۰ نفر
۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۵

خبرگزاری شبستان نوشت:

کنفرانسی با عنوان «روز جهانی زن مسلمان» با حضور بیش از 150 تن از مسلمانان مقیم اتریش از ملیت‌های مختلف توسط موسسه آموزش اسلامی اهل بیت(ع) (ILA) و با مشارکت مرکز اسلامی امام علی(ع) و حمایت رایزنی فرهنگی ایران در وین، برگزار شد.
حسن گونش، مسئول موسسه آموزش اسلامی اهل بیت(ع) (ILA) به معرفی موسسه مزبور و فعالیت‌های آن پرداخت و گفت: موسسه «ایلا» بیشتر برای آشنا ساختن نسل های جدید و جوانان و نوجوانان با دین مبین اسلام بویژه مکتب اهل بیت(ع) تشکیل شده و برنامه‌های آن غالباً به زبان آلمانی اجرا می‌شود. گونش،همچنین به برگزاری بازارچه‌های خیریه جهت یاری‌رسانی به مسلمانان و برگزاری نمایشگاه عکس و تصویر از قیام مردم مسلمان اشاره کرد.
فواد ساناچ، رئیس جامعه مسلمانان اتریش در این کنفرانس اظهار داشت: متاسفانه در جوامع گذشته حتی جوامع اسلامی نقش زنان و فعالیت‌های اجتماعی آنان نادیده گرفته می‌شد، ولی امروزه مسلمانان و مسیحیان به نقش مهم زنان در اجتماع واقف شده‌اند. وی ضمن تاکید بر جایگاه حضرت فاطمه (ع) در مکتب اسلام گفت: زنان مسلمان نه تنها در امور مربوط به خانه و خانواده بلکه در فعالیت‌های اجتماعی نیز فاطمه(ع) را الگوی خود قرار داده‌اند.
خانم شیروان اکیجی (Sirvan Ekice) نماینده سابق مجلس ایالتی وین و عضو سابق شورای شهر وین گفت: در سال 1958 تنها 800هزار مسلمان در اروپا زندگی می‌کردند، ولی در حال حاضر تعداد مسلمانان اروپا به 20 میلیون نفر بالغ می‌شود و این جمعیت نه به عنوان مهاجران مسلمانان بلکه مردم اروپایی مسلمان مطرح هستند.
وی در ادامه سخنرانی خود با عنوان «وضعیت مسلمانان در اتریش» ، گفت: پس از واقعه 11 سپتامبر ضربات سنگینی به وجهه مسلمانان در جهان از جمله اروپا وارد شد و موضوعی که امروزه در محافل سیاسی و اجتماعی غرب مطرح می‌باشد مسئله همگرایی مسلمانان با جوامع غربی است که به اعتقاد آنان این موضوع علی‌رغم سعی و تلاش فراوان نهادهای دولتی وخصوصی توفیق چندانی نداشته است.
خانم اکیجی تصریح کرد: از سال 1912 دین اسلام در اتریش به رسمیت شناخته شده و درس تعلیمات دین اسلام برای دانش آموزان مسلمان در مدارس اتریش تدریس می‌شود و امیدوارم در آینده دروس مذهب شیعه نیز برای محصلین شیعه در اینجا تدریس شود.
وی افزود: سه موضوع تدریس دروس اسلامی در مدارس، کفن و دفن مسلمانان طبق آئین اسلام و روسری زنان مسلمان از موضوعات اساسی در جامعه اتریش است. پوشش اسلامی در مدارس، دانشگاه‌ها و بیمارستان‌های اتریشی آزاد است و طبق نظرسنجی در سال 2009 تعداد 64 درصد زنان مسلمان اتریش پوشش اسلامی را رعایت می‌کردند و این در حالی است که این آمار در همان سال در کشور آلمان تنها 27درصد بود.
نماینده مجلس ایالتی وین گفت: زنان مسلمان از یک قشر یکسان نیستند و بستگی دارد از کدام کشور به اتریش مهاجرت کرده و چه میزان تحصیلات داشته و در میان چه سنت هایی رشد کرده‌اند. وی در پایان ابراز امیدواری کرد که موضوع نیازمندی‌های مسلمانان به خصوص زنان مسلمان در آینده بیشتر مورد توجه قرار بگیرد و مذهب به عنوان یکی از نیازمندی‌های یک شهروند مسلمان شناخته شود.
خانم پروفسور سوزانه هاینه (Susanne Heine) استاد الهیات کاربردی دانشگاه وین نیز تحت عنوان «حضرت مریم از دیدگاه مسیحیت» در این کنفرانس سخنرانی کرد.
وی اظهار داشت: اسلام و مسیحیت دارای تشابهات زیادی هستند ولی تفاوت‌هایی نیز دارند که وجوه مشترک آن مایه خرسندی است و به تفاوت های آن نیز باید به دیده احترام نگاه کرد.
خانم «هاینه» همچنین تاکید کرد: سه موضوع تنها به خداوند مربوط می‌شود اول اینکه خالقیت تنها از جانب خداست دوم اینکه وحی نیز از سوی اوست و سوم ایمان مردم هم با لطف و عنایت خداوند است و نمی‌توان آن را تزریق کرد.
حجت ‌الاسلام والمسلمین محمد والدمن رئیس انجمن اهل بیت(ع) در اتریش نیز اظهارداشت: دین اسلام به زنان عزت بخشید به طوری که آنان را دارای حق رای (بیعت) نمود و بهشت را زیر پای مادران فرض کرد. از دید اسلام، زن و مرد هر دو انسان هستند.
وی در سخنان خود به شان نزول سوره کوثر پرداخت و با اشاره به جایگاه والای حضرت فاطمه نزد پیامبر اسلام افزود: فاطمه (ع) مادر ائمه اطهار بود و آنان کسانی هستند که طبق آیات قرآن مجید پلیدی از آنها دور بوده یعنی اینکه معصوم و بی‌گناه بودند. فاطمه نه تنها الگویی برای زنان در همه اعصار بلکه الگویی برای مردان عالم نیز است.

/6262

کد خبر 294056

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین