مطالعات گسترده تایید می‌کنند که تنها روش پایدار و دائمی برای کاهش وزن، تغییر نوع چربی‌های مصرفی و کاهش میزان چربی‌هایی است که در رژیم غذایی روزانه افراد مصرف می‌شود. از همین امروز با غذاهای چرب خداحافظی کنید.

بهنوش خرم‌روز: این روزها همه به فکر وزن کم کردن هستند. انواع برنامه‌ها و رژیم‌ها را دنبال می‌کنند و در داروخانه به دنبال راهی برای کاهش وزن می‌گردند. برنامه‌های ورزشی،‌ داروها، رژیم‌های غذایی، تعداد کالری‌ها و .... مجموعه پیچیده و گاه گمراه‌کننده‌ای را به وجود آورده که باعث می‌شود بسیاری، مدتی تلاش کنند و نتیجه‌ای نبینند و ناامید، دست از تلاش بکشند.
اما متخصصین می‌گویند برای وزن کم کردن، یک فرمول خیلی ساده کافی است، نیازی نیست کم‌تر بخورید یا از خیر خوردنی‌های مورد علاقه‌تان بگذرید، رژیم‌های متنوع و سخت را هم کنار بگذارید، ‌فقط و فقط کم‌تر چربی بخورید. بله، همین!
به گزارش نیوساینتیست، این ادعا که شما می‌توانید بدون این که از میزان غذای مصرفی خود کم کنید،‌ از وزنتان بکاهید، از مجموعه مطالعاتی به دست آمده که حدود 75هزار فرد را در برمی‌گیرند، آن هم افرادی که هیچ‌کدام قصدی برای کاهش وزن ندشته‌اند و در نتیجه تلاش‌های متفاوت و جانبی برای وزن کم کردن را در نزدگی خود نداشته‌اند. به گفته محققین، این افراد فقط و فقط میزان چربی موجود در مواد غذایی خود را کاهش داده‌اند و از این راه، وزن کم‌ کرده‌اند.
این مطالعه در راستای پروژه سازمان جهانی بهداشت انجام شده تا ببینند نیاز روزانه افراد برای مصرف چربی واقعا چه‌قدر است. لی هوپر از دانشگاه ایست انگلیا واقع در نورویچ انگلستان به اتفاق همکارانش، 43 مطالعه پژوهشی را مرور کردند که در آن‌ها، افراد داوطلب در کشورهای توسعه‌یافته جهان، میزان چربی مصرفی در رژیم غذایی خود را کاهش داده‌اند. در کنار این گروه هم افرادی به عنوان گروه کنترل قرار گرفته‌اند که یا به همان برنامه غذایی معمول خود ادامه داده‌اند یا این که رژیم غذایی سالم‌تری را در پیش گرفته‌اند. در همه این مطالعات، داوطلبان باید برنامه جدید کاهش میزان چربی غذای روزانه خود را از حداقل 6 ماه تا حدود 6 سال ادامه می‌دادند.
در این مطالعات، کاهش میزان چربی مصرفی روزانه داوطلبان متفاوت بود. برای مثال، در یکی از مطالعات، از داوطلبان خواسته شده بود که تنها غذای معمول خود را با غذاهای دارای میزان چربی کم‌تر جایگزین کنند. در مطالعه دیگری، داوطلبان می‌توانستند رژیم غذایی روزمره خود را به شیوه‌های مختلف تغییر دهند تا میزان چربی مصرفی روزانه‌شان به طور میانگین در حدود 7 درصد کاهش یابد.

 

نتایج پایدار
در همه مطالعات به جز یکی، گروهی که چربی کم‌تری مصرف کردند در مقایسه با گروه‌های کنترل،‌ کاهش وزن بیشتری را تجربه کردند. آن‌ها به طور میانگین، 1.6 کیلوگرم بیشتر کم کردند. هوپر در این‌باره می‌گوید: «هرگز چنین نتایج پایداری را در مطالعه دیگری ندیده بودم.»
البته کاهش وزن به اندازه 1.6 کیلوگرم چندان زیاد و قابل توجه نیست، اما وقتی موضوع یک جمعیت بزرگ در میان باشد،‌ آن وقت نتایج معنادار و قابل توجهند. شاید به نظر نیاید، اما همین میزان کاهش، می‌تواند مرگ و میر ناشی از چاقی مفرط را در حدود 3 درصد کاهش دهد. همچنین به گفته هوپر، از جمله منافع این کاهش وزن، به کاهش میزان ابتلا به انواع دیابت و نیز سلامت قلبی بالاتر می‌توان اشاره کرد.
این که افراد شرکت‌کننده در این مطالعات گسترده، به طور کلی،‌کاهش وزن داشته‌اند، به روشنی پیشنهاد می‌کند که اگر مردم میزان مصرف چربی‌ها در غذای روزانه خود را کاهش دهند و نیز از چربی‌های اشباع‌شده و ترنس استفاده نکنند، می‌توانند حتی با همین میزان تغذیه، روند کاهش وزن و افزایش سلامتی را در پیش گیرند. 
 53272

کد خبر 262613

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • فرهاد IR ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۰
    10 1
    بسیار درست. البته شام هم نباید دیروقت باشه!
  • محمد IR ۱۰:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۰
    10 3
    با سلام جالب بود خيلي ممنون
  • منیژه IR ۱۱:۱۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۷
    0 0
    طلب خوب بود