .
  • كيو مرث IR ۱۴:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۵
    11 0
    سابق براين براي محاسبه تورم از تعداد حدود 200تا 250 قلم از مواد غذائي داروئي خدمات مسكن و...كه از مصرف بالائي درجامه برخوردار ميشد استفاده ميكردند ولي در اين اواخر معلوم نيست از 300 قلم استفاده ميشود يابيتر كه تورم را كمتر نشان دهند .بطور مثال عدس را از اين اقلام حذف وجاي آنرا توپ واليبال گذاشته اند
  • ارسلان IR ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۵
    19 0
    خواهش میکنم یه کپی از این امار رو برای اقای بهمنی ودوستانشون هم بفرستین خدا رو چه دیدی بلکه نرخ جدید مورد قبول واقع بشه
  • l IR ۰۸:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۶
    9 0
    ضمن تشکر از مسئولین ذیرربط درخصوص پیگیری حقوق کارگر دراین وضاع اقتصادی حقوق دریافتی کارگر نباید از12000000ریال در ماه کمتر باشد

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین