سخنان آقای روحانی در اجلاس داووس هم خوب تنظیم شده بود و هم ناظر بر نکاتی بود که مستمعان کنجکاو بودند درباره آن بدانند و هم آنکه در فرصتی 15 دقیقه‌ای نگاهی واقع بینانه به مسائل اقتصادیٰ سیاسی و فرهنگی جهان داشت و موضع ایران را درباره آن روشن ساخت.

اگر یکی از هدف‌های این سفر را قانع ‌کردن دیدگاه نظری مهمانان حاضر در این نشست بدانیم به گمان من این هدف برآورده شد. این نکته را از  کف زدن‌های پایان سخنرانی و مهمتر از آن بازخوردهای این سخنان در همان لحظات نخست بعد از سخنرانی در توییت‌های مختلف مهمانان می‌توانستیم شاهد باشیم. شاید کف زدن‌ها را بتوان به پای تعارف نوشت،اما توییت‌ها و دیدگاه‌های اصحاب اقتصاد و سیاست و رسانه قطعا سر تعارف با کسی ندارند.بنا بر اخبار حدود 2500 تن از سران سیاسی و مدیران اقتصادی مهم جهان در این اجلاس حضور دارند و آقای روحانی هم نخستین سخنران این جلسه بود و از این منظر همه کنجکاو شنیدن نظرات او بودند تا ببیند که رئیس جمهوری که قبل از آمدن از رائه تصویر جدیدی از ایران گفته بود ، در اینجا چه خواهد گفت.

لحن کلی سخنان آقای روحانی آشتی‌جویانه بود و خواستار تعامل با تمامی جهان.حتی آنجایی هم که از آمریکا سخن گفت به شکلی ظریف و رندانه وعده داد که افق رابطه با آمریکا در درازمدت روشن خواهد بود. همچنانکه گفت رابطه با اروپا به وضعیت عادی باز خواهد گشت که البته افق های ان هم اینک نیز پدیدار شده است.

او به جای انکه یک ساعت و نیم سخن بگوید و ادعای رهبری جهان و حل مسائل جهان را بکند، در 15 دقیقه و با سرعتی تندتر از تمامی سخنرانی‌هایش که احتمالا نفس مترجمان راهم  گرفت، به تمامی مسائلی که به نوعی ایران می‌تواند در آن نقش داشته باشد اشاره کرد. از بحث سوریه که دیدگاه منطقی اما سنتی خود را مطرح کرد تا بحث انرژی هسته‌ای و  بحران خاورمیانه و ...

همین که جهانیان دریابند ما ایرانیان سر ستیز با کسی را نداریم و تاریخ و گذشته کشور ما هم نشان داد( نکته‌ای که در سخنان رئیس جمهور هم آمده بود)که همه گاه در دفاع از تجاوز به پا خواستیم نکته‌ای است که پیام آن به خوبی و روشنی منتقل شد.

سخنان و سوالات آقای کلاوس  شوآب 76 ساله ( موسس مجمع جهانی اقتصاد یا همان داووس) هم اگر چه صریح بود اما پاسخ‌های ظریف روحانی را به دنبال داشت.

نکته مهم دیگر این سخنرانی لحن اطمینان بخش به جامعه جهانی بود بر این بنیاد که او ( آقای روحانی) نماینده کامل ایران است و سخنانش نشان دهنده صدای واحد در تصمیم‌گیری‌های سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و خارجی است. جامعه جهانی(به خصوص آنانی که در این نشست حضور داشتند و عمده آنها در پی سرمایه‌گذاری در ایرانند و منتظر تصمیم برای اقدام) چنین اطمینانی را می‌خواهد چرا که در تمامی این سال‌ها بحث وجود سیاست‌های دوگانه در ایران بسیاری از سرمایة‌گذاران را دچار تردید و دودلی کرد اما سخنان آقای روحانی حداقل در این مکان نشان داد که او در هماهنگی کامل با مجموعه نظام سخن می‌گوید و این البته پیامی هم به منتقدان افراطی( و نه منقدان مشفق و منصف)داده است که در انتقاد جانب انصاف را نگاه دارند.

بخشی مهم از سخنان آقای روحانی به مسائل اقتصادی ایران و نحوه تعامل اقتصادی با دنیا ارتباط داشت. مسئله‌ای که به گمانم در زمره اولویت‌های اصلی کار دولت اقای روحانی و هر دولت دیگری در آینده هست و خواهد بود و هدف اصلی او از حضور در این نشست هم آماده کردن ذهن‌ها برای سرمایه گزاری در ایران است ، چنانکه در سخنانش هم گفت که درهای اقتصاد ایران برای سرمایه‌گزاری به روی جهان گشوده است.

گفت که ایران می‌تواند و این ظرفیت را دارد که از توانایی‌های خود استفاده کند و در سه ‌دهه آینده به جمع ده اقتصاد برتر جهان راه یابد. این آرزو البته دور نیست ، اگر چه فضای اقتصاد ایران سخت در گیر باند‌های ثروت و قدرت است و طبیعی است که آقای روحانی و تیم زیر نظرش قطعا راه دشواری را برای هموار کردن این مسیر در پیش خواهند داشت.

کد خبر 334213

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 22
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
    80 2
    افراطیون داخل یاد بگیرن
    • بی نام IR ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
      5 62
      به قول استاد رحیم پور ازغدی: "بعضی ها اصلا به این چیزها فکر نمی کنند، به دنبال چیزی هستند که برایش کف بزنند"
    • محمد A1 ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
      11 0
      دوست عزیز افراط وتفریط هر دو نامناسب هستن
    • بی نام A1 ۱۲:۵۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
      13 0
      استاد کی؟
    • احسان A1 ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
      16 0
      غدی یعنی اینکه: با تورم ۴۵٪ ادعای مدیریت جهانی هم داشته باشی...
  • بی نام A1 ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
    20 17
    نکته منفی اش خیلی تند صحبت کردنشون بود..
    • بی نام A1 ۱۲:۱۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
      10 0
      ایشان وقت را درنظر گرفته بودند.ایشان به همه مسائل متوجه هستند.
  • حسین A1 ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
    62 2
    آخر سخنرانیش خیلی خوب بود...به جای گفتن کلمه ی اسرائیل حروم زاده که آن مرد میگفت و الان رفته هم گفت کشورهایی که ما به رسمیت نمیشناسیم...تفاوت ها اینجا مشخص میشن...موفق باشی
  • بی نام A1 ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
    6 73
    وقتی متن برای خوشایند حضار باشه خب براش ددست می زنند حضار کی هستند؟ کسانیکه مسئول کشتن و تحریم ملت ایران
    • علی راستگو A1 ۱۰:۵۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
      48 2
      اها بیش از 2500 تن از سران سیاسی و مدیران اقتصادی مهم جهان دشمن و مسئول کشتن و تحریم ایران هستن ! کی میخواید این افکار افراطی رو بیخیال شید شما ها دنیا رو همین افراد میگردونن اگه به اینها دست دوستی ندیم به کی بدیم ؟ سوریه و حزب و الله ؟!
  • بی نام IR ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
    74 3
    روحاني مچكريم...
    • بی نام IR ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
      4 48
      فکر میکنم زیادی حرف زد. خسته شدم.
  • علی A1 ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
    33 0
    بهترین و مفید ترین سخنرانی ها انجام شود حداکثر دستاوردها هم برای کشور بدست بیاید اخرش کیهان و دوستان یه جا یه جمله از یه مصاحبه یه نفری پیدا می کنند و انرا علیه جریان پیشرو تیتر می کنند که خوشحال نباشید همش ظاهره پشت پرده پر از توطئه و دشمنی است
  • پیروان خط امام A1 ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
    2 82
    مگه این مملکت بی صاحب هست که هر طوری تو می خوای اجنبی هارو به داخ دعوت به کار میکنی.یهو بیا سند مالکیت هم بزن به نامشووون.برو که حرف پشیزی خریدار نداره این کف زن ها هم نشان این هست که مارا آگاه کنند بیشتر حواسمان به حاشیه ها ی شما وآدمهایت جمه باشد...
    • امیر A1 ۱۱:۳۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
      44 1
      دیکته صفر! انشا زیر صفر! ادب صفر مطلق! نکنه جنابعالی صاحب مملکتی؟ یادت باشه که لحن صحبتت در شان مخاطبت (رئیس جمهور مردم ایران) نیست. دکتر روحانی و سایر اعضای تیمش دارن زحمت می کشن که شاید وضع زندگی من و شما و احترام کشورمون را از این وضعیت تاسف بار نجات بدن. بنابر این قدردان باشیم و البته مودب.
    • بی نام GB ۱۱:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
      19 1
      قطر سرمایه کشور .گاز. قارت کنه خوبه
    • بی نام IR ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
      14 0
      هشت سال امثال شما مردم را به فلاکت انداختیدبزارید هشت سال ما شمارا خوشبخت کنیم ماکه هشت سال سخن نگفتیم پس شماهم بایدادب نگه دارید وساکت بمونید
    • دولت آبادی (یه بسیجی جبهه رفته) IR ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
      12 0
      کدوم امام رو میگی ؟ خدا امام رو رحمت کنه . الان هر کی از ..... قهر میکنه میگه من پیرو امام هستم ! . اگه پیرو امامی پس حواست باشه که رهبری هم از روحانی حمایت میکنه . مگه اینکه پیرو یه امام خود ساخته باشید !!!
  • بی نام US ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
    25 1
    احسنت
  • amir A1 ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
    26 1
    ای ول اعتدال. ای ول تعامل و ای ول به سخنرانی پر از صلح و دوستی. یادم می آید آن مرد که رفت در همین اجلاس گوجه ها را با تمسک به سخنی به دور از صلح به صورت تمامی ایرانیان خرید. آن گوجه ها را به خوبی در این چند سال در زندگی مان احساس کردیم. 8 سالی که میشد به سوی بزرگترین کشور اقتصادی منطقه گام بلندی را برداریم اکنون به چند سال عقب تر باز گشته ایم. خدا پشت و پناهت دکتر عزیز. ایرانیان صلح دوست هستند و این پیام را بدون واهمه به گوش همه جهانیان برسان و دست دوستی را به سوی همگان دراز کن. آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است با دوستان مروت با دشمنان مدارا
  • بی نام A1 ۱۷:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
    8 0
    خدایا دست باند های ثروت وقدرت را از سرملت فهیم ما کوتاه بفرما وبه دولت آقای روحانی توفیق خدمت عطا کن
  • پیروان خط امام A1 ۱۸:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
    9 9
    باهمه ی شما هستم که منو بی سواد می دونید ومنو متعهد به امام نمیدانید.ما خاک پای رهبریم اما پیروان ولایت حق وامام هستیم امامی که شماها از پس اون زنده ودر ناز ونعمت زندگی میکنید.حالا سیر شدید که نوکری آمریکا میشود برایتان عزت و اعتبار ومکنت وسرمایه.متاسفم واسه همه ی شما که به منفی دادن نظر من دست نهاده اید.همه تون روزی عذاب وجدان خواهید گرفت وافسوس از این جواب هایتان.چون راه راهی است که ما در پیش گرفته ایم وتا همیشه خواهیم رفت.درود بر امام کبیر ایران روح ا...