از بازی روانی آمریکا در مذاکرات هسته ای تا نگاه متفاوت به سفر اشتون

ادامه واکنش ها به سفر اشتون به تهران،تحلیل اظهارات وزیر خارجه آمریکا در آستانه مذاکرات،بهره گیری غرب از حبس تیموشنکو و حذف خاطره آیت الله خزعلی از مصاحبه وی برخی عناوین مورد بررسی در سایت های خبری در روز گذشته بود.

 به گزارش خبرآنلاین، سایت عصر ایران در یادداشتی به سفر اشتون به ایران پرداخت و نوشت:سفر اشتون به ایران در کسوت رییس دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا را باید فرصتی بزرگ برای ترمیم روابط با بلوکی قدرتمندو تاثیر گذار در سیاست جهانی دانست. روابطی که در سالیان پیشین به دلایل زیادی (که شرح آن بحث دیگری می طلبد) دچار گسست شده بود. ایالات متحده اروپا اکنون بدون توجه به اخطارهای کاخ سفید عزم خود را برای احیا روابط و گشودن فصلی جدید در رابطه با کشوری که اکنون به یک قدرت منطقه ای تبدیل شده جزم کرده است. در این مقطع تاریخ ساز باید از پرداختن به حاشیه ها و بزرگنمایی آنها اجتناب کنیم و با دیدی کلان نگر و نگاه محض به منافع ملی از این فرصت به بهترین وجه استفاده کنیم.
در ادامه این یادداشت با اشاره به بحران اوکراین آمده است:آگاهان به مسایل جهانی می دانند که بحران اخیر اوکراین و طرح روسیه برای الحاق شبه جزیره کریمه به خاک خود در پاسخ به نقش آمریکا و متحدان اروپاییش در پشت کردن اوکراین به روسیه، صورت می گیرد. این واقعه،واکنش تندآمریکا و برخورد محتاطانه اتحادیه اروپا را در پی داشت. تهدید های تحریمی اتحادیه اروپا این احتمال را قوی تر می کند که اروپا در پی اجرای تحریم اقتصادی روسیه، از گاز این کشور محروم شود و این، فرصتی تاریخی برای برای ایران فراهم می کند تا در گامی دیگر در بهبود روابطش با اروپا بتواند نقش تامین کننده انرژی این قاره ثروتمند را که برای بهبود رابطه اش با ایران پا پیش گذاشته، ایفا نماید.

شفاف با تحلیل اظهارات اخیر وزیر امور خارجه آمریکا در آستانه مذاکرات هسته ای پرداخت و نوشت:چندروز پیش وزیرامورخارجه آمریکا دراظهاراتی اعلام کرد که ایرانی ها برای به دست آوردن استاندارهای جامعه جهانی مجبور هستند که تصمیمات بسیار سختی بگیرند تا صلح آمیز بودن برنامه هسته ای خود را به جامعه جهانی اثبات کنند.

این اظهارات آن هم درآستانه آغاز مذاکرات ایران و 5+1 علاوه براینکه نوعی بازی روانی - تبلیغاتی غرب علیه جمهوری اسلامی است نشانگرآن است که آمریکاییها درتلاشند تا اینگونه وانمود کنند که فعالیت های هسته ای ایران صلح آمیز نبوده و این کشور سعی دارد تا به شکلی پنهانی ساخت سلاح هسته ای را به شکل موازی با توافقنامه ژنو3 ادامه دهد.
این گونه موضع گیری های ضدایرانی سال هاست که ازسوی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی شنیده می شود وبه یک سنت دیرینه بدل شده است،حتی امضای توافقنامه و افزایش زمانی و مکانی حجم نظارت ها و بازدیدها و هم چنین گزارش های آژانس درباره تلاش ایران برای راستی آزمایی نیز تاثیری در کاهش این گونه اظهارات نداشته است.

مشرق در گزارشی با عنوان آمریکا چگونه از حبس "تیموشنکو" برای بحران‌آفرینی در اوکراین بهره برد؟، نوشت:روسیه توانست کفه نفوذ در اوکراین که در انتخابات 2004 م.، کاملاً به سمت بلوک غرب متمایل شده بود را به سمت خود جلب کرده و نوعی از تعادل تقریباً رضایت بخش در عرصه راهبردی اوکراین را برای خود به ارمغان آورد. از آن پس، آمریکا و اروپا اقدامات عیان و گسترده ای برای تحت فشار گذاشتن دولت اوکراین بر سر محکومیت «تیموشنکو» را رقم زده اند. این پروژه با تکیه قرار دادن یک عملیات روانی میان مدت و گسترده، به کاهش محبوبیت دولت اوکراین امید داشت و بطور مداوم؛ به تهدیدات ناشی از حبس «یولیا تیموشنکو» دامن زد.در واقع آمریکایی ها تمام توان خود را جذب کردند تا از بقایای انقلاب شکست خورده مخملی اوکراین، خیزشی جدید را متولد کنند.

جهان در خبری به مصاحبه تلویزیونی اخیر آیت الله خزعلی اشاره و نوشت: یک روز پس از مصاحبه آیت الله خزعلی با صداوسیما در برنامه شناسنامه که در آن نسبت به عملکرد فرزندش اعتراض کرده و گفته بود وی را به خانه راه نمی دهد، مهدی خزعلی با حضور در منزل پدری به شدت نسبت به این مصاحبه اعتراض می کند و خطاب به آیت الله خزعلی می گوید چرا مسایل خانوادگی را رسانه ای کرده ای؟ مسؤولین صداوسیما خاطره آیت الله خزعلی در مورد سید محمد خاتمی را از این برنامه حذف کرده اند.
آیت الله خزعلی در این برنامه به بیان خاطره ای از نامه پدر سید محمد خاتمی پرداخت، که طی آن به عدم صلاحیت فرزندش در ورود به فعالیتهای فرهنگی به دلیل متاثر بودن از فرهنگ غربی اشاره کرده است که البته مسؤولان صدا و سیما این بخش از اظهارات آیت الله خزعلی را پخش نکردند.

29212 

 

کد خبر 344931

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۰:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    1 0
    اروپا اگه مسئله گاز براش جدی باشه تن به تحریم روسیه ,حتی اگه کریمه هم ضمیمه خاک روسیه بشه, نمیده. ساده لوحیه که فکر کنیم حاضره گاز ایران رو جایگزین گاز روسیه کنه و به تحریم روسیه رای بده. مشکلات اروپا با ایران عمیقتر از مشکلی هست که اروپا با روسیه بر سر اوکراین داره. مواضع ایران درباره اسراییل, محورمقاومت(بخوانید نفوذدر حال توسعه ایران در خاور میانه)و حقوق بشر برای اروپا جدیتر از الحاق اوکراین به اروپا هست.روسیه حداقل تفاوت ایدئولوژیک چندانی با اروپا نداره. اختلاف اینها بیشتر بر سرحدود و ثغور منافعشون هست. اختلاف ایران و اروپا ایدئولوژیک هست و در دو قطب کاملا مخالف هم هستند.