نوربخش در این گفتوگو ضمن ارائه گزارشی از مدیریت چندماههاش در سازمان تأمین اجتماعی به این سؤال پاسخ میدهد که چه برنامهای برای نیروها و عناصر بازمانده از مدیرعاملان قبلی سازمان که تعدادشان کم نیست، دارد
شما به عنوان مدیرعامل پا به سازمانی پرحاشیه و سیاسی گذاشتید، اصلیتری چالشی که در مدت کوتاه مدیریتتان در این سازمان با آن روبه رو بودید، چه بود؟
سازمان دارای مشکلات زیادی بود. هشت مدیرعامل در هشت سال تغییر کرده است. یعنی به طور میانگین هر سال یک مدیرعامل عوض شده است این در حالی است که تأمین اجتماعی یک سازمان بینالنسلی است که باید برنامهریزی 20 ساله میانمدت و کوتاهمدت براساس اسناد بالادستی را داشته باشد. همچنین سازمان به دلیل نوع مدیریت از لحاظ شأن کرامت و مسائل حقوقی در 2 سال اخیر با چالشهایی روبه بوده است. باتوجیه و تبین موضوع در کمیسیونها مختلف مجلس مانند بهداشت، اجتماعی، اقتصادی و حتی با مراجع تقلید سعی کردیم مسائل سازمان را مرتفع کنیم. به عنوان نمونه موضوع شؤونات سازمان را که به دلایل مختلف خدشهدار شده بود را سعی کردیم احیا کنیم.
در این مدت تنها مدیرعامل و تعدادی از اعضای هیأتمدیره تغییر کرده و اقدام چندانی در جهت تغییر مدیران میانی صورت نگرفته است، شما برنامهای در این زمینه ندارید؟
از بعد از انقلاب من نخستین و تنها مدیرعاملی هستم که از بدنه سازمان انتخاب شده و از بیرون نیامده است حتی قبل از انقلاب تنها یکی از مدیران برای یک مدت کوتاه این وضعیت را داشت. یعنی مدیرانی از خارج به سازمان ورود پیدا میکردند اما شخصاً 20 سال است در سازمان در ستهای مختلف عضو هیأتمدیره، معاونت، مدیر استان و... شاغل بودم. یعنی چون از بدنه سازمان هستم، به وضوع نیروهای را میشناسم و طبیعتاً مثل مدیرهایی که از بیرون سازمان میآیند نیازی به اینکه تغییرات وسیعی در سازمان دهم. ندارم چون شناخت لازم را دارم
در هر صورت یکی از انتقادات این است که هماکنون بسیاری از نیروهایی که در بدنه سازمان و شرکتهایی همچون شستا حضور دارند، از نیروهای مدیران قبلی هستند که سابقه تخلفهای مالی هم داشتند.
این صحبت جای بررسی دارد بنده در این مدت سه معاون عوض کردم. معاون حقوقی و امور مجلس معاون فنی و درآمد و معاون درمان عوض شده است. یعنی از 5 معاون شاغل 3 معاون تغییر کرده است.
یکی از نقدهای ما در دورههای قبلی این بود که یکسری از مدیران از سیستم حذف میشوند. هنر مدیریت این است که حداکثر استفاده را از نیروهای کارآمد بکند. بنابراین ما این صلاح برای سازمان نمیدانیم که همه مدیران را عوض کنیم. این کار باید با بررسی وضعیت موجود و مصالح سازمان انجام گیرد هرچند جابهجایی در تغییرات مدیریتی طبیعی است. اینکه تغییری ایجاد نشده است را قبول ندارم. چون شخصاً سه تغییر معاونتی داشتم. اگر افرادی خود را با برنامهها تطبیق دهند. خواهند بود. اگر هم هماهنگ نباشند طبیعتاً باید بروند. من چون سه دهه در سازمان بودهام، میتوانم تشخیص دهم چه کسانی میتوانند و چه افرادی نمیتواند که باید بروند.
در دورههای قبلی تخلفات زیادی در سازمان و شرکتهای زیرمجموعه صورت گرفت. مانند پاداشهای بیحساب و کتاب، استخدام و انتصابات خارج از روال شما چه برنامهای برای رسیدگی به این تخلفات در سازمان دارید؟
وظیفه من مثل هر مدیری که به یک دستگاه ورود پیدا میکند این است که باید رسیدگی و از مراجع قانونی حل و فصل شود تخلفاتی هم که در سازمان انجام گرفته اگر وجود داشته باشد، طبیعتاً وظیفه بنده است که از مجاری قانونی پیگیری خاص را انجام دهم.
تحقیق و تفحص از سازمان در چه مرحلهایی قرار دارد؟
تحقیق و تفحص قبل از ورود من تصویب شده بود و با آمدن من همزمان شدن ما حداکثر همکاری را نسبت به این گروه کردیم که کمیته تحقیق و تفحص وظایف قانونیاش را انجام دهد احتمالاً در یکی دو هفته آینده هم در صحن علنی مجلس نتایج قرائت خواهد شد.
100 روز ابتدایی دولت یازدهم به پایان رسیده است، لطفاً توضیح دهید طی مدتی که به عنوان مدیرعامل در سازمان حضور داشتید چه اقداماتی انجام دادید؟
هر دولتی دارای یک سری برنامههای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است. دولت آقای روحانی هم که از آن تحت عنوان دولت تدبیر و امید نام برده میشود در زمان انتخابات قبل از پیروزی، برنامههایی را اعلام و ارائه کرده بودند که دارای روشهایی برای برون رفت از مشکلات سیاسی، احتماعی و اقتصادی کشور بود. به همین دلیل اساساً عنوان میشود مردم به هدفگذاری و برنامههای ارائه شده دولت رأی دادند. دولت متعهد است برنامههایش را با وجود همه چالشهایی که در پیش رو دارد به پیش ببرد.
از این رو با توجه به شرایطی که در آن قرار داریم و برای اینکه بتوانیم راهی برای برون رفت از مشکلاتی که برای مردم به وجود آمده است پیدا کنیم. رئیس جمهوری به عنوان یک پرش از برنامههای کلی از برنامههای صد روزهاش برای حل این مشکلات با توجه به اولویتها دستور دادند که دستگاههای اجرایی برای حل این مشکلات برنامههایی را تدوین و ارائه کنند. سازمان تأمین اجتماعی به عنوان یک سازمان اجتماعی، اقتصادی که در حدود نصف جمعیت کشور، یعنی 37 میلیون نفر را تحت پوشش دارد به دلیل مشکلات تاریخیاش به دولتهای ربطی ندارد و به دلیل سختیهایی است که در چند سال گذشته ایجاد شده و دقیقاً روی معیشت درمان و ساختار زندگی مردم تأثیرگذار بوده، برنامههایی را در ابعاد مختلف تدوین کرد و از آنجایی که بحث اولویت نخست مردم بحث درمان و دارو بود یک سری تدابیر برای حل این مشکلات به طور اورژانسی اندیشه و ارائه شد.
ما در سال 92 طبق بودجه باید حدود 30 هزار و 600 میلیارد تومان وصولی داشته باشیم و چون ما متکی به دولت نیستیم در واقع منابع و مصارف مشخصی داریم. منابع را از محل حق بیمه دریافت میکنیم و مصارف هم شامل مستمری درمان و تعهدات کوتاهمدت است که باید نسبت به بیمه شدهها ارائه شود.
1745301
نظر شما