مدیر کل راه و ترابری استان سمنان با انتقاد از تبلیغات منفی برای احداث جاده ابر عنوان کرد که این جاده با رعایت مسائل زیست محیطی احداث می شود. این در حالی است که کارشناسان به طور جدی نسبت به تخریب این جنگل هشدار داده اند.
رجب قربانپور همچنین گفت: امسال 20 میلیارد ریال از اعتبارات ملی برای احداث جاده ابر در نظر گرفته شده است.
پیش از این وزیر راه و ترابری گفته بود که برای کم کردن از خسارت های زیست محیطی احداث جاده در جنگل ابر، تونل احداث می شود. او این سخن را به گونه ای بیان کرده بود که گویی بخشی از مسیر جاده در دست احداث، از دل زمین می گذرد. اما این چنین نیست. حمید بهبهانی با اشاره به اینکه هیئت دولت در چهار مصوبه برای احداث این جاده تاکید کرده است، گفت: در جاده ابر تونلی در کنار جاده برای رفت و آمد وحوش و حفاظت آنها با اعتبار 160 میلیارد ریال احداث شده است.
مدیرکل راه و ترابری استان سمنان با بیان این ادعا که راه و ترابری تخریبی در این جنگل نداشته است، گفت: ادارات گاز، برق و منابع طبیعی قبلا اقدام به تخریب بخشهایی از جنگل کرده اند.
این در حالی است که اداره راه و ترابری نشانه گذاری های خود را در اعماق جنگل نصب کرده است. این نشانه ها مسیری را نشان می دهد ه منجر به نابودی ده ها هزار اصله درخت کهنسال می شود.
تعامل برای تخریب جنگل
مدیر کل راه و ترابری استان سمنان افزود: اگر در حال حاضر جنجال بر سر موضوع احداث جاده در جنگل ابر را کنار بگذاریم و با هم در ساختن این جاده تعامل داشته باشیم، بهتر است.
قربانپور با بیان اینکه ما باید دنبال راهی باشیم تا با احداث این جاده کمترین آسیبی به منابعطبیعی وارد نشود، تصریح کرد: در هر صورت احداث این جاده مصوبه دولت است.
به گفته وی، جاده در حال احداث در جنگل ابر، تنها یک جاده دسترسی با مشخصات راه روستایی درجه 3 است.
این در حالی است که علایم نصب شده در جنگل، نشانگر عزم وزارت راه برای احداث جاده ای توریستی است که با استقبال ویلاسازان نیز همراه است.
مدیرکل راه و ترابری استان سمنان یاد آور شد: جادهای که ما قصد داریم در جنگل ابر احداث کنیم، از میان درختان سرخدار که گونهای نادر هستند نمی گذرد.
این جاده گرچه به صورت مستقیم، تعداد کمی درخت سرخدار را قطع می کند اما به دلیل پرشیب بودن بخش مهمی از آن، موجب رانش زمین و تخریب درختان در آینده ای نزدیک می شود.
نبض جنگل های هیرکانی در ابر می زند
کارشناسان و دوستداران محیط زیست در خصوص تخریب این جنگل در صورت احداث جاده به طور جدی هشدار داده اند.
کارشناسان منابع طبیعی این جنگل را یک لایه حفاظتی برای زمین و سپری برای حفاظت از منطقه ابر می دانند که در صورت تخریب آن بخشی از جنگلهای هیرکانی شمال ایران از دست خواهد رفت.
غیراصولی بودن احداث این جاده از سوی اکثریت قریب به اتفاق کارشناسان و دوستداران محیط زیست عنوان شده است و به نظر می رسد احداث 60 کیلومتر راه با پهنای باند 11 متر برای تعدادی اندک به بهای تخریب طبیعت کاری عقلانی نباشد.
وزیر راه و ترابری در حاشیه بازدید از آزاد راه خرم آباد - پل زال نسبت به امکان قطع درختان جنگل ابر در صورت انجام عملیات راهسازی اظهار بی اطلاعی کرده بود و کاظم جلالی نماینده شاهرود در مجلس توجیه و پشتوانه عملیات راهسازی در منطقه ابر را چهار مصوبه استانی در دولت نهم دانسته است.
موضع گیری مبهم سازمان محیط زیست
بررسی مواضع مدیران ارشد سازمان محیط زیست در مورد احداث جاده در جنگل ابر، کار دشواری ست. چون تا کنون مطالب ضد و نقیضی از قول آنها در رسانه های گروهی منتشر شده است.
نماینده مردم شاهرود در مجلس، یکی از مدافعان احداث جاده ابر است. او نشست خود با رؤسای سابق و لاحق سازمان محیط زیست کشور را تلاشهایی برای رسیدن به راه حلی منطقی دانسته و می گوید: من با رؤسای سازمان محیط زیست گفتگو کرده ام و آنها موافقت خود را درباره ساخت جاده در این منطقه از جنگل اعلام کرده اند و تنها شرط آنها رعایت ملاحظات زیست محیطی در منطقه بود .
این در حالی است که پیش از این، رئیس سازمان محیط زیست کشور، از مقاومت جدی سازمان محیط زیست در برابر توسعه راه علی آباد به شاهرود که از دل جنگل ابر می گذرد خبر داده بود.
محمد جواد محمدی زاده در پاسخ به اینکه چگونه می خواهید جلوی فعالیت راهسازی در جنگل ابر را بگیرید؟ گفت: هر فعالیت عمرانی و جاده سازی در این مسیر باید ارزیابی زیست محیطی ویژه ای داشته باشد و تا این مجوز از سوی سازمان محیط زیست صادر نشود اداره راهسازی نمی تواند فعالیت خود را ادامه دهند.
نظر شما