به گزارش خبرآنلاین، مرکز اسناد انقلاب اسلامی «صخره سخت» با عنوان فرعی «بررسی پروندههای امنیتی در جمهوری اسلامی (1359-1357)» نوشته محمدحسن روزیطلب منتشر شد. برای تألیف این کتاب 25هزار برگ سند بررسی و تلاش شده است عمر توطئه ها و حجم تلاش ستودنی نیروهای انقلابی برای مبارزه با ضد انقلاب به نمایش درآید.
به اعتقاد نویسنده برخی افراد تصویر مغشوشی از دستگاه اطلاعات در اوایل انقلاب ارائه دادند که با ارائه این اسناد در این کتاب با تصویر دیگری مواجه می شویم و با جعل و تحریف تاریخ مقابله می کنیم.
ناشر در معرفی کتاب آورده است: «دستگاهها و نهادهای امنیتی و نظامی حکومت پهلوی با سرنگونی رژیم از هم پاشیده یا در معرض انحلال بودند و عملاً مملکت به دست انقلابیها افتاد. ارتش که در بحبوحه انقلاب به مردم پیوسته و در ادامه راه نیز به خدمت انقلاب درآمده بود، مورد بغض و عناد گروهکهای وابسته به شرق و غرب قرار گرفت. در چنین شرایطی تأسیس نهادهای امنیتی نیز چندان سهل و ساده نبود، زیرا هم نفوذ اعضای گروهکها در آن نهادها محتمل بود و هم اینکه مبارزان انقلابی تجربه و سابقهی چندانی در این عرصه نداشتند. به علاوه در روزگار مبارزه با رژیم، گروههای زیادی با خطمشی مختلف فعالیت میکردند که بعد از پیروزی انقلاب تمامی این گروهها خود را صاحبان اصلی انقلاب قلمداد میکردند. اگر به این شرایط توطئههای دشمنان خارجی و تحریک احزاب و گروههای قومی نیز اضافه شود، دشواری شرایط سالهای اولیه انقلاب روشنتر میگردد.
این کتاب با نگاهی دقیق و ژرفکاوانه به دغدغههای انقلابیها از فردای پیروزی انقلاب، درصدد ترسیم فضا و شرایط به وجود آمدن نهادهای امنیتی انقلاب و چگونگی عملکرد آنها در آن شرایط دشوار تاریخی است. نویسنده با نگاهی جدید و جستجوی وسیع در منابع مختلف مروری دقیق بر حوادث و موضوعات امنیتی دو سال ابتدایی انقلاب دارد و ضمن آن به توضیح عملکرد احزاب، گروهها و شخصیتها در قبال تحولات مختلف سالهای نخست پیروزی انقلاب پرداخته است.»
نویسنده این کتاب نیز درباره اثرش گفته است: «در تألیف این کتاب مرکز اسناد انقلاب اسلامی بسیار به من کمک کرد و با 30 شخصیت به گفتوگو نشستم که تا به آن زمان تن به مصاحبه نداده بودند. علت نوشتن کتاب این بود که اگر تاریخ را ننویسی دیگران برایت تاریخ مینویسند. سی و چند سال پیش روزنامهها تیتر میزدند چمران قاتل تلزَعتَر است اما این حرف امروز برای ما خندهدار است چون خود چمران رهبر مبارزه و مقاومت در ایران و لبنان بوده است. متاسفانه حجم تاریخنگاری با موضوع انقلاب اسلامی به زبان انگلیسی از زبان فارسی بیشتر است، و این حجم نشاندهنده این است که ما در تاریخنگاری اسلامی غفلت کردیم. به طور مثال ما هنوز روزشمار تاریخ انقلاب اسلامی و جنگ نداریم. ما تلاش کردیم که در قالب پروژهای بخشی از این غفلتها را جبران کنیم. نخستین هدفم این بود که میخواستم با اسرائیلیها مبارزه کنم. متأسفانه دشمنان ما تصویری از سازمان اطلاعاتی ایران ارائه دادند که سرشار از خیانت و باندبازی است اما خدماتی که سازمان اطلاعات جمهوری اسلامی انجام داده است قابل تقدیر است.»
کتاب در 1100 صفحه و با قیمت 36هزار تومان روانه بازار نشر شده است.
6060
نظر شما