از 19 دی ماه که سوخت برخی از ایرلاین ها قطع شد و بسیاری از مسافران در فرودگاه های کشور سرگردان شدند نزدیک به دوماه می گذرد و علی رغم توافقات صورت گرفته امروز شخص اول سوخت رسانی کشور از بدقولی برخی ازاین ایرلاین ها چون شرکت هواپیمایی آسمان در جهت پرداخت بدهی سوختی آنها خبرداد.

آذرجزایری: از 19 دی ماه که سوخت برخی از ایرلاین ها قطع شد و بسیاری از مسافرین در فرودگاه های کشور سرگردان شدند نزدیک به دوماه می گذرد و علی رغم توافقات صورت گرفته میان شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی و مسوولان ایرلاین ها مبنی بر پرداخت بدهی ها امروز شخص اول سوخت رسانی کشور از بدقولی برخی ازاین ایرلاین ها چون شرکت هواپیمایی آسمان خبرداد.
به نظر می رسید بلاتکلیف شدن یک روزه مسافران در فرودگاه های کشور ناشی از قطع سوخت ایرلاین ها توسط شرکت ملی پخش فراورده های نفتی در 19 دی ماه امسال با اعلام به توافق رسیدن ایرلاین ها و این شرکت برای دریافت سوخت قراراست به یک خاطره بدل شود. اما باتوجه به اظهارنظرهای متفاوت مسوولان ذیربط به نظر می رسد در شرایط فعلی همچنان بلاتکلیفی ها ادامه دارد و شاید دور از انتظار نباشد که طی روزهای آینده بازهم شاهد قطع شدن سوخت شرکت های هواپیمایی و سرگردانی مجدد مسافران باشیم.البته علیرضا ضیغمی اینبار با گلایه از ایرلاین ها بدهکار بالاخص آسمان دیگر راه حل مقابله با این شرکت ها را در تهدید قطع سوخت آنها جستجو نکرده و شاید باید دلیل آن را در نزدیک بودن شب عید و ایجاد تنش در جامعه از احتمال قطع سوخت ایرلاین ها جستجو کرد. با این حال این احتمال همچنان وجود دارد که در صورت عدم همراهی برخی از ایرلاین ها با شرکت ملی پالایش و پخش و براساس هشدار وزیر راه وشهرسازی به ایرلاین های بدهکار پروازهای برخی از شرکت های هواپیمایی به دلیل توقف عرضه سوخت به آنها لغو شود. این درحالی است که در آستانه نوروز سال 92 بسیاری از ایرلاین ها با پیش فروش بلیت های خود درآمد خوبی را نصیب خود کرده اند.
از سویی دیگر، معاون وزیرنفت در امور پالایش و پخش فراورده های نفتی تاکید کرده است از این ایرلاین ها به مراجع قضایی شکایت خواهد شد و علاوه بر بدهی باید این شرکت ها سود بدهی را نیز به شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی پرداخت کنند.
به گفته معاون وزیر نفت، بدهی شرکت های هواپیمایی که علاقه ای به پرداخت هزینه سوخت دریافتی ندارند، از طریق مراجع ذیصلاح پیگیری می شود.
براساس اظهارات علیرضا ضیغمی، شرکت هواپیمایی آسمان با حدود 120 میلیارد تومان بدهی، بزرگ ترین بدهکار سوخت است که با وجود تاکید وزارت نفت بر فروش نقدی سوخت،‌ نمایندگان این شرکت نه تنها مقید به پرداخت بدهی های خود نیستند، بلکه از حضور در جلسات نیز خودداری می کنند.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران بزرگ ترین بدهکاران هوایی سوخت پس از شرکت آسمان را شرکت های هواپیمایی ماهان و ایران ایر خواند و افزود: این دو شرکت هواپیمایی نیز دارای بدهی های هنگفت بابت سوخت دریافتی هستند، اما با حضور در جلسات، قول واریز این مبالغ را داده اند.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده های نفتی با تاکید بر این که مجموع بدهی های ایرلاین ها هم اکنون 600 تا 700 میلیارد تومان است، افزود: با وجود این بدهی هنگفت، وزارت نفت سوخت مورد نیاز این شرکت ها را در اختیارشان قرار داده است.
ضیغمی با تقدیر از ایرلاین هایی که بدهی های خود را پرداخت کرده و خریدهای خود را نقدی انجام می دهند، گفت: با ابلاغیه جدید وزارت راه و شهرسازی، از این پس شرکت های هواپیمایی ملزم به پرداخت نقدی هزینه سوخت دریافتی هستند.
وی با تاکید بر این که ستاد هدفمندی یارانه ها، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و سیستم مالیاتی کشور نیاز به نقدینگی حاصل از فروش سوخت هوایی دارند، از شرکت های هواپیمایی درخواست کرد از طریق اداره بازرگانی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران اقدام کرده و هر چه سریع تر به پرداخت بدهی خود اقدام کنند.
این درحالی است که پیش از این نیز پس از برگزاری جلسات مختلف بعد از اتفاق 19 دی ماه، مدیرعامل شرکت هواپیمایی ایران ایرتور از توافق بر سر پرداخت ماهانه نرخ سوخت تحویلی به هواپیماها خبر داد و مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی از توافق بر سر پرداخت کامل هزینه سوخت ظرف مدت 10 روز.
