در حالی که اغلب رسانه‌های بین‌المللی از بحران مالی‌ای که اقتصاد دوبی را به تکان واداشته خبر می‌دهند، دست‌اندرکاران سینمای این امیرنشین بی‌اعتنا به این جنجال‌های اقتصادی، ششمین جشنواره‌ جهانی فیلم خود را از امروز کلید می‌زنند.

ششمین جشنواره فیلم دوبی با نمایش فیلم سینمایی «9» به کارگردانی راب مارشال و بازی دانیل دی لوئیس، نیکول کیدمن، پنه‌لوپه کروز، جودی دنچ و ماریون کوتیار از امروز آغاز می‌شود. در این جشنواره بیش از 170 فیلم از 55 کشور جهان برای علاقه‌مندان به نمایش درمی‌آید.

از دیگر فیلم‌هایی که برنامه نمایش آن در جشنواره دوبی امسال اعلام شده، «آواتار» ساخته جیمز کامرون است که روز 15 دسامبر یعنی سه روز پیش از اکران گسترده در دیگر نقاط دنیا در این شیخ نشین روی پرده می‌رود. برنامه‌های گسترده جشنواره دوبی در حالی است که تنگناهای مالی به تازگی مشکلاتی فراوان برای مدیران این جشنواره به وجود آورده است.

امسال از سینمای ایران فیلم‌های سینمایی «حیران» به کارگردانی شالیزه عارفپور و «کشتزارهای سپید» محمد رسول‌اف برای دریافت جایزه مهر آسیا آفریقا در جشنواره فیلم دوبی رقابت می‌کنند. همچنین مستند «تهران بدون مجوز» ساخته سپیده فارسی در بخش جایزه مستند مهر آسیا آفریقا به نمایش درخواهد آمد.

فیلم کوتاه «یک روز قشنگ برفی» ساخته مشترک امیر توده‌روستا و ماهایا پطروسیان در بخش جایزه مهر به نمایش درمی‌آید و «زمزمه با باد» شهرام علیدی هم به نمایندگی از سینمای عراق در بخش شب‌های عربی روی پرده خواهد رفت. «زنان بدون مردان» ساخته شیرین نشاط دیگر فیلم حاضر در بخش جایزه مهر آسیا آفریقا است.

گفتنی است در جشنواره امسال ریاست هیئت داوران جایزه مهر فیلم‌های بلند آسیا - آفریقا بر عهده بهمن فرمان‌آرا سینماگر ایرانی قرار دارد. نورالدین لخماری از مغرب، کیث شیری، مانیشا کویرالا از نپال و ژان میشل فرودون سردبیر کایه دو سینما دیگر اعضای این هیئت هستند.

جایزه مهر برای دومین سال است که در جشنواره فیلم دبی اعطا می‌شود و 15 فیلم حاضر در این بخش از میان نمایندگان 33 کشور آسیایی و آفریقایی انتخاب شده‌اند.

«حیران» روزهای 12 و 14 دسامبر، «کشتزارهای سپید» روزهای 14 و 16 دسامبر، «زمزمه با باد» روزهای 10 و 12 دسامبر، «تهران بدون مجوز» 12 و 13 دسامبر، «یک روز قشنگ برفی» 15 و 16 دسامبر در ششمین جشنواره فیلم دوبی برای علاقمندان به سینمای ایران به نمایش درمی‌آیند.

کد خبر 29078

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 6 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین