به دنبال نظر سنجی خبرآنلاین درباره حذف رای ممتنع در مجلس، گروهی از کاربران به بیان نقطه نظرات خود در این زمینه پرداختند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رای اعتماد وزرای حجت الاسلام روحانی به فرصت جدیدی برای مطرح شدن تاثیر رای ممتنع در ساختار تصمیم گیری کشورمان فراهم کرد.

در این باره خبرآنلاین از کاربران خود پرسید که آیا موافق حذف «رأی ممتنع» از نظام رأی گیری مجلس هستید یا خیر؟ نتایج نظرسنجی را [ایـــنـــجـــا] ملاحظه کنید.

مخالفت یا تحلیل رای ممتنع فضای کلی 20 کامنتی است که در این زمینه از سوی کاربران در سایت منتشر شده است.
کاربری به نام محمد در این زمینه نوشت:«با این اوضاعی که برای رای اعتماد وزیران پیش آمد میتونم بگم رای ممتنع رای مخالف منظور شد که منطقی نیست...رای ممتنع نه آری هست و نه خیر! اما بطور کلی... نمایندگان باید نظرشون رو بگن...ممتنع نداریم باید تصمیم بگیرند برای سرنوشت مملکت، بلی یا خیر!»
کاربر دیگری هم با بیان اینکه «بنظرم رای ممتنع معنی نداره یا طرف مناسبه یا مناسب نیست»، افزوده است: افراد ممتنع افراد محافظه کاری هستند و این با روح یک مجلس جور در نمیاد.
ایمان هم کاربری است که معتقد است رای ممتنع نباید حذف شود. وی معتقد است:«باید تاثیر روی مثبت و منفی به یک اندازه باشه، این کار خیلی ساده است، نصف + یک رای باید بدون احتساب رای های ممتنع باشد. ممتنع یعنی رای به اکثریت ولی در سیستم فعلی یعنی رای به مخالفت.»
علی هم کاربر دیگری است که گفته است: «نماینده مجلس وظیفه اش تصمیم گیریه نه اینکه در مواقع حساس بگه نمی دونم یا فرقی نداره...پس اینا واسه چی حقوق میگیرن؟»
در مقابل کاربر بدون نامی رای ممتنع را لازم دانسته و با بیان اینکه نمیشود گفت که همه یا اینطرف هستند یا آن طرف، خاطر نشان کرده است:«بالاخره بعضیها هم نظرشون وسط می افته. اگرچه رای ممتنع در مورد رای اعتماد مثل رای مخالف حساب میشه ولی عوضش نشون میده که نظر مجلس در مورد وزیر چطوریه. مثلا بعدا در مورد استیضاح و غیره ممکنه نظر افرادی که رایشون ممتنع بوده برگرده.»
سید علی حسینی هم کاربری است که در کامنتی بلند دیدگاه خود را در این این طور بیان کرده است که «رأی ممتنعی که به صندوق انداخته می‏شود ممتنع نیست.». وی افزوده است:« با اعلام نتایج بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی، نتیجه‏ای که در مورد وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش حاصل شد این سؤال را برای من ایجاد کرد که فلسفه‏ی حقوقی «یک رأی ممتنع» چه می‏تواند باشد. در پاسخ به این سؤال دو پاسخ به ذهن نابلدم رسید: 1. یکی این‏که قانون‏گذار مقرر کرده باشد که تمامی حاضرین یک جلسه‏ی رأی‏گیری ملزم به انداختن رأی به داخل صندوق باشند و به همین خاطر کسانی که حجت عقلی و شرعی برای‏اشان مسجل و محقق نمی‏شود حق استفاده از رأی ممتنع را دارند تا بدین‏ترتیب تعداد آراء مأخوذه با تعداد حاضرین در جلسه هم‏خوانی و برابری داشته باشد. 2. دیگری این‏که اساساً یک نماینده یا شخص رأی‏دهنده (به‏مثابه سوژه‏ی تأثیرگذار و تعیین‏کننده‏ی سرنوشت) در صورتی که نتواند به حجت عقلی یا شرعی برسد، با استفاده از «بلیط رأی ممتنع» بتواند پیش وجدان خویش آسایش و آرامش داشته باشد؛ به‏این‏معنا که مخالفت یا موافقت ناحقی را بر ذمه‏ی خویش گردن نگرفته باشد.»
کاربربدون نام دیگری هم در این زمیه معتقد است: «بهترین راهکار اینه که تعداد ارای ممتنع را از تعداد کل حضار کم کنن چون کسی که ممتنع داده با کسی که غایبه یکیه اینجوری مثلا برای اقای نجفی تعداد حضار میشد 275 رای که تعداد موافقها از نصف+1 بیشتر میشد»

/27212

کد خبر 308918

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۲:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۷
    5 14
    ممکنه بعضی نماینده ها در بعضی مباحث اشرافی نداشته باشند ، اگر رای ممتنع حذف شود ، این رای ها به صورت شانسی و یا با تقلید از فرد دیگر مثبت یا منفی داده میشود که از ممتنع بد تر است
  • رازی IR ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۷
    16 0
    من هم قبلا نظر آخر را داده بودم . به نظر من راهکار آخری بسیار منصفانه تر است. ( کم کردن رای ممتنع از کل آرای ماخوذه )) چرا که نمایندگان خنثی فکری به حال خودشان خواهند کرد
  • ناصر جعفرزاده IR ۱۶:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۷
    5 0
    با سلام رای ممتنع هر چند در ظاهر بی تا ثیر است اما در واقع چون در کل تعداد نفرات حاضر در جلسه موثر است به عنوان یک نفر حاضر محاسبه می شود به رای منفی نزدیک می شود و به افتادن وزیر کمک می کند و مانند نمره منفی عمل می نماید و در کل منطقی تر آنست که نماینده ای که بر سر دوراهی قرار دارد و نمی تواند نظر صد در صد بدهد در رای گیری حاضر نشود چرا که با این کار به تعداد مخالفان ناخواسته کمک کرده اما مطمئنا نظر نماینده ممتنع این نبوده است
  • بی نام CA ۱۶:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۷
    2 0
    در همه کشورها اکثریت آرا چه در زمینه سیاسی و چه در زمینه اقتصادی به معنی بیش از نیمی از آراء افرادی است که از نظر قانونی مجاز به رای دادن در آن زمینه هستند اگر رای مشخص بدهند ، بدون آنکه رای های خالی و ممتنع در محاسبه وارد شود. عجیب بود که دیدم در مورد ما هنوز از روش قدیمی ای استفاده میشود که فقط در سالهای دور در بعضی کشورها استفاده میشد و سالهاست کنار گذاشته شده. فکر میکنم مثل فرانسه. در حالیکه قوانین رای گیری ایران در بسیاری زمینه ها از نظر حقوقی بسیار پیشرفته هستند.
  • خسرو IR ۱۶:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۷
    0 2
    اگر فردی خنثی است چگونه در مجلس شورای اسلامی حضور یافته و تصمیم گیرنده برای نظام می باشد. به نظر من شورای نگهبان باید کارش را بهتر انجام دهد
  • بی نام IR ۰۶:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۸
    3 1
    در راي گيري ها عملا راي هاي ممتنع كاركرد راي منفي رو داره پس بهتره كه حذفش كنن. مثلا ي وزير با 134 تا راي موافق يك راي مخالف و 134 راي ممتنع راي نمياره!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین