با عناوین دیگر: عباس به دنبال دولت وحدت ملی، شرایط تازه حماس برای مذاکرات صلح و مناقشات تازه هند و پاکستان

پس از چندین نهاد بین‌المللی و سازمانهای دفاع از حقوق بشر که به دنبال حمله اسرائیل به غزه،گزارش‌هایی را مبنی بر نقض قوانین حقوق بشر توسط اسرائیل ارائه داده‌بودند اکنون نوبت به کمیته حقیقت‌یاب ایالات متحده رسید که به صراحت از نقض قوانین بین‌المللی از سوی اسرائیل سخن بگوید.
کمیته حقیقت یاب آمریکا در بیانیه‌ای در این خصوص نوشته‌است :"اسراییل درغزه قوانین بین‌المللی را نقض کرد."
کمیته حقیقت یاب آمریکا که از سوی کانون ملی وکلای آمریکا و متشکل از هشت و کیل به غزه رفته است در بیانیه‌ای اعلام کرد: ما به غزه رفتیم و به شهادت‌ها و اظهارات شهروندان فلسطینی گوش دادیم و دریافته‌ایم که اسراییل تمامی قوانین بین‌المللی را در جنگ غزه نقض کرده است.
این کمیته با اشاره به سفر پنج روزه‌اش به مناطق مختلف غزه و بازدید از مناطق ویران شده و مراکز پزشکی تاکید کرد: اسراییل در اقداماتی مغایر با قوانین بین‌المللی به شکل مستقیم و عمدی تمامی شهروندان بی‌گناه فلسطینی را هدف قرار داده است و جنایات زیادی را علیه مردم محاصره شده فلسطین در غزه مرتکب شده است.
از سوی دیگر دو پزشک نروژی که برای کمک به زخمی‌های فلسطینی به غزه سفر کرده بودند پس از بررسی آثار به جای مانده از بمباران‌های اسرائیل با سلاح‌های ممنوعه بین‌المللی اعلام کردند: اسراییل از غیرنظامیان فلسطینی برای آزمایش سلاح‌های ممنوعه بین‌المللی استفاده کرده است و برخی از سلاح‌ها برای اولین بار در جنگ غزه استفاده شدند.ارتش اسراییل از انواع سلاح‌های ‌ممنوعه از جمله بمب‌های فسفری در جنگ غزه استفاده کرده است و طبق معایناتی که از زخمی‌های فلسطینی به عمل آمده، مشخص شده است که اسراییل از انواع جدید سلاح‌ها علیه غیر نظامیان فلسطینی در غزه استفاده کرده است.

عباس به دنبال دولت وحدت ملی

در همین حال محمود عباس رهبر تشکیلات خودگردان فلسطین که همچنان از مصالحه با حماس به عنوان دولت منتخب فلسطینی‌ها سر باز می‌زند،پس از دیدار با عبدالله گل رئیس‌جمهوری ترکیه برای چندمین بار بر ضرورت ضرورت تشکیل دولت وحدت ملی جهت پایان دادن به مشکلات داخلی فلسطین تاکید کرد. محمود عباس که به آنکارا سفر کرده است، در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با عبدالله گل رییس جمهوری ترکیه، تحقق مصالحه ملی و تشکیل دولت وحدت ملی را که قطعنامه‌های بین‌المللی را به رسمیت بشناسد، ضروری دانست.
وی در این مصاحبه مطبوعاتی افزود: ما از حماس نمی‌خواهیم اسراییل را به رسمیت بشناسد، اما از دولت توافق ملی می‌خواهیم مشروعیت جامعه بین‌المللی را تا جایی که به لغو کامل هر گونه محاصره از ملت ما منجر شود به رسمیت بشناسد.صلح تنها گزینه ماست و سوالی که من در اینجا باید مطرح کنم این است که آیا اسراییل نیز این گزینه را می‌پذیرد و اگر با آن مخالف است موضع جهانیان در قبال آن چه خواهد بود.
محمود عباس با اشاره به موضوع سازمان آزادی بخش فلسطین و اظهارات خالد مشعل رییس دفتر سیاسی جنبش حماس در خصوص تشکیل مرجعیت جدید به جای این سازمان، گفت: سازمان آزادی بخش با اعمال فشارهای زیادی روبرو شده اما هم‌چنان مقاوم ایستاده است. ما منکر این نیستیم که این سازمان نیاز به برخی اصلاحات دارد و شکاف‌هایی در آن وجود دارد که باید پر شود، اما صحبت درباره‌ از بین بردن این سازمان چیزی است که ما آن را هرگز نخواهیم پذیرفت.
رییس تشکیلات خودگردان فلسطین در خصوص موضع‌گیری‌اش در قبال مقاومت گفت: ما با مقاومت موافق هستیم، زیرا آن را حق ملتی می‌دانیم که تحت اشغال زندگی می‌کند. اما باید این مقاومت به صورت مورد قبول و مناسب صورت گیرد و کسی که در خصوص آن تصمیم‌گیری می‌کند حق ندارد بدون در نظر گرفتن دیگران و یکطرفه به این مساله بنگرد.
رییس جمهور ترکیه عنوان داشت: وجود دو کشور فلسطینی امکان پذیر نیست و ترکیه در تلاش است تا به اوضاع داخلی فلسطین سامان دهد.ترکیه تمام تلاشش را برای رشد و شکوفایی فلسطین به کار خواهد بست و همانطور که در گذشته از فلسطینیان حمایت کرده در آینده نیز به این حمایت‌ها ادامه خواهد داد. 

تاکید حماس بر شروط پیش از برقراری آتش‌بس

سخن گفتن از آتش‌بس ساده‌ترین کاری‌ست که جامعه جهانی پس از حمله اسرائیل به غزه برای رفع اتهام از خود به آن متوسل شده‌است. در شرایطی که اسرائیل با حمله به نوار غزه و بمباران گاه‌و بیگاه کرانه بختری تنها در حرف از آتش‌بس سخن می‌گوید،خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی حماس بار دیگر شروط این گروه برای پذیرش آتش بس با اسرائیل را اعلام کرد.
خالد مشعل که به خارطوم سفر کرده پس از دیدار با مسوولان این کشور اعلام کرد که تحقق آتش بس منوط به لغو محاصره غزه و بازگشایی گذرگاه‌ها است. مشعل در ادامه مدعی شد که به دلیل ادامه محاصره ظالمانه اسراییل علیه غزه اوضاع این منطقه هم‌چنان بحرانی است.همزمان محمد نزال یکی از رهبران جنبش حماس در کنفرانس خبری اعلام کرد که هیاتی از حماس برای دریافت پاسخ اسرائیل در خصوص موضوع آتش بس به قاهره سفر کرده‌است.وی در خصوص پرونده گلعاد شلیط اسیر اسراییلی عنوان داشت، تلاش‌های گسترده‌ای از سوی ترکیه در این خصوص صورت می‌گیرد اما هنوز نمی‌توان از پیشرفت در خصوص این پرونده سخن گفت.

تبادل اتهام میان هند و پاکستان

آزادی پدر دانش هسته‌ای پاکستان معروف به عبدالقدیر خان،خشم هندوستان را برانگیخته است.خان از مدتها پیش به اتهام فروش فن‌آوری هسته‌ای به تعدادی از کشورهای همسایه در حصر خانگی بود که روز گذشته دولت پاکستان دستور آزادی کامل او را صادر کرد. در این میان حزب کنگره هند اعلام کرد که جامعه بین‌المللی باید با توجه به آزادی دانشمند هسته ای پاکستان، این کشور مسلح به سلاح هسته‌ای را یک کشور تروریستی اعلام کند.‌
مانیش تیواری، سخنگوی حزب کنگره در دهلی نو گفت: زمان آن رسیده تا جامعه بین‌المللی در مورد