۰ نفر
۱۷ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۸:۵۱

آسمان نوشت:

در آمریکا نرخ بهره وام مسکن برای بازپرداخت اقساط 5 سال تا 7 سال، 5.1 درصد 7 سال تا 10 سال85.1صدم درصد و 10 سال تا 15 سال87.2صدم درصد است. در کشور ژاپن نرخ بهره وام مسکن برای بازپرداخت اقساط 20 سال به بالا، کمتر از 1 درصد یعنی 98 هزارم درصد است. نرخ بهره‌ وام مسکن در ایران 2 ساله 13 درصد و مسکن مهر 20 ساله 4، 7 و 9 درصد است که همین مقدار قدرت خرید وام مسکن معادل 4 متر مربع در تهران می‌باشد. طبق نتایج سر‌شماری سال 90 حدود 26 درصد از 21 میلیون خانوار در منازل استیجاری زندگی می‌کنند، 64 درصد دارای واحد‌های ملکی، 7 درصد در خانه‌های والدین و 5.1 درصد در خانه‌های سازمانی زندگی می‌کنند. همچنین مطالعات نشان داده است. چنانچه زن و مرد، هر دو شاغل باشند در 10 سال اول زندگی می‌توانند، واحد‌هایی با زیر‌بنای حداقلی خریداری کنند.
بررسی نوسانات قیمت مسکن از سال 84 تاکنون حاکی از آن است که براساس آمار رسمی مرکز آمار ایران در این مدت قیمت هر متر‌مربع زیر‌بنای مسکونی 459 درصد افزایش یافته است. هرچند فعالان این بخش از رکود این بازار در هفته‌های اخیر می‌گویند، اما در عین حال هشدار می‌دهند که به واسطه کم توجهی‌های سال‌های اخیر باید انتظار یک سونامی قیمتی در بازار مسکن را داشت.
براساس آمار مرکز آمار ایران متوسط قیمت یک متر‌مربع زیر‌بنای مسکونی در شهر تهران در بهار سال 84 یعنی در آستانه فعالیت دولت نهم 587 هزار تومان بوده که به فاصله چند ماه تا پایان سال با5.12درصد رشد به 683 هزار تومان رسید. در سال 85 قیمت هر متر مربع واحد مسکونی به یک میلیون تومان افزایش یافت.
سیستم انبساطی دولت در پرداخت تسهیلات بانکی و افزایش و هجوم نقدینگی‌های سرگردان جامعه به سمت بازار مسکن سال 86 را به سالی فراموش نشدنی برای این بخش تبدیل کرد. در پایان سال 86 قیمت هر متر مربع واحد مسکونی با رشد 25 درصدی به یک میلیون و 699 هزار تومان رسید. سال 87 متوسط قیمت هر متر مربع زیر‌بنای مسکونی رکورد زد و با رشد 8.18 درصدی نسبت به سال 86 به دو میلیون و 19 هزار تومان افزایش یافت.
با کاهش پرداخت تسهیلات بانکی توسط دولت روند افزایشی قیمت مسکن سیر نزولی را در پیش گرفت تا در سال 88 متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در پایتخت به یک میلیون و 503 هزار تومان برسد.
سال 89 متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی به یک میلیون و 885 هار تومان افزایش یافت. در سال 90 متوسط قیمت به دو میلیون و 758 هزار تومان افزایش یافت. سرانجام در سال 91 یکبار دیگر قیمت‌ها بر اساس آمار غیر رسمی بین 30 تا 50 درصد در مقایسه با سال 90 افزایش یافت. طبق آمار وزارت راه و شهر‌سازی، طی 8 سال گذشته قیمت زمین رشد 800 درصدی داشته و قیمت مسکن 500 درصد در شهر‌های بزرگ افزایش داشته است.
31301

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 312059

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۹:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۷
    11 0
    در خط اول بخاطر چپ چین بودن اعداد لاتین یک و نیم درصد (1.5) بصورت پنج و یک دهم درصد (5.1) خونده میشه و البته عددهای بعدی هم همینطوره (1.85 و 2.87)
  • بی نام IR ۱۹:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۷
    17 0
    یعنی تا حالا ما نفهمیدیم که ژاپن تورم منفی دارد و تورم کشورهای دیگه وقتی صدا وسیای ما اعلام می کند ملتشان رو به موتند چیزی حوالی 4 تا 5 درصد است؟اصلا با این تورم 40 درصدی چیزی به نام اقتصاد معنا ندارد این فقط یک تاراج است مشکل تورم ایران باید حل شود واین یعنی اقتصاد ایران باید زیرو رو شود حالا گروههایی که با این تورم نفع نجومی می برند حاضرند اجازه دهند چون سود آنها درتورم است
  • بی نام IR ۲۱:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۷
    4 0
    بنا به اين خبر بايد منتظر يك سونامي در قيمت مسكن باشيم. خدا به داد جوانان برسه. حداقل اميدواريم ميزان وام مسكن افزايش پيدا كنه چون مقدار فعلي (٢٠ ميليون تومان) با اين قيمتهاي فعلي ديگه هيچ كاربردي نداره.
  • یک کارمند بانک A1 ۰۴:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۸
    8 0
    وام‌های بانکی به کدام بخش می رود؟ به سمت اعطای تسهیلات به شرکتهای صوری که توسط خود اعضای هیات مدیره بانکها تاسیس می شود، به منظور بالا کشیدن پولهای بانک، که همشون در نهایت سوخت شده می شوند.
  • دريا IR ۰۵:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۸
    3 0
    با توجه به افزايش شديد قيمت مسكن در سال 1391 عملا متقاضيان واقعي مسكن يعني مصرف كننده واقعي از ليست تقاضا خارج شده است و بيش از 80 درصد خريد و فروش در اختيار سرمايه گذاران در اين بخش است كه اين باعث ركود در بازار مسكن خواهد شد( هر چند در 3 ماه گذشته اين ركود سروع شده و تشديد مي شود) اين ركود باعث تثيبت يا ختي تخليه حباب طي سال اينده ميگردد ولي چنانچه راهي براي تخليه نقدينگي هاي سرگردان در جامعه نشود و نتوان ان را به بخش توليد سوق داد و ركود كه باعث كاهش ساخت و ساز ميشود در 2 سال اينده با معكوس شدن روند عرضه و تقاضا جهش قيمتي شديد در بخش مسكن خواهيم داشت
  • بی نام IR ۰۷:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۸
    4 0
    تا زمانی که وضع کلی اقتصاد درست نشود مشکل مسکن با زیاد کردن 5 تومن و 10 تومنی وام حل نمی شود جز اینکه این افزایش ناچیز مدام باعث بالا رفتن قیمت هم می شود. درست شدن اقتصاد هم تنها در بازار رقابتی و آزاد انجام میگیرد. باید به بخش خصوصی اجازه کار داد دولت باید همه کارخانه هایش را به بخش خصوصی واقعی واگذار کند نه شبه دولتی هایی که نظارتی هم رویشان نیست دولت باید متعهد به ایجاد شرایط برای سوددهی بخش خصوصی باشد حالا چه کارخانه های بزرگ و چه کارگاه ها و فروشگاه های کوچک. اگر این اتفاقات بیافتد مطمئن باشید مشکل خرید مسکن نیز مانند باقی چیزها حل می شود اما ما هنوز باور نداریم اینها یک کل به هم پیوسته اند و نمی شود هر کدام را جداگانه حل کرد.