علی پاکزاد

واقعیت تاثیر تحریم ها ابتدا توسط مدیران دولت انکار شد ولی در نهایت با بالا گرفتن فشارها تمامی مشکلات اقتصادی کشورها از سوی همین افراد به گردن تحریم هایی افتاد که بی اثر قلمداد شده بودند.

به هر شکل فارغ از آنچه این دوستان در دوسوی بام تائید و تکذیب کرده اند، تاثیر تحریم ها بر اقتصاد ایران انکار ناپذیر بوده و تمامی ارکان اقتصادی کشور از صدر تا ذیل از شخص رئیس دولت تا فعالان خرد اقتصادی به دنبال کاهش تاثیر این تحریم ها تحریم شکنی باشد.

اما به نظر می رسد در این میان برخی خواسته یا ناخواسته بر خلاف مسیر حرکت کرده با اظهار نظرهایی خارج از چارچوبهای منطقی زمینه را برای تشدید تحریم های بین المللی فراهم می کنند.

در شرایطی که هر نوع اظهار نظری از سوی مدیران وفعالان اقتصادی کشور توسط کشورهای غربی رصد می شود و کلید واژه هایی مانند انرژی اتمی و فناوری های مرتبط با آن به عنوان خطوط قرمز تلقی می شود، مصاحبه خبرگزاری فارس با رئیس کارگاه مرکزی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد تحت عنوان" استفاده ایران از فناوری موشکی و هسته‌ای در ساخت تجهیزات پیچیده نفت" چه مفهومی دارد؟

در این مصاحبه که حدود یک هفته پیش بر روی سایت خبرگزاری فارس منتشر شده، به نقل از یوسفیان رئیس کارگاه مرکزی شرکت پالایش گاز شهید هاشمی‌نژاد خراسان آمده است: " مواد استفاده شده برای ساخت پروانه کمپرسور در این پالایشگاه از جمله مواد کمیاب در داخل کشور است و متخصصان ایرانی فعال در پالایشگاه شهید هاشمی نژاد با توجه به محدودیت های تحریم موفق به ساخت این پروانه کمپرسور شده‌اند، توان گردش پروانه ساخته شده در این پالایشگاه ٤٢ هزار دور در دقیقه است و کمترین لرزش را در مقایسه با دیگر کمپرسورهای فعال در کشور دارد (کمپرسورهای معمولی حدود 32 هزار در دقیقه می‌چرخند)، به طوری که این دور گردش بالا تنها در سانتریفیوژهای نیروگاه اتمی وجود دارد. مواد مورد استفاده در ساخت این پروانه تنها در کشور سازنده بود که نتوانستیم آن را به داخل وارد کنیم، از این رو مجبور بودیم برای پیدا کردن نمونه مشابه این مواد به شرکتهای داخلی رجوع کنیم. پس از جست‌وجوی شبانه روزی تنها یک شرکت داخلی چنین آلیاژی را تولید می‌کرد که از این آلیاژ برای ساخت بدنه موشک استفاده می‌شود".

این اظهار نظر ها اگر چه در وهله نخست به عنوان یک گزارش عملکرد ملی و افتخار آمیز به نظر می رسد(هر چند بخشی از چنین تجهیزاتی پیشتر در بخش هایی از بخش خصوصی و دولتی ساخته شده) ولی در عمل می تواند به تیز تر شدن تیغ تحریم ها منجر شود و این شائبه را ایجاد کند که برخی از مدیران دولتی خواسته یا ناخواسته با مرتبط کردن فناوری های متداول در بخش های حساسی مانند برق زمینه گسترش تحریمها به این این بخش را هم فراهم می سازند، در حالی که اگر کلمات کلیدی فناوری اتمی از این مصاحبه حذف می شد هیچ مشکلی ایجاد نمی کرد ولی تاکید بر این کلمات از سوی یک مدیر دولتی و تاکید بر آنها جای تعجب دارد.

