به گزارش خبرآنلاین، در میان تازههای بازار نشر، همواره کتب آموزشی - روانشناسی در صدر پرفروشها قرار میگیرند اگرچه در برخی مواقع نیز کتب فلسفی و سیاسی نیز مورد اقبال عمومی واقع میشوند. این کتب اکثرا موضوعات جذابی را که مبتلا به روز هم هستند و یا مردم آنها را با زمان سنجی معاصر نسبت میدهند، پرفروش میشوند. در ادامه لیست چند کتاب پرفروش فروشگاه شهر کتاب مرکزی را با شرح کوتاهی میخوانید.
چرا سیاستمداران دروغ میگویند؟
یکی از معضلاتی که ملل مختلف با آن خو گرفتهاند، دروغگویی سیاستمداران است. دروغپردازی چیزی جدا از انکار و سیاهکاری است که اغلب در عالم سیاست، مشروع و بایسته قلمداد میشود. «آیزایا برلین» در یکی از مقالاتش مینویسد که انتظار رفتار اخلاقی داشتن در عالم سیاست، مثل آن است که از فن کشتیرانی انتظار اخلاقیبودن داشته باشید. کتاب حاضر، مملو از حقایقی تاریخی درباره دروغهای تاریخی سیاستمداران است؛ چه در فضای سیاست داخلی و چه در عرصه سیاست بینالملل. این کتاب که با زبانی ساده و روان نوشته شده، سعی دارد مخاطبان عام را نیز با مقوله دروغگویی در سیاست آشنا کند و بدیهیترین و سرنوشتسازترین دروغهای سیاستمداران را به یاد مردم بیاورد. کتاب صرفا به گزارش دروغگوییها اختصاص ندارد و میتواند منبعی موجز و قابل مطالعه برای افزایش آگاهیهای سیاسی و شناخت برخی اصول روابط بینالملل نیز باشد. «چرا سیاستمداران دروغ میگویند؟» نوشته جانجی مرشایمر، ترجمه آرش فرزاد و محمد حیدری در ۲۸۶ صفحه (قطع جیبی) از سوی نشر فرزانروز منتشر شده است.
زندگینامه خودنوشت نلسون ماندلا
این کتاب، مجموعهای است از دستنوشتهها، گفتوگوها و خودگویههای مردی که سالهای پیکار، زندگی زیرزمینی و زندانیبودنش، از او انسانی بینظیر در تاریخ سیاسی جهان ساخته است. ماندلا در گذر دهههایی که به مبارزه و ایستادگی پرداخت، یادداشتها و خودگویههایی داشته که برخی را در طول این سالها پنهان میکرده و برخی را به دیگران میسپرده است. خیلی از نوشتههای او گم شده و مقداری از آنها نیز توسط دولت وقت ضبط شده و از بین رفته است. اما آنچه از او در قالب گفتار، یادداشت، دلنوشته و... باقیمانده، کماکان برای شناخت این اسطوره مقاومت و آزادگی کافی است. این کتاب دریچهای است به درون شخصیت نلسون ماندلا، سندی تاریخی است برای فهم واقعیتهای فاجعهبار و درس مقاومت است در برابر بیعدالتی و جهالت تا روز دستیابی به آزادی. پیشگفتار کتاب را هم باراک اوباما نوشته است. این اثر در ۵۶۰ صفحه با ترجمه علیرضا جباری از سوی نشر قطره منتشر شده است.
الفبای خانواده
رمان ناتالیا گینزبورگ، نویسنده ایتالیایی، که یکبار در دهه ۱۳۶۰ در ایران منتشر شده بود، این روزها با تجدیدنظر مترجم وارد بازار کتاب شده و دوستداران ادبیات که تجربه خوبی از خواندن داستانهای گینزبورگ دارند، از آن استقبال کردهاند. این رمان را شرحی از زندگی نویسندهاش میدانند که در روایت وقایع زندگی خود، کاملا پایبند واقعیت بوده و حتی اسامی را هم مطابق با واقعیت انتخاب کرده است. البته کتاب یک رمان کامل است و به زندگینامه شبیه نیست ولی نوع داستانگویی و شکلدهی به روابط آدمها در داستان به قدری واقعی است که خواننده نمیداند آن را به تسلط نویسنده به رئالیسم نسبت دهد یا شوقش به بازگویی خاطرات و دلبستگی به گذشته. گینزبورگ همواره بهخاطر توجه به زندگی و روحیات زنان و پرداختن به دوره حاکمیت فاشیسم در ایتالیا، مورد ستایش خوانندگان و منتقدان قرار داشته است. این کتاب نیز سرشار از واقعیتهای زندگی و سیاسی دوران اوست که به صورت رمان درآمده است. ترجمه فیرزه مهاجر از «الفبای خانواده» در ۲۶۱ صفحه از سوی کتاب خورشید عرضه شده است.
شیوه عاشقی
اندرو هاروی، نویسنده و پژوهشگر دینی و یکی از استادان عرفان است که سالها در مباحث مختلف عرفانی و دینی کار کرده و درباره مولانا جلالالدین نیز مطالعات بسیاری داشته است. یکی از دلایل توجه به مولانا در جهان غرب، به کوششهای معنوی برای برونرفت از بحرانهای معنایی انسان مدرن و درواقع معنازایی برای زندگی و مرگ در دنیای مادیگرا برمیگردد. قضاوت درباره زندگی و اندیشههای مولانا هیچگاه قطعی نبوده و نمیتوان تفسیر واحدی از آن ارایه داد. بیتردید نگاه اندرو هاروی به مولانا نیز مستثنا نیست و او تلاش کرده است تا تحلیلهای روانشناختی و جهانشمولی از زندگی و نظرگاه مولانا به دست دهد. نویسنده در طول کتاب به مسایل و مصایب ریز و درشت دنیای معاصر گریز میزند تا ارزش پیامها و تفکرات عرفانی این شاعر عارف را مورد تاکید قرار دهد. «شیوه عاشقی» (کتابی در ستایش مولانا) اثری ادبی نیست و بیشتر واجد جنبههای عارفانه و روانشناسانه است. آن را فیروزان زهادی ترجمه و نشر هیرمند منتشر کرده و این روزها جزو پرفروشهای شهرکتاب مرکزی بوده است.
6060
نظر شما