عده‌ای از علاقمندان آشپزی رویکردی کاملا نو در هر دو جنبه هنر و علم آشپزی در پیش گرفته‌اند. آنها موفق شده اند تا در آشپزخانه خود بلور نیتروژن و برف نیتروژن تولید کنند؛ ماده‌ای که احتمالا پیش از این هرگز ندیده‌اید.

محمود حاج‌زمان: ویدئوی زیر توسط ChefSteps تهیه شده است؛ یک مدرسه آنلاین آموزش آشپزی با رویکردی کاملا جدید که توسط اعضای قدیمی گروه خلاق آشپزی نوگرا (Modernist Cuisine) پایه‌گذاری شده است. ویدئوهای این مرکز در عین حالی‌که به کاوش در علم و هنر آشپزی می‌پردازند، نگاهی اجمالی به پدیده‌های نادیده یا مورد توجه قرار نگرفته‌ای دارند که در آشپزخانه‌های تک تک ما ممکن است رخ دهد.
به گزارش پاپ‌ساینس، گروه ChefSteps برای ساخت ویدئوی مهیج زیر، با قرار دادن تشتی از نیتروژن مایع درون محفظه خلاء فشار آن را پایین آوردند. در نتیجه نقطه جوش نیتروژن به شدت افت کرد. نیتروژن به مایع جوشانی تبدیل شد و تبخیر سطحی بیشتر باعث خنک‌تر شدن مایع شد. در واقع، نیتروژن مایع به زیر نقطه انجماد خود رسید و به یخ نیتروژن با دمای منفی 210 درجه سانتی‌گراد تبدیل شد.
پس از آن، اتم‌های نیتروژن اجبارا طی یک واکنش زنجیره‌ای ساختار شبکه‌ای خود را بازآرایی می‌کنند. گروه موفق شد تا با فیلم‌برداری با سرعت پایین این بلورهای برف نیتروژن را نیز به تصویر بکشند. تعداد انسان‌های معدودی تاکنون توانسته‏اند شکل‏گیری برف نیتروژن را ببینند و گروه شف‏ستپز این امکان را برای شما فراهم کرده که این چشم‏انداز نادر را ببینید.

53275
 

کد خبر 276774

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین