مازوت متهم جدید آلودگی هوای کلانشهرهاست. سازمان محیط زیست از مردم درخواست کرده در مصرف گاز صرفه‌جویی کنند تا نیروگاه ها مازوت نسوزانند، اما چه اندازه باید صرفه‌جویی کرد؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ هفته گذشته معصومه ابتکار، رییس سازمان محیط زیست انگشت اتهام آلودگی هوای کلانشهرها را به سمت مازوت گرفت؛ سوخت سنگینی که برای تولید برق در نیروگاه های حرارتی استفاده می‌شود. 

اما نکته اینجاست که برای تولید برق در زمستان ها چاره ای جز استفاده از مازوت در نیروگاه های حرارتی نیست. چه اینکه مصرف گاز در بخش خانگی آنقدر بالا می رود که هیچ سوختی پاکی برای استفاده در نیروگاه های حرارتی باقی نمی ماند. در نتیجه نیروگاه های حرارتی به سمت سوخت سنتی خود، مازوت می روند.

مازوت اما آنقدر گوگرد دارد که هوای کلانشهرها را به شدت آلوده کند. همان اتفاقی که در ارومیه، اراک، سنندج، مشهد، اصفهان و شهرهای دیگر می افتد. البته در تهران اوضاع آلودگی هوا اندکی تفاوت می کند؛ عمده آلودگی هوا از تردد خودروهاست. 

با این حال سازمان محیط زیست از مردم خواسنه در مصرف گاز صرفه جویی کنند تا نیروگاه ها مازوت نسوزانند. سوال اینجاست که یان صرفه جویی تا چه میزان است؟

به گفته سعید متصدی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست میزان مصرف گاز در بخش خانگی چندین برابر نیروگاه‌هاست، اما با صرفه جویی 15 تا 20 درصدی گاز در بخش خانگی کمبود سوخت نیروگاه‌ها جبران خواهد شد.

او دراین باره به ایسنا گفت: همیشه تامین سوخت بخش خانگی اولویت اول است، در ایران به ازای هر متر مربع منازل مسکونی 500 کیلووات ساعت انرژی مصرف می‌شود که در سایر کشورهای دنیا در بدترین شرایط این رقم 100 تا 120 کیلووات ساعت است. یعنی 400 کیلووات ساعت بیشتر از دنیا انرژی مصرف می‌کنیم!

به گفته معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با خاموش کردن شومینه‌ها در منازل، پوشیدن لباس بیشتر، پایین نگه داشتن دمای خانه، استفاده از موتورخانه‌های هوشمند و عایق‌بندی ساختمان‌ها می‌توان از هدر رفت انرژی جلوگیری کرد و موجب کاهش مصرف سوخت شد: استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه‌ها در شرایطی که فشار گاز کاهش می‌یابد موجب افزایش میزان آلاینده دی اکسید گوگرد در هوا می‌شود در صورتی که سوخت گاز میزان گوگردش صفر است.

او گفت: این یک واقعیت است که در فصل زمستان، امکان تامین گاز برای نیروگاه‌ها وجود ندارد و آن هم به دلیل افزایش میزان مصرف گاز در بخش خانگی، کاهش میزان فشار گاز و عدم برنامه‌ریزی مناسب طی سال‌های گذشته است که الزام استفاده از مازوت در نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ کشور را دو چندان نموده است.

متصدی گفت: اکنون تقریبا تمام نیروگاه‌های کشور توان استفاده از سوخت گاز را دارند. نیروگاه‌های کشور همگی دوگانه‌سوزند و علاوه بر آن‌ها صنایع بزرگ نیز تقریبا دوگانه‌سوز هستند که در نتیجه با استفاده از سوخت مناسب دیگر آلودگی هوای ناشی از صنایع و نیروگاه‌ها را نخواهیم داشت.

گفتنی است روز گذشته سازمان محیط زیست در پی افزایش آلودگی هوا در شهرهای بزرگ و صنعتی و ماندگاری آلودگی در برخی شهرها، از مردم خواست در مصرف گاز صرفه جویی کنند. 

۴۷۴۷

کد خبر 328942

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۲
    10 0
    تابستون گذشته ايستگاههاي تقويت فشار گاز با تمام توان گازي را به داخل مخزن ذخيره سازي قم پمپاژ كردند كه اكنون امكان برداشت از انرا ندارند چون مخزن نشتي دارد چه كسي جوابگوي اين ضرر است؟ ضرر هاي دولت قبل تمامي ندارد
  • بی نام A1 ۰۶:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
    3 0
    ميتوان با پخش انيميشن در تلويزيون و نصب بيلبورد و پخش اطلاعيه هاي كاغذي كوچك، به مردم گفت كه اگر ميخواهيد هواي شهرتان پاك شود و مازوت در نيروگاه نسوزانيم پس در مصرف گاز صرفه جويي كنيد.
  • بی نام IR ۰۶:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
    5 0
    مگه میشه خونه را تو زمستون سرد نگه داشت؟؟؟ راهش این نیست آقاجون .... تنها راهش اینه که خونه هایی که میسازیم مبحث 19 مقررات ملی ساختمون توش رعایت بشه و عایق بندی بشه تا اینقدر نیاز به مصرف انرژی نداشته باشه هزینه ابتدایی زیاد میشه ولی در دراز مدت به نفع همه میشه
  • بی نام A1 ۰۷:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
    0 1
    در زمستان كه كمبود برق وجود ندارد مي شود نيروگاههاي اين شهرها را تعطيل كرده و برق مورد نياز شهرهاي آلوده را در مناطق ديگر توليد كرد و به اين شهرها انتقال داد
  • بی نام A1 ۰۶:۴۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۴
    1 0
    احتمالا عدد 15 تا 20 درصد صرفه جويي براي زمانيست كه بخواهيم همه نيروگاهها گاز بسوزانند ولي ما در مرحله اول فقط نياز داريم كه نيروگاههاي مستقر در شهرهاي آلوده با سوخت گاز كار كنند كه احتمالا با درصدهاي كمتر صرفه جويي مردم در مصرف گاز، محقق خواهد شد