تلاش حقیر در ابطال این بخشنامه است و نزدیک به یکسالست که دادخواست ابطال آن را به دیوانعدالت اداری تقدیم کرده و امیدوارم خود حضرتتان دست بکار شده و این اقدام ناپسند را جلوگیری فرمایید.

نمی دانم اولین مشاغلی که از تیتر بالا به نظرتان متبادر می شود چیست اما تقریبا مطمئنم که حتی حدس نزدید منظورم  وکلای دادگستری هستند. 

مسولان قضایی در مناسبتهایی که درباره وکالت برگزار می شود سخن از لزوم حضور وکیل در محاکم می رانند و شباهت به بال فرشته عدالت را در قضاوت از شئون وکالت دانسته و صرف نظر از الزامات قانونی حضور وکیل در بعض از موارد خاص که در صورت عدم رعایتش ، حکم قاضی بی اعتبارست ، خود را ملزم به پذیرش وکلای دادگستری می دانند.

آنچه که خواهم نوشت ، نه از باب چرایی عدم حضور وکیل در کنار موکلست (که این نیز جای بحث فراوان دارد) بلکه چرایی عدم رعایت جایگاه وکیل دادگستری است.

روی سخنم نیز مسولان محترم دادگستری استان تهران می باشند از دادستانهای محترم تا روسای عزیز دادگستری های شهر و شهرستانهای تهران ! البته من باب آزادی بیان ، اگر اجازه فرمایند.

قریب به دوسال از صدور بخشنامه ای از ناحیه معاونت محترم دادگستری استان تهران می گذرد و اکثر حقوقدانان آنرا خلاف شان وکیل دادگستری بلکه خلاف حقوق شهروندی می دانند. به موجب این بخشنامه که خطاب به رؤسای واحدهای قضائی دادگستری کل استان تهران تنظیم گردیده  و در معرض دید عموم  قرار گرفته ، آمده است : «... باتوجه به تمهیدات اخیر معاندین نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران علیه کارکنان دستگاه قضائی ضمن تأکید بر اجرای دقیق(ساماندهی نظارت بر تردد مراجعین) تأکید بر انجام بازرسی بدنی با رعایت شئونات(همراه داشتن گیت دستی) از کلیه مراجعین اعم از وکلاء، کارشناسان،... درخصوص اخذ وسایل همراه افراد از قبیل سلاح سرد و گرم ، بی سیم ، تلفن همراه ، فلش و ... اقدام و ...»

مستفاد از مندرجات این بخشنامه آنکه چون معاندین نظام ممکن است در مجتمع های قضائی و دادسراها وارد شده و از طریق استفاده از تلفن همراه، فلش و... به کارکنان دستگاه قضائی لطمه ای وارد کنند لذا جهت حفاظت از قضات و کارکنان دادگستری ، همه نامبردگان در بخشنامه از اساس معاند نظام تلقی می شوند مگر آنکه پس از بازرسی بدنی خلاف آن ثابت شود.

معاند دانستن تمامی وکلای دادگستری و حتی سایر افرادی که در بخشنامه نام برده شده بدون آنکه جرمی علیه تک تک آنها ثابت گردیده باشد علاوه بر آنکه افترای عملی تلقی می شود در مغایرت آشکار با اصل برائت بوده و بازرسی بدنی و اخذ لوازم همراه آنها از قبیل تلفن ، فلش و ... منافی با مصون بودن حیثیت و مال افراد از هر گونه تعرضی است که در اصل 22 قانون اساسی مورد اشاره قرار گرفته است .

از سوی دیگر وکالت دادگستری از جمله مشاغلیست که پروانه اشتغال آن پس از گزینش های دقیق و استعلام ار مراجع امنیتی کشور صادر می شود. اگر بنا بر بدبینی باشد بدا بحال دیگر مراجعان دادگستری.

البته شایان نوشتن است ، اجرای همین بخشنامه نیزکاملا سلیقه ایست بطوریکه در یک دادسرا به گرفتن گوشی تلفن بسنده می کنند و در دادگاهی دیگر الزام به خاموش کردن گوشی تلفن و تحویل آن هستیم و جالبتر از همه در دادگاه انقلاب مکلف به درآوردن باتری و سپس تحویل گوشی می باشیم. خود محاسبه بفرمایید که در این احوالات موکل حتی نمی تواند به وکیل خود پیامک بفرستد.