مدیرعامل شرکت هواپیمایی ایران ایرتور در گفت وگو با ایسنا از توافقات برسر پرداخت ماهانه نرخ سوخت هواپیما توسط ایرلاین‌های داخلی به عنوان آخرین تصمیم شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی خبرداد و تاکید کرد بدهی پیشین ایرلاین‌ها علی‌الحساب بر مبنای لیتری 200 تومان پرداخت می‌شود.
سیروس باهری درباره مشکلات شرکت‌های هواپیمایی در زمینه نرخ سوخت و پرداخت آن گفته بود در آخرین تصمیم مقرر شد پول سوخت به صورت ماهانه پرداخت شود.
به گفته وی در آنزمان، قرار شده بود 50 درصد از مصرف ماهیانه سوخت شرکت‌های هواپیمایی به حساب شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی واریز می‌شود و 15 روز بعد 50 درصد باقیمانده را می‌پردازیم.
باهری درباره بدهی‌های قبلی سوخت شرکت‌های هواپیمایی گفت: از آنجاکه فصل خوبی برای نقدینگی شرکت‌های هواپیمایی با توجه به کمبود مسافر نیست، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با ایرلاین‌ها مدارا کرد و تصمیم بر این شد که در اولین فرصت ممکن اقدام به تسویه حساب در طول زمان شود.
مدیرعامل شرکت هواپیمایی ایران ایرتور خاطرنشان کرد: مقرر شد علی الحساب بدهی‌های پیشین ایرلاین‌ها بر مبنای سوخت لیتری 200 تومان پرداخت شود.
این درحالی است که مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی در همانزمان در گفت وگو با خبرآنلاین با اشاره به آخرین جلسه برگزارشده در اواخر دی ماه مجوز پرداخت یکماهه بدهی شرکت های هواپیمایی به این شرکت را کاملا رد و تاکید کرد: براساس توافقات صورت گرفته که تمام شرکت های هواپیمایی زیر آن را امضاء کرده اند قرار شده این شرکت ها روزانه مقداری از هزینه سوخت دریافتی را به حساب شرکت ملی پخش فراورده های نفتی واریز کنند و مابقی را هر 10 روز یکبار تصفیه حساب کامل کنند.
این درحالی است که اخیرا وزیرنفت نیز در اظهارنظری تاکید کرده وقتی شرکت های هواپیمایی پول بلیت را به طور کامل از مسافر می گیرند نباید توقع داشته باشند که شرکت ملی پخش فراورده های نفتی با آنها هزینه سوخت را قسطی حساب کند.
براساس این گزارش، از صبح روز 19 دی ماه امسال سوخت به هواپیماهای داخلی داده نشد و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرد که پس از تسویه بدهی و قرارداد جدید به شرکت‌های هواپیمایی سوخت ارائه می‌شود. با این تصمیم که ناگهانی نبود و با اولتیماتوم‌های قبلی به ایرلاین‌های ایرانی اجرا شد، مسافران حدود 40 پرواز در فرودگاه‌های کشور سرگردان شدند.
پس از توافق اولیه سوخت مورد نیاز به ایرلاین‌ها از عصر همان روز با مهلت 48 ساعته برای تسویه بدهی و پرداخت هزینه، سوخت به صورت روزانه به هواپیماها تزریق شد و جلسات حل مشکل در چندین نوبت و در سطوح مختلف مدیریتی آغاز شد که دراین باره در همانزمان وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: ایرلاینی که پول سوخت هواپیما را ندهد، اجازه پرواز ندارد.
به گفته نیکزاد نرخ بلیت با تفاهم، اجازه و عذرخواهی از مردم 65 درصد افزایش یافت و ایرلاین‌ها موظف بودند از این هزینه، نرخ سوخت هواپیمای خود را بپردازند؛ این نمی‌شود که قیمت بلیت افزایش یابد و پول سوخت پرداخت نشود.
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر این‌که باید حتما پول سوخت توسط ایرلاین‌ها پرداخت شود، از حل مشکل در جلسات برگزار شده بین طرف‌های درگیر خبرداده و تاکید کرده بود که هر ایرلاینی پول سوخت هواپیمای خود را ندهد، اجازه پرواز از فرودگاه را ندارد که این شامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) نیز می‌شود.
 

39221

کد خبر 279337

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام US ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    5 0
    اینکه اقای وزیر گفته است: نرخ بلیت با تفاهم، اجازه و عذرخواهی از مردم 65 درصد افزایش یافت، دقیقا یعنی چی؟ آیا رأی گیری شده از مردم یا باز جانب مردم تصمیم گرفته اند و به نام مردم هم اجرا کرده اند. همه این نابسامانی ها ریشه در رشد افسارگسیخته و غیر قابل مهار دلار است و این مسؤولان محترم و نا کارآمد چاره ای جز افزایش قیمت ها نداشتند و عجز و لابه مردم در مخالفت با این تصمیم هم تأثیری نداشت. حالا مدعی می شوند تفاهم، اجازه و عذرخواهی از مردم، مردم را بدبخت کرده اند!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین