به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ تعداد پس لرزه های زلزله عصر روز پنج شنبه تسوج در آذربایجان شرقی در کمتر از 20 ساعت به عدد 31 رسیده است. هر چند قدرت برخی از این پس لرزه ها 4.1 و 3.9 درجه در مقیاس امواج درونی زمین ˈریشترˈ بوده است، اما مقاومت سازه های مناطق زلزله زده احتمال افزایش خسارات را به شدت کاهش می دهد.
نخستین پس لرزه فقط پس از پنج دقیقه و با قدرت 4.1 ریشتر و آخرین پس لرزه ثبت شده تاکنون به قدرت 2.1 ریشتر در ساعت 13 و 29 دقیقه و 52 ثانیه امروز جمعه رخ داد. عمق نخستین پس لرزه در 12 و آخرین پس لرزه تا ساعت انتشار خبر، در عمق 4 کیلومتری زمین ثبت شده است.
گفتنی است کمترین قدرت پس لرزه های زلزله 5.2 ریشتری تسوج 1.8 و بزرگترین آنها 4.1 ریشتر بود.
خسارت 5 تا 30 درصدی زلزله در تسوج
واحد مرکزی خبر نوشت: بخشدار تسوج گفت: زلزله دیروز تسوج در آذربایجان شرقی به سه روستای این شهرستان از 5 تا 30 درصد آسیب وارد کرده است.
آقای بهنام فرافزود: اهالی واحد های مسکونی روستای انگشتجان تسوج به علت غیرمقاوم بودن در مسجد این روستا اسکان موقت داده شدند. اکیپ های امدادی از شهرستان های شبستر ، سلماس ، بستان آباد ، هشرود ، شرفخانه و تبریز و نیروی انتظامی تبریز در نخستین دقایق زلزله در منطقه حاضر شدند.
ترک خوردگی دیوار برخی خانه ها در تسوج
ایسنا نوشت: رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از ارزیابی 49 روستا توسط 84 امدادگر در پی زمینلرزه تسوج خبر داد.
محمود مظفر در تشریح آخرین اقدامات صورت گرفته از سوی امدادگرانش در پی وقوع زمین لرزهای در منطقه تسوج گفت: در پی این حادثه بلافاصله پس از اعلام زمین لرزه 17 تیم عملیاتی شامل 84 نفر امدادگر به این مناطق اعزام شدند. بلافاصله امدادگران ارزیابی مناطق زلزله زده را در دستور کار خود قرار دارند که آنان 49 روستا را مورد ارزیابی قرار دادند.
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با بیان اینکه 42 روستا مربوط به منطقه تسوج و هفت روستا نیز در منطقه سلماس بوده است، گفت: بر اساس گزارشهای دریافتی ترک خوردگی برخی دیوارهای منازل مسکونی در تسوج و روستاهای تابعه گزارش شده و خوشبختانه شهرستان سلماس و روستاهای تابعه آن نیز بدون صدمات و خسارات جانی و مالی گزارش شده است.
آغاز بازسازی اماکن عمومی مناطق زلزله زده شنبه و طسوج از فردا
واحد مرکزی خبر نوشت: بازسازی اماکن عمومی منطقه زلزله زده شنبه و طسوج شهرستان دشتی استان بوشهر از فردا آغاز می شود. این اماکن شامل مساجد ، حسینه ها ، مدارس ، مراکز بهداشتی درمانی و دیگر بناها است.
آقای رستمی، معاون امور عمرانی استاندار بوشهر در نشست بامسئولان بیناد مسکن در منطقه زلزله زده شنبه گفت: در بازسازی اماکن عمومی هم بازسازی هم توسعه مد نظر است و در این راستا 5 مسجد و حسینه، 7 مدرسه ، مرکز بهداشتی درمانی، تاسیسات زیر بنایی، زمین ورزشی وپارک ساخته می شود. این بناها با ترک تشریفات قانونی و بدون پرداخت هزینه صدور پروانه ساخت ایجاد می شوند.
وی از اجرای طرح هادی در روستاهای آسیب دیده شامل خیابان کشی، ساخت بلوار و میدان و پارک خبر داد و گفت : ساخت بناها به گونه ای خواهد بود که در مقابل حوادث گوناگون از جمله زلزله مقاوم و استوار است و مردم بدون دغدغه خاطر در آنها زندگی می کنند.
آقای رستمی از راه اندازی 4 مرکز فروش مواد غذایی در شهر شنبه و دیگر نقاط زلزله زده خبرداد و افزود: این مراکز تجاری هفته آینده با امکانات مورد نیاز مردم افتتاح می شود و مردم می توانند سایر اقلام مورد نیاز خود را از این مراکز تامین کنند.
استاندار بوشهر هم از توزیع ارزاق عمومی و بسته های مواد غذایی خشکبار بین زلزله زدگان خبر داد.
شنبه دشتی آبادتر از گذشته ساخته خواهد شد
ایرنا نوشت: استانداربوشهر گفت: منطقه زلزله زده بخش شنبه و طسوج دشتی این استان با همت مردم وحمایت همه جانبه دولت و مسوولان آبادتر از گذشته ساخته خواهد شد.
فریدون حسنوند در نشت شورای اداری شهرستان دشتی که در شهر زلزله زده شنبه تشکیل شد، اظهار کرد: اقدامات مسوولان باید طوری باشد که مردم هرچه زودتر به زندگی عادی خود بازگردند.
خدمات رسانی در زمان امداد و اسکان موقت بسیار خوب و کم نظیر بوده است طوری که ظرف دو روز از گذشت زلزله همه خدمات عمومی مانند برق، آب، مخابرات و راه های روستایی و فرعی و اصلی بازگشایی و در روز سوم نیز مدرسه ها دایر شد.
استاندار بوشهر گفت: ما برای خدمت رسانی بهتر ومطلوب تر، منطقه زلزله زده را به هشت منطقه تقسیم کرده وهر منطقه را تحویل یک فرمانداری با همه ادارات شهرستان های تابعه آن فرمانداری دادیم که این کار موفقیت آمیزی بود. با توجه به مسوولیت هر فرمانداری در مناطق خود سعی می شود، مسوولیت های فرمانداری ها به تدریج به مسوولان محلی در خود شهرستان دشتی واگذار شود.
فرمانداردشتی نیز گفت: عمق این حادثه دلخراش بسیار زیاد بود، اما همت مردم و مسوولان استان بوشهر و استفاده از همه ظرفیت ها باعث شد در کمتراز سه ساعت همه مصدومان وحادثه دیدگان از زیر آوار بیرون آورده وبه بیمارستان های استان منتقل شوند.
علی هاشمی افزود: مدیران شهرستان از امروز همه مسوولیت فرمانداران شهرستان های معین از سایر نقاط استان که دراین چند روز خالصانه و صادقانه خدمات شبانه روزی بی نظیری داشتند، به تدریج برعهده می گیرند و با همکاری نیروهای محلی مانند شورای اسلامی، دهیاران و نیروهای بسیج و هلال احمرخدمت رسانی بخوبی انجام می شود.
2 هزار خانه در سراوان نوسازی میشود
فارس نوشت: معاون وزیر کشور با اعلام اعزام تیمهای کارشناسی برای بررسی زلزله 7.8 گفت: خوشبختانه زلزله سراوان در عمق بالا و در مرکز بیایان اتفاق افتاد در غیر این صورت این زلزله در هر نقطه از مملکت اتفاق افتد تخریب 100در صدی داشت.
حسن قدمی درباره فعال شدن گسلهای زلزله در جنوب کشور از جمله در شهرستان سراوان واقع در استان سیستان و بلوچستان و شهرستان بوشهر اظهار داشت: تیمهایی تشکیل و نسبت به بررسی گسلها به مناطق جنوبی کشور اعزام شدهاند.
برای بررسی زلزله 7.8 ریشتری سیستان و بلوچستان نیز تیمهای کارشناسی اعزام شدهاند و در گزارشهای آنها آمده است خطری مناطق جنوبی کشور را تهدید نمیکند.
قدمی درباره مقاومسازی منازل و خانههای استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: خوشبختانه زلزله 7.8 ریشتری عمق زیادی داشت و مرکز این زلزله نیز در بیابان بود. بر اساس گزارش بنیاد مسکن حدود 2 هزار خانه مسکونی بازسازی خواهد شد. ساختمانهایی که حدوداً 20 درصد خرابی بر اثر زلزله داشتند با ارائه وام نوسازی خواهد شد.
معاون وزیر کشور بیان داشت: زلزله 7.8 ریشتری در هر نقطه از مملکت اتفاق افتد صد در صد خرابی دارد.
مراقبت های تغذیه ای از گروه های آسیب پذیر در مناطق زلزله زده ضروری است
ایرنا نوشت: رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر بر ضرورت مراقبت های تغذیه ای از گروه های آسیب پذیر در مناطق زلزله زده تاکید کرد و گفت: افراد این گروههای ویژه و آسیب پذیر بیشتر از سایر نفرات مستقر و ساکن در مناطق زلزله زده در معرض مشکلات و خطرات تغذیه ای قرار دارند.
محمود مظفر با تشریح مراقبت های تغذیه از گروه های آسیب پذیر در بحران ها افزود: در شرایط اضطراری و به هنگام وقوع حوادث و سوانح، شاخص وزن بر قد، بهترین شاخص برای ارزیابی و پایش وضعیت تغذیه و غربالگری گروههای آسیب پذیر محسوب می شود.
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، دو راهکار اصلی برای مدیریت وضعیت تغذیه ای این افراد در ساعات اولیه حوادث را ˈتوزیع عمومی غذاˈ و ˈتوزیع بسته های غذایی آمادهˈ عنوان کرد.
وی در عین حال تاکید کرد: با توجه به وجود برخی بیماری ها، کمبود ویتامین ها و مواد معدنی باید تغذیه افراد بیمار، زنان، کودکان و سالخوردگان با قید فوریت و با استفاده از بسته غذایی آماده برنامه ریزی و عملیاتی شود.
مظفر با بیان این که، گروههای آسیب پذیر به هنگام وقوع حوادث بیشتر در معرض مشکلات و خطرات تغذیه ای قرار می گیرند از کودکان کمتر از 6 سال، مادران باردار و شیرده، سالمندان، بیماران، خانواده های پر جمعیت، افراد تنها و یا بی سرپرست به عنوان افراد این گروه نام برد.
این مقام مسوول در سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، هدف از توزیع سبدهای غذایی آماده و بسته بندی شده از سوی امدادگران و نجاتگران هلال احمر مستقر در مناطق زلزله زده را کاهش و یا پیشگیری از سؤء تغذیه شدید و مرگ و میر ناشی از آن و همچنین توان بخشی افرادی که دچار سؤء تغذیه متوسط هستند، نام برد.
زلزله ایران بیشترین آسیب را به شهری در پاکستان وارد کرد
واحد مرکزی خبر نوشت: مقامات پاکستانی اعلام کردند زلزله شدید در شرق ایران به بیش از دوازده هزار شهروندان پاکستان آسیب وارد کرده است.
محبوب علی، هماهنگ کننده اقدامات بشر دوستانه در مناطق روستایی پاکستان اعلام کرد وقوع زمین لرزه روز سه شنبه در سراوان ایران، با بزرگی هفت ممیز هشت دهم در مقیاس امواج درونی زمین - ریشتر - باعث وارد آمدن خسارات جانی و مالی به بیش از دوازده هزار ساکن منطقه ای دور افتاده و بیابانی در جنوب غربی پاکستان شد.
به گفته این منبع، شهر مشکیل، واقع در استان بلوچستان پاکستان، هم مرز با ایران، بیشترین آسیب را از زمین لرزه روز سه شنبه دیده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مشکیل (پاکستان)، نبود راه ارتباطی بین این شهر و دیگر مناطق پاکستان، نبود پوشش تلفن همراه، جریان برق و تاسیسات بیمارستانی مناسب، عملیات امدادرسانی به زلزله زدگان را دشوار کرده است.
بر اساس این گزارش، در حالی که بیش از سه هزار و دویست واحد مسکونی، که بیشتر آنها را ساختمانهای فرسوده تشکیل می دهد، تخریب شده و یا آسیب دیده است، ساکنان شهر مجبورند برای سومین شب در فضای باز یا پناهگاههای موقت بخوابند.
این در حالی است که سید مرید شاه، از مسئولن محلی مشکیل اظهار داشت با آن که ارتش، از طریق هوایی دارو و چادر به محل رسانده است، اما نبود مواد مورد نیاز و ضروری صبر ساکنان مشکیل را لبریز کرده است.
از سوی دیگر، به گفته عضو یک سازمان خیریه در شهر کویته، ساکنان شهر مشکیل با نومیدی منتظر اقلام مورد نیاز اولیه برای ادامه زندگی هستند.
به گفته مسئولان بهداشتی در منطقه، بیشتر زخمی ها را زنان و کودکانی تشکیل می دهند که دچار شکستگی در بدن خود هستند.
در حالی که زلزله روز سه شنبه در سراوان ایران، یک کشته بر جا گذاشت، این حادثه در پاکستان، 40 نفر را به کام مرگ فرو برد.
نارضایتی پاکستانی ها از امدادرسانی
واحد مرکزی خبر نوشت: پانصد نظامی ارتش پاکستان برای امدادرسانی به زلزله زدگان در غرب این کشور همکاری می کنند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، این نظامیان پاکستانی به روستاهای آسیب دیده در زلزله اخیر نزدیک مرز ایران منتقل شدند. دهها خانه در استان بلوچستان پاکستان در این زلزله ویران شد. قدرت این زلزله به حدی بود که بسیاری از مقامات محلی پیش بینی کردند این زلزله تلفات و خسارتهای بیشتری داشته باشد.
زلزله زدگان در این منطقه از کمبود کمک ها ناراضی هستند. بعضی از مجروحان این زلزله به بیمارستان نظامی کویته منتقل شدند.
زلزله زدگان پاکستانی تظاهرات کردند
واحد مرکزی خبر نوشت: به گزارش خبرگزاری فرانسه از مشکیل (پاکستان) ، خانواده های پاکستانی که در پی وقوع زمین لرزه شدید ایران خانه های آنها تخریب شده است ، روز جمعه در اعتراض به عدم دریافت چادرهای مسکونی و کمک های فوری تظاهرات کردند.
مسئولان امدادگر روز جمعه اعلام کردند بیش از سی و پنج هزار پاکستانی ساکن ایالت بلوچستان در جنوب غربی پاکستان در پی زمین لرزه هفت و هشت دهم ریشتری که سه شنبه گذشته در کشور همسایه ایران رخ داد، آسیب دیده اند.
روستای کوچک مشکیل که در سی کیلومتری مرز ایران قرار دارد، یکی از آسیب دیده ترین مناطق زلزله زده است. در پی این زمین لرزه چهل و یک نفر کشته شدند که چهل تن از آنها در پاکستان بودند.
یکی از زلزله زدگان که در تظاهرات شرکت کرده بود با متهم کردن مقامات محلی گفت : « ما نیاز فوری به سرپناه داریم. دو تن از نمایندگان دولت برای دیدار با ما آمدند ولی هیچ اقدامی صورت نگرفته است. در بازارهای محلی، مایحتاج اولیه و آب که از ایران وارد شده، موجود است. »
یکی از مسئولان دولتی روستا تاخیر در کمک رسانی به زلزله زدگان را تایید کرد و گفت : « دسترسی به این منطقه دور افتاده علت این تاخیر است. کامیون های حامل کمک های اولیه که به این منطقه می رفتند، گرفتار شده اند زیرا مسیر مسدود شده است. ما کارگرانی را برای باز کردن راه فرستاده ایم.»
وی گفت:« ما فقط سیصد چادر داریم. ولی نمی توانیم آن را توزیع کنیم زیرا درخواست بالاست و خطر بروز خشونت وجود دارد.
زلزلهی سراوان بهخوبی مدیریت شد
ایسنا نوشت: استاندار سیستان و بلوچستان گفت: خوشبختانه حادثهی زلزلهی 7.7 ریشتری در شهرستان سراوان، به بهترین نحو ممکن و با همکاری و تعامل مدیران، علما و مردم مدیریت و اقدامات لازم برای امدادرسانیها بهخوبی انجام شد.
«حاتم نارویی» در جلسهی ستاد مدیریت بحران سیستان و بلوچستان که برای جمعبندی وضعیت زلزلهی سراوان، سوران و خاش در محل استانداری برگزار شده بود، افزود: متاسفانه برخی دچار فراموشی تاریخی میشوند در حالی که باید از حوادث و زلزلههایی که تاکنون در سطح کشور رخ داده است، بیاموزیم.
وی خاطر نشان کرد: رییس جمهور، معاون اول ریاست جمهوری، رییس و نایب رییس مجلس، وزیرکشور و دیگر مسوولان کشوری و برخی استانداران دیگر استانها بهویژه استانهای همجوار با سیستان و بلوچستان از لحظات اولیه زلزله سراوان در تماس با بنده در جریان امور قرار گرفتند و بر کمکرسانی از دیگر استانها و اعزام نیرو و امکانات تاکید کردند با تقدیر از آنها گفته شد که استان سیستان و بلوچستان همهی امکانات و توانمندیهای لازم را برای امدادرسانی دارد.
استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: زلزلهی شهرستان سراوان در دنیا بیسابقه بود چون زمین لرزهای با این قدرت باید نه تنها سراوان و سوران بلکه همه استان را زیر و رو میکرد اما به عنایت پروردگار، دعاها و نمازهای شبانه مردم مومن و خداجوی استان و مهمتر از همه حضور پیکر مطهر شهدای گمنام و تکریم قابل توجه مردم استان به ساحت مقدس آنان، سبب شد این زلزله کمترین تلفات و خسارت را داشته باشد.
توزیع بیش از یک هزار بسته اسباب بازی میان کودکان زلزله زده بوشهری
ایرنا نوشت: معاون جوانان جمعیت هلال احمر استان بوشهر اعلام کرد: از زمان وقوع زلزله در این استان و حضور اعضای جوان و پیش آهنگان هلال احمر در مناطق زلزله زده تا کنون بیش از یک هزار و 146 بسته انواع اسباب بازی میان کودکان زلزله زده توزیع شده است.
مریم آلبوغبیش گفت: در جریان وقوع حوادث و سوانح بزرگ از قبیل زلزله علاوه بر مشکلات جسمی، مسائل روانی نیز بازماندگان، آسیب دیدگان و کودکان ساکن در مناطق زلزله زده را تحت تأثیر قرار می دهد.
وی اضافه کرد: این اختلالات روانی به ویژه در مورد کودکانی که در محل وقوع سانحه حضور داشته اند تاثیرات مخربی را به همراه دارد، به طوری که اکثر کودکان حاضر در مناطق یاد شده دچار درجاتی از اختلال روانی خواهند شد که ممکن است تا پایان عمر اثرات آن روان فرد و حتی زندگی وی را مختل کند.
به گفته آلبوغبیش، هم اکنون اعضای جوان و فعال معاونت جوانان جمعیت هلال احمر استان بوشهر با حضور خود در مناطق آسیب دیده و متاثر از ویرانی های زلزله اخیر با انجام خدمات اردوهای جهادی اقدام به نصب و راه اندازی 12خیمه نماز و فضای دوست دار کودک کرده اند و با توزیع بسته اسباب بازی قدم های موثر را در حمایت از کودکان آسیب دیده برداشته اند.
وی افزود: درمدت زمان یاد شده و به منظور رعایت بهداشت محیط و جلوگیری از شیوع بیماری های واگیر در مناطق آسیب دیده از زلزله اخیر 57 روستا ایمن سازی شده است.
این مقام مسوول در معاونت جوانان جمعیت هلال احمر استان بوشهر اظهار داشت: از دیگر اقدامات انجام شده از سوی جوانان عضو سازمان جوانان جمعیت هلال احمر می توان به توزیع دو هزار و 124 بسته اقلام بهداشتی مورد نیاز بانوان اشاره کرد.
وی گفت: تشکیل گروه های محلی همکار، مشارکت در آوار برداری و گشایش معابر، برگزاری معابر، برپایی چادرهای راهنمایی کمک مردمی، برگزاری مجالس دعا و عزاداری جانباختگان از زلزله اخیر، خارج کردن اجناس سالم مردم آسیب دیده از زیر آوار زلزله و پذیرش کودکان و نوجوانان مناطق زلزله زده در فضاهای دوستدار کودک از دیگر اقدامات انجام شده از سوی گروه های اعزامی جوانان جمعیت هلال احمر به مناطق زلزله زده بوده است.
47282
نظر شما