تلاش حقیر در ابطال این بخشنامه است و نزدیک به یکسالست که دادخواست ابطال آن به دیوانعدالت اداری تقدیم کرده ام و امیدوارم  خود حضرتتان دست بکار شده و این اقدام ناپسند را جلوگیری فرمایید.

 چندی پیش از سر ناچاری و بهمراه فرزند خردسالم  لازم شد به دفتر دادگاهی سر بزنم. هنگام ورود مواجه با صف بازرسی بدنی گردیدم. فرزندم پرسید :بابا چرا سربازها آدمها را می گردند؟ در پاسخ گفتم برای اینکه آدم بدها با چیزی مزاحم دیگران نشوند. پرسید مگر اینجا آدم بدها زیاد می آیند؟ پاسخ ندادم ، وقتی آن سرباز (از سر وظیفه و بی تقصیر) من و کیفم را بازرسی کرد و حتی دست در پاچه شلوارم، جورابم را وارسی نمود! ، فرزندم دوباره پرسید : بابا شما مگر آدم بدی هستید؟ با خودم گفتم این پاسخ را باید همان مسوولان  قضایی مدعی شانیت وکالت پاسخ دهند.

شانی که جایگاه رییس تشکیلات وکلا را برابر با دادستان کل کشور می دانست. در آموزهای قضایی نیز همه می دانیم پست و جایگاه حقوقی وکیل دادگستری در دفاع از موکل برابر و مقابل دادستان است.

جناب رییس! آیا تا حالا شده که به سرباز حوزه قضایی تان اجازه بازرسی بدنی خودتان را بدهید؟ لابد پاسختان اینست که آنها شما را می شناسند. اما مگر وکلای دادگستری کارت شناسایی ندارند.

جناب رییس! شماکه در کسوت قضاوت ،خود را موظف بر عمل به قانون می دانید ، آیا هر گونه بخشنامه ای که بدست شما رسید، ارزش اجرا دارد؟ کجاست اجرای قانونی که شان وکیل را در دفاع از موکل هم سنگ شان قاضی می داند؟

وکلای دادگستری می شناسند رییس مجتمع قضایی را که بدون ادعا ،حرمت وکلا را نگه می داشت و دری جداگانه برای ورود ایشان پیش بینی کرده بود. حتما او نیز این بخشنامه را دیده بود اما لزومی بر اجرای آن نمی دید.

نگذارید این بدعت ناهنجار در دستگاه دادگستری مجالی بیشتر یابد که شوربختانه بنظر می رسد این بدعت گذاری به برخی دستگاههای دولتی نیز در حال تسری است و  شاید آنها نیز با فرض معاند دانستن  ارباب رجوع و "خود امنیتی پنداری" مستند ملاک عملشان را دادگستری می دانند.

مصطفی ترک همدانی

وکیل دادگستری

کد خبر 271849

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 24
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۶:۵۵ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
    49 3
    آفرین بسیار بجا بود. در دادگاهی بنا بود که موکلم شهودی را بیاورد. شهود شماره تلفن مرا گرفته بودند تا هماهنگ کنیم از آنجا که جلوی در تلفن مرا گرفته بودند و من نیز مجبور بودم در سروقت در جلسه دادگاه باشم و از طرفی ارباب رجوع بغیر از طرفین پرونده را راه نمی دادند وآنان نیز نمی توانستند مرا خبر کنند ،آن جلسه به دلیل عدم حضور شهودبه ضرر موکلم به پایان رسید.
    • بدون نام IR ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
      15 2
      توهم زدی داداش؟ فرشته سر در دیوان قضا با اون ترازوی کجش قبول کنه که بشی بال پروازش؟ محاله محاله
    • بدون نام IR ۰۹:۵۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
      12 2
      رفتی تو فاز شهر قصه؟ یادش بخیر فرشته سر در دیوان قضا با اون ترازوی کجش ... حالیته؟
    • آقوی همساده IR ۱۷:۵۴ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
      11 3
      ها کاکو! رفتیم دادگاه بعنوان وکیل که یه کمکی کنیم موکلم که یه پیرمردی بود رو گفتن تو برانداز نرمی موکلمونو هم فرستادن تبعید مارو گرفتن بازداشت کردن حالو هم خودم فهمیدم که معاند برانداز بودم . یعنی الاداغونم ها!!!
    • کرامت پناهی IR ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۲
      0 0
      با سلام به همکاران گرامی بخشنامه رئیس قوه قضاییه جهت اطلاع واستفاده همکاران محترم. بخشنامه شماره 8691/78/1 مورخ 7/9/1378 ریاست محترم قوه قضائیه نظر به اینکه حفظ احترام وکلای دادگستری که در جهت ایجاد زمینه برای احقاق حق واجرای عدالت فعالیت مینمایند ، لازم است . لذا بدینوسیله توجه عموم قضات محترم به این موضوع جلب میگردد که نسبت به رعایت شئون وکلای دادگستری اهتمام ورزیده به طوری که در هنگام مراجعه به مراجع قضایی و انجام وظایف قانونی خود از احتراماتی که متناسب با شغل آنان میباشد برخوردار گردند . بدیهی است چنانچه وکیلی از حدود متعارف وکالت خارج شود بایستی مراتب را با ذکر مورد مستدلا به مرجع ذی ربط انعکاس دهند . بخشنامه 885/17/01/402 ح – 29/6/1375 نیروی انتظامی : 1- حسب مفاد نامه شماره 4
  • بدون نام IR ۰۸:۰۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
    24 4
    بهترین مطلبی بود که این اواخر درباره وکلا خواندم.
  • بدون نام IR ۰۸:۰۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
    32 3
    اینو خوب اومدی : "خود امنیتی پنداری" درد اکثر مسولان ما!
  • بدون نام IR ۰۸:۱۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
    31 4
    شما که نمی تونین با این توهینی که بهتون میشه مبارزه کنید چطور میخواین حق موکلان را بگیرید؟ اگه من بودم نمی گذاشتم منو بازرسی کنند قاانون هم که همینو میگه دیگه چی می خواهید
    • بدون نام IR ۰۸:۵۱ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
      16 3
      سلام خدمت جنابعالی عرض کنم که همین دفاع از حقوق موکلین که گاها باعث عصبانیت قضات معزز می شود باعث شده که چنین برخوردی با وکلا صورت پذیرد
  • بدون نام IR ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
    23 3
    همکاران محترم وکیل ! لطفا بخوانید و به حال خودتان گریه کنید!
  • بدون نام IR ۰۸:۴۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
    18 3
    متاسفانه قریب به یک سال است که در کرمان نیز این طرح اجرا می شود و این در حالیست که آبدارچی دادگستری با صدای بلند در راهروهای دادگاه با تلفن همراه خود صحبت می کند در حالیکه وکلا در صورت نیاز به تماس تلفنی باید به درب ورودی مراجعه ،گوشی موبایل رو تحویل ،تماس بگیرند مجددا بازرسی شوند گوشی خود را تحویل دهند و وارد دادگستری شوند.اینم یه نمونه از اجرای عدالت در نظام حقوقی ما
  • همسر نویسنده IR ۰۸:۵۵ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
    12 6
    ای وای! بچه مو چرا بردی دادگاه؟
    • بدون نام IR ۱۰:۰۴ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
      0 7
      منظور همسر نویسنده چیه؟
    • بدون نام IR ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
      5 3
      لطفا کسی به جای من نظر ندهد.من این مطلب را کی نوشته ام؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    • بدون نام IR ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
      5 3
      خندیدیم
    • هوو IR ۱۳:۲۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
      6 3
      آقای وکیل لو رفتی . بهمین سادگی!!
  • امیر IR ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
    4 3
    اینجاست که خودی و غیر خودی مصداق دارد . پس یک نتیجه ریاضی 1>10 !؟
  • entesar IR ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
    5 2
    حرف حق زدن نه تنهااهانت به هیچ کس وهیچ مسولی نیست بلکه تکلیف ووظیفه هرانسانی علی الخصوص وکلای متعهدمیباشد.واینجانب نیزاین اقدام (بازرسی بدنی وگرفتن تلفن همراه وکلا که وسیله ضروری برای پیگیری کار موکلین میباشدبسیارناپسندوخلاف شان وکالت که براساس قانون شان وکیل وقاضی درمقام دفاع ازموکل یکسان است میدانم ومهمترازهمه !!! مگرخدانخواسته قضات شریف مامشکلی دارندکه ترس ازضبط صداویاتصویربرداشتن ازجلسه دادگاه وجودداشته باشد. درودبه شرف به شرف روسای محترم سابق مجتمع شهیدباهنر وشهیدصدر کهدرب جداگانه ای جهت ترددوکلاوقضات اختصاص داده بودندوهیچمشکلی هم درآن دوران پیش نیامد. درهرصورت قضات شریف ومستقل ومتعهد دیوانعدالت بایدحکم به ابطال این بخشنامه بدهند.
    • همکار 187 IR ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
      8 3
      آقای انتصار ، درود بر شرفت . همانطور که گفتی حرف زدن حق همه است اما بجز آقای ترک همدانی آیا وکیل دیگری چنین پیگیری را کرده و یا دادخواست ابطال آن بخشنامه را داده؟ با این نوشته خودش را در خطر شکایت و اتهام نشر اکاذیب و افترا قرار داده ، با این وجود لازمست همکارانی که فقط تماشاگرند و تقاضاهی مشابه کرده و مستقلا اقدام نمایند. با این وصف موجود بر ما خرده نگیرید که اگر روزی فرا برسد و سرباز پایین مجتمع قضایی نیز بخواهد اوراقمان را نیز تفتیش کند بر او سکوت کنیم
    • پلیس قضایی IR ۲۰:۰۱ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۱
      0 0
      دوستان آن دوبزرگوارکه محل ورود وکلا رااز دیگر مراجعین جداکرده بودند از پرسنل پلیس قضایی بودند همانند شهید بهشتی آگاه به شان وکیل وامر قضا بودند
  • حسین IR ۱۶:۰۵ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
    7 3
    سلام جناب همدانی بازهم با قلم و تفکر زیبایتان ما رار غافلگیر کردید.چندسال پیش که این معضل تازه داشت حاد میشد، با پیگیری بنده و همکار دیگرمان(آقای ابوالفضل عسگری که معرف حضور هستند) در دادگاه شهرری، باعث رفع مشکل گردیدیم ولی متاسفانه چندی بعد با انتشار بخشنامه کذایی که پیه آن به تن همه وکلای محترم خورده است، رعایت شئون وکلا را در دادگستری به عینه دیدیم! نکته جالب اینکه تقریبا تمامی قضات محترم بعد از خاتمه خدمت و یا در زمان آن سعی وافر دارند به جرگه وکلا بپیوندند ولی تا قبل از آن نگاهشان به وکلا علیرغم تصریح قانون از بالا به پایین است!
  • فرهنگ US ۲۲:۱۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۲
    4 2
    درود بر شما جناب همدانی و همه وکلای محترمی که نسبت به حفظ شان و جایگاه حقوقی، قانونی و عرفی وکیل و وکالت در جامعه دغدغه و تعهد دارند. رعایت شان وکیل و وکالت، رعایت شان قانون و ملت است که از سوی این طبقه در مقام دفاع از حقوق شهروندی و آزادی های مدنی گام بر می دارند. هرگونه هتک حرمت و حیثیت به این طبقه به مانند توهین و هتک حرمت به مردم محترم از سوی هر شخص و مرجعی، به هر شکل و نوعی مغایر با قانون بوده و مستوجب مسئولیت قانونی است.اقدام جنابعالی در تقدیم دادخواست مزبور شایسته تقدیر و سپاس است
  • بدون نام IR ۱۳:۰۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    2 7
    شما ناراحت نشید برخی افراد بد که لباس وکالت دارند در این مکان مقدس تیشه به ریشه ارزش های من و شما میزنن حتی اگر دری جدا باشد یا نباشد دنبال مصداق بروید تا ببیند فاجعه کجاست که به درمان افتاده ایم انهم دندان کشیدن به گازانبر
  • بدون نام IR ۱۳:۴۵ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۵
    1 2
    تلاش وکلای عزیزی چون آقای ترک همدانی در خور تقدیر است اما این امر جز وظایف ذاتی صنف مربوطه می باشد. متأسفانه مدیریت کانون وکلا با استفاده ابزاری از اعضا این صنف، صرفاً به دنبال حفظ جایگاه مدیریتی خود می باشد. هر چند این امر نافی مسئولیت سایر نهادهای دستگاه قضایی در رعایت حقوق و شئون وکلا نیست، اما زمینه مناسبی برای این برخوردها فراهم می آورد.