اعضای میز انتخابات اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاههای سراسر کشور با محمد شریعتمداری دیدار و گفتوگو کردند.
در این نشست که وهاجی رئیس ستاد انتخاباتی شریعتمداری نیز حضور داشت، دانشجویان با طرح مباحث روز، نظرات این کاندیدای ریاست جمهوری را درباره مسائل جاری کشور جویا شدند.
محمد شریعمتداری در این دیدار با بیان اینکه از میان چهرههای حاضر در انتخابات حتی در بین اصلاحطلبان کسی را نمیبینم که بتواند نظرات من را محقق کند، گفت: به همین دلیل در انتخابات جدی هستم و با کسی ائتلاف نمیکنم.
وی یادآور شد: بعضی معتقد بودند همین منابع موجود را باید بین اقشار مختلف مردم تقسیم کنیم و برخی بر این باورند باید تولید ثروت کنیم ولی در این میان دیدگاه سومی است با نگاه پیشرفت با مسیر عدالتمحور و این برخاسته از ایدئولوژی اسلامی ماست؛ یعنی اینکه توزیع فقر را مناسب نمیدانند همینطور برای پیشرفت عدالت را مناسب و لازم میداند.
اهم اظهارات وی را به نقل از فارس بخوانید؛
* بیکاری در دولت گذشته افزایش یافته در حالی که درآمد دولت نهم و دهم در سال حدود 104 میلیارد بوده و این رقم برای دولت اصلاحات حدود 28 میلیارد دلار است لذا به این مسائل انتقاد داریم.
* ما با کشور کره جنوبی متفاوت هستیم، ایران حداقلکاری که درباره کشورهای مظلوم میکند این است که بیانیهیی صادر کند یا در سازمان ملل از آنها دفاع میکند. ما به این مسائل افتخار میکنیم.
*مردم هم قبول دارند ولی باید بگویم نباید برخی از مشکلات و ضعفها را پشت سر این مسائل مخفی کنیم. دفترچه تامین اجتماعی نباید تبدیل به مایه ننگ شود، باید دفترچه خدمات یا کارت تامین اجتماعی در اختیار مردم قرار بگیرد که محترم شمرده شود. این مطالبه حق مردم است و این تعهد است برای دولتم و شما رسانههای گروهی که به عنوان نماینده مردم میتوانید پیگیری کنید»
*معتقدم نباید در مقابل اقدامات دولتها بیانصافی کرد. در دوره اخیر نیز باید همراه نقاط ضعف نقاط قوت را هم بازگو کرد اما اگر همه نکات را مطرح نکنیم هر فردی میتواند با کلی گویی آرای مردم را به دست بیاورد.
*ما قطعنامههای علیه کشورمان را رد نمیکنیم اما وقتی شعار سیاست خارجی تخاصمی را میدهیم و جایگاه خود را با رهبری اشتباه میگیریم و سعی میکنیم به همه رهنمود بدهیم نباید همه مشکلات را ناشی از قطعنامهها بدانیم.
*در دورهای ما شاهد دعاوی بین اعضای شورای شهر و شهردار بودیم ودیدیم که مردم با عدم مشارکت خود در انتخابات شورای شهر به نوعی اعتراضشان را به این امر نشان دادهاند. گاهی هم رد صلاحیتها در کاهش یا افزایش میزان مشارکت در انتخابات سهیم بوده است؛ امروز نظرسنجیهای غیررسمی نشان میدهد که در مجموع آرای دو کاندیدای غیراصول گرا بیش از افرادی است که از جناح اصول گرا کاندیدا شدهاند گر چه ممکن است تا هفته دیگر این نظرسنجیها تغییر کند اما با اینکه کاندیدای حداکثری اصلاح گرا در این سالها مسئولیتی در کشور نداشته، اما میبینیم در نظرسنجیها همچنان بالاترین آرا را به خود اختصاص میدهد.
*در این صورت انتخابات به دور دوم کشیده میشود که این هم برای ما هزینهزاست و هم از بین دو رأی اقلیتی که به دور دوم میرسند یکی پیروز میشود که این خوب نیست.
*مجموعه اصلاحطلبان فرمایشات رهبر انقلاب را به عنوان پیامی مشارکتجویانه از سوی رهبری قلمداد کردهاند. به گونهای که میتوان گفت بیانات رهبر معظم انقلاب شور جدیدی را در فضای انتخاباتی ایجاد کرد بنابراین امیدوارم واقعاً صاحبان سلیقههای مختلف فکری نمایندگانی را برای خود در انتخابات داشته باشند.
*ائتلافی در حال شکل گیری است که من نیز برای آن تلاش بسیاری کردهام البته تلاش من منحصر به اصلاحطلبان نبوده و نیست چرا که معتقدم تکثر کاندیداها به هر حال موجب تفرق آرای مردم میشود درصورتی که انتخابات دو مرحلهای شود، معتقدم که تنها شانس دو نفر را از مرحله اول به مرحله دوم میبرد نه تصمیمی که ناشی از اراده ملی است.
* من معتقدم مسیر پیشرفت کشور از اینجا عبور میکند که ما در حوزههای تخصصی افراد متخصص را به کار گیریم؛ اگر میگویم نگاه من نگاه اعتدالی است باید این را در عملکرد گذشته خود نیز نشان داده باشم.
*اگر حتی بعضی تکنوکراتها نیز معتقد به وابستگی به درآمدهای نفتی هستند من با آنها همراه نخواهم شد متاسفانه هماکنون میبینیم که در صادرات غیرنفتی نیز اقلام نفتی قرار گرفتهاند.البته عدهای معتقدند باید کشور را با استفاده از درآمد دلارهای نفتی اداره کنیم؛ من معتقدم نظر مقام معظم رهبری در این مورد بسیار سازنده است و باید تلاش کنیم ثروت ملی را هزینه جاری نکنیم و کشور را میشود بدون دلار نفتی اداره کرد؛ لذا این شعار، شعار بسیار درستی است و اگر برخی تکنوکراتها مخالف این شعار هستند من با آنها همراه نیستم.
*تصور میکنم در شرایط امروز کسانی باید کشور را اداره کنند که نگاه اعتدالی دارند، آنهایی که قائل به افراط و تفریط هستند از حضور در انتخابات صرف نظر کنند، فکر میکنم امروز به یک جریان اعتدالی برای اداره کشور احتیاج داریم.
*واگذاری یارانهها به صورت غیرهدفمند پیام غلطی به فعالان اقتصادی میدهد و جلوی سرمایهگذاری را گرفته و کساد را در کشور رواج میدهد پس از دادن لایحه این قانون به مجلس برخی تصور کردند فقط اصل بر گران کردن برخی خدمات دولت است که دیدیم اتفاقاً نقد مفصلی اغلب از سوی کسانی که در این دولت کار کردهاند در مجلس ارائه شد.
*این تصور نیز غلط است که بگوییم هر کسی مخالف اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها است مخالف دولت آقای احمدینژاد نیز هست.
/27220
نظر شما