معاون پارلمانی دولت احمدی نژاد گفت: رای ممتنع رأیی اثرگذار است و این رأی برای زمانی گذاشته شده است که فرد نمی تواند موافق یا مخالف رأی دهد و یا مخالفت یا موافقت برای اومحرز نشده است.

حجت الاسلام سید محمد رضا میرتاج الدینی در گفت و گو با خبرآنلاین درباره تأثیر گذاری رأی ممتنع در آرای نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: رأی ممتنع در برخی مواقع به وزنه موافق ها اضافه می کند و مواقع دیگر به وزنه مخالف ها و اکثر مواقع هم به مخالف ها اضافه می کند.
عضو سابق کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی افزود: فقط در استیضاح است که رأی ممتنع به نفع موافق ها تمام می شود ولی در لوایح و طرح ها رأی ممتنع برای مخالف ها اضافه می شود بنابراین یک نماینده باید تلاش کند که به احرازتصمیم برسد چه این احراز موافق و یا مخالفت باشد.
میرتاج الدینی ادامه داد: من زمانی که در مجلس بودم سعی می کردم که از نظر استدلال رأی به یک طرف برسم و تا زمانیکه به یک مسئله از راه های مختلف اقناع پیدا نمی کردم، رأی موافق یا مخالف نمی دادم.
وی گفت: در چنین شرایطی برای اینکه نماینده، اصل حضور خود را اثبات کند، رأی ممتنع داده می شود.
نماینده سابق مردم تبریز در خصوص این که طبق آئین نامه می شود کاملا رأی ممتنع را برداشت،گفت: نمی توان این رای را از آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی حذف کرد چرا که وجود این رای راه معقولی است. به هرحال ممکن است که گاهی یک نماینده فرصت نکند به طورکامل موضوعی را بررسی کند یا این که عدله برایش قانع کننده نیست.بنابراین بایستی راه سومی باشد که اصل حضور در رأی را برای نماینده به رسمیت بشناسد.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس هشتم توضیح داد: راهی که برای نماینده در این مواقع باقی می ماند، همان رأی ممتنع است. البته نمایندگان هنگام رأی گیری نباید به کارهای دیگر مشغول شوند که به صورت اکثریتی یا اغلب نتوانند تشخیص درست دهند و به رأی ممتنع روی بیاورند واین وظیفه یک نماینده است که نسبت به موضوعات قابل بحث خود را آماده کند تا بتواند رأی بدهد و یا نظرات موافق و مخالف را بشنود و بتواند تصمیم بگیرد.

/2727

کد خبر 310099

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۶:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۴
    17 4
    آقای محترم کسی که مخالفت یا موافقت براش محرز نشده نباید رای بده چون رای ممتنع اثر رای منفی داره
  • رضا A1 ۰۸:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۴
    13 1
    نماینده توی مجلس رفته چون قراره توانایی تشخیص و تصمیم گیری داشته باشه. اگر فاقد این توانایی باشه با تصمیماتی که میگیره یا نمیگیره فقط هزینه به کشور تحمیل میکنه.
    • بی نام IR ۱۳:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۴
      9 1
      والله
  • بی نام IR ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۵
    7 0
    ما هم می دونیم تاثیر گذار است اما می گیم این تاثیر از نوع مخرب است. عدم مسئولیت پذیری نماینده مجلس است. می پرسیم چرا رای ممتنع باید با آرای منفی جمع شود و این عادلانه نیست. در مورد آرای باطله انتخابات و تاثیر دادن این آرا در کل آرای ماخوذه نیز همین اشکال وجود دارد. اینها سیاسی کاری و دور زدن مردم است. ما امور را شفاف می خواهیم چون به نفع همه است.
  • محمد A1 ۰۷:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۷
    1 0
    عدم اظهار نظر د رشته حسابرسي مالي به معني ابهام بااهميت است حال راي ممتنع دادن نشانه اين است كه فكر راي دهنده هنگ شده و دچار ابهام هضم مطلب است اينها كه در راي به يك مطلب ساده قدرت تصميم ندارند چگونه ميخواهند از حق ما دفاع كنند ؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین