۰ نفر
۱ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۲

در کارگاه آموزشی تخصصی بین المللی تاثیر ICT بر بهره وری بخش خدمات عنوان شد که چگونه باید به بهره گیری هدف دار از ارتباطات و فناوری اطلاعات، دقت و توجه داشت و با چه رویکرد و روش هایی در موضوع بهره وری استفاده کنیم تا حاصل و مقصود بر هم انطباق داشته باشند.

خوشحالی خود را از برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی بین المللی تاثیر ICT بر بهره وری بخش خدمات با حضور عزیزانی از کشور های عضو APO ، مسئولین و اساتید آن در ایران به میزبانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ( معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی - اداره کل بررسی های اقتصادی ) ابراز و قدردانی ام را از همه دست اندر کاران این رخداد ارزشمند اعلام می کنم.آرزومندم این کارگاه آموزشی که با عنوان بهره وری و برای آن تشکیل می شود، خود به حد اعلاء بهره ور باشد انشاء الله. قاعدتا همه از من به عنوان یک مهندس مخابرات انتظار دارند، سخن های مهندسی در باره بهره وری بشنوند، نگران مباشید، مباحث مهندسی از نوع تفکر طرح می کنم .
آن چه هرگز تغییر نمی کند ذات اقدس الله است و هم او هر آن عالم هستی را از نو می آفریند. نو شدن آن به آن، همه پدیده های موجود در عالم را در بر می گیرد. از خدای بزرگ می خواهیم ما را در زمره نو شوندگان به سوی خودش قرار دهد و هر لحظه نو شده تا به حقیقتش واصل شویم. موضوع بهره وری از این قاعده مستثنی نیست، چرا که تمام عوامل آن در درون "قانون نو شدن" هستند.   
اجازه می خواهم در آیین گشایش این دوره سخن نو از نگاهی نو به موضوع کارگاه یعنی بهره وری، گفته شود. و آن "مختصات شناسی بزرگترین دارایی انسان موجد بهره وری" است. بزرگترین دارایی عمر انسان است. انسان نسبت به طول عمر خود تقریبا اختیاری ندارد؛ و اگر اثری داشته باشد ناچیز است. همه اختیار و اثر در عرض عمر انسان توسط اوست. و بهره وری مبتنی بر تعالیم آسمانی و بومی بر این پایه تعریف شدنی است. در همین نقطه از بحث می خواهم تاکید کنم، هیچ دلیل علمی وجود ندارد که مقرر کرده باشد ما بایستی عینا و بی چون و چرا از تعاریف و روش شناسی مکاتب بیرون از دین و انسان شناسی خودی استفاده کنیم. بلکه دلایل موجه زیادی وجود دارد که روش شناسی بومی و انسان شناسی دینی تعریف عملیاتی عمیقتر و پایدارتری فرا روی ما می گذارد. و این رویکرد قطعا به دلیل آمیختگی و نهادینه بودنش در اعماق وجود انسان هایی که در این زیست بوم ها زندگی می کنند، به بهره وری رونق، کارکرد و کاربرد بیشتری می بخشد. من هرگز به این معنا که نظریات، تجربیات، روش ها و اقدامات غیر بومی بی استفاده بماند اعتقادی ندارم؛ بلکه اصرار دارم حتما بایست از همه این ها در قالب رویکردی که اشاره کردم حد اکثر بهره را برد. سخن کلیدی در این نگاه به بهره وری، این است که مختصات همه لحظات عمر را با محاسبه "چه کرده ایم" رصد کرده و با ستاره قطبی "چه باید بکنیم؟" هدف دار نماییم. من این روش را "مختصات شناسی عرض عمر" نام نهاده ام. این حرف همه انبیاء الهی است و مکتب اسلام برای آن برنامه عملی جدی دارد. واژه هایی مثل حکمت، خیر، شکر، برکت و ... ستاره های قطبی این مسیر اند. من بنده ناچیز خداوند این روش شناسی را بسته بندی کرده ام. به زبان دیگر و با تامل در تعریف متداول بهره وری که "نسبت ستانده به داده" است، چه بهره وری کل و چه بهره وری هر یک از عوامل آن، به این نکته مهم می رسیم که ممکن است بهره وری یا کارآیی به خودی خود یک رقم خنثی و بی سوی گیری باشد. وقتی جهت گیری پیدا می کند که اثربخشی نیز، هم زمان سنجش و با آن آمیخته شود. یعنی بتوان حاصل را با هدف قیاس کرد.
اما ICT پدیده ای است که هم در ذات خود  نو شونده است و هم آثار نوکنندگی دارد. هم خود خدمت است و هم خدمت آفرین. هم خود فرصت است و هم فرصت زاست. و از این قبیل ویژگی ها برای این پدیده بسیار می توان شمرد مثل:  فناوری اطلاعات و ارتباطات،‌ فناوری تحول و انقلاب است
 فناوری اطلاعات و ارتباطات عامل تجدید قدرت است
فناوری اطلاعات و ارتباطات موجد جامعه شبکه ای متحرک همگراست
 فناوری اطلاعات و ارتباطات عامل دگرگونی انگاره‌ها و الگوهای ذهنی است
 فناوری اطلاعات و ارتباطات به زمان حساس است
 فناوری اطلاعات و ارتباطات نیازمند مدیریتی مقتدر، واحد و ارشد است
 فناوری اطلاعات و ارتباطات،‌ علمی میان رشته‌ای است
 فرصت‌های طلایی در کنار تهدیدات همه جانبه دارد
 فناوری اطلاعات و ارتباطات میدان نبرد جدیداست
تأثیر گذار بر تعاملات اجتماعی است
 ایجاد کننده شرایط جدید اجتماعی است
 کاهش دهنده تأثیر بعد مکان است
 شبکه ای بودن عنصر کلیدی آن است
همگرا شونده و همگرا کننده است
 تعاملات غیر هم‌زمان را افزایش می دهد
 گستردگی – پیچیدگی ذاتی و آثاری دارد
 تسهیل کننده دسترسی به انواع اطلاعات است
 افزایش دهنده کارایی تولید،‌ توزیع و رونق بازار خود و سایر بازار هاست
 مدل‌های تجاری جدید برای ایجاد و نوسازی صنایع ارایه می کند
 ایجاد کننده مدل کمک به رفع محدودیت‌ها و موانعدر همه امور است
فناوری اطلاعات و ارتباطات شفاف کننده فرآیند هاست
با این اوصاف باید برای بهره گیری هدف دار از این پدیده یعنی ارتباطات و فناوری اطلاعات، دقت و توجه داشت که با چه رویکرد و روش هایی در موضوع بهره وری استفاده کنیم تا حاصل و مقصود بر هم انطباق داشته باشند. برای این منظور نباید ستاره قطبی راه را از چشم دور بداریم. ان شاء الله
امید دارم که تلاش اساتید گرامی و عزیزان حاضر در این کارگاه 5 روزه آموزشی تخصصی، با تفکر هدف دار به بار نشسته، تغییر و تحول اساسی در شئون زندگی فردی و اجتماعی و نیز مختصات عظیم ترین دارایی شان (عمر) به وجود آورد.
* سخنرانی ارائه شده در کارگاه آموزشی تخصصی بین المللی تاثیر ICT بر بهره وری بخش خدمات
کد خبر 271939

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 7 =