در شرایطی که تمامی ارکان کشور تلاش دارند از هر مسیر ممکن تحریم ها را دور بزنند، بیان رسانه ای مسیرهای دور زدن تحریم های مالی چه مفهومی دارد؟، در مصاحبه دیگری که خبرگزاری فارس در تاریخ 10 تیرماه با معاون وزیر نیرو انجام داده است به این اشتباه بر می خوریم.

بهزاد در پاسخ به این سوال (خبرگزاری فارس)که در اصل با این کار تحریم‌ها را به راحتی دور می‌زنیم گفت: بخش دولتی از لحاظ تحریم‌ها مشکل دارد ولی بخش خصوصی این مشکل را ندارد و می‌تواند به راحتی پول صادرات برق را تحویل بگیرد. با این کار در اصل می‌توانیم تحریم‌ها را دور بزنیم و این شرایط را مدیریت کنیم.(اینجا)

این اظهار نظر دقیقا در روزی که تحریم های جدید وشدید صنعت خودروی کشور(یک صنعت نیمه خصوصی) و نقل و انتقال ریال را هدف قرار داده است چه مفهومی دارد؟ آیا قرار است بخش خصوصی و شرکت های فعال در عرصه تکنولوژیک، تولیدی و مبادلاتی صنعت برق نیز نشانه تحریم ها قرار داده شود؟

متاسفانه این روش مصاحبه مدیران آنهم در روزهای پایانی فعالیت دولتی که نمی توانیم آنرا برنده انتخابات بدانیم ، شائبه سنگ اندازی در مسیر دولت بعدی را ایجاد می کند آنهم با خدشه دار کردن منافع ملی به ویژه در بخش صنعت برق.

/31222

کد خبر 301395

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۲:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۰
    58 0
    در دولت رو نمیدونم ولی کسانی هستن که ازین تحریمها و بطور کلی ازین جو استفاده های بسیاری برده و می برن
  • ناشناس IR ۱۲:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۰
    31 0
    این مصاحبه ها مخصوصا به این شکل انجام میگیرد که دولت آینده را دچار مشکلات اقتصادی کند مسوابن نظام باید جلوی این چنین افراد را بگیرند ،فشار این تنگ نظریها را مردم متحمل میشوند نه مسولین .چه جوانها وکودکانی که بخاطر این تحریمها زندگی وجانشان را از نداده اند .
  • بی نام A1 ۱۳:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۰
    59 0
    عزیز من ایشون حتما زیر بار فشار تحریم نیستند.احتمالا پاسپورت دومی هم بعنوان یدک در جیب کت شون دارند که اینچنین هوشمندانه اظهار نظر کردند.
  • یک آشنا A1 ۱۳:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
    2 0
    با سپاس از توجه اهل رسانه به این مسئله. بنده خودم در یکی از این شرکتها که توسط حضرات فوق اشاره برده شده کار میکنم. واقعا تمام تلاشها در شرکت صورت می گیرد که وارد حوزه تحریمها نشویم و از موضوعات تحت تحریم فاصله داشته باشیم. لذا حقیقتا مایه تاسف است که اقایان با حیات بخش خصوصی بی پناه و تنها ممر های باقیمانده از درآمد یک ملت (نه دولت) بازی می کنند. غیر ممکن است که حضرات با آن سن و سالشان و سوابق کارشان در دولت/صنعت ندانند معنای حرفشان چیست و چقدر به بخش خصوصی ضربه می زند. ظاهرا مرام سیاسی آقایان اجازه می دهد که برای پائین کشیدن رقیبی که تازه از آن شکست خورده اند، همه کانالهای درآمد مردم را ببندند، تا رقیب زودتر از پا درآید.
  • یک هموطن A1 ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
    5 0
    سلام ممنون از دقت نظر و تیز بینی تان. به نظرم با داشتن عزیزانی دیگر لازم نیست دشمنان این ملت در دولت های اسرائیل و آمریکا شب و روز دنبال بهانه و دلیل برای اعمال تحریمهای جدید بگردند!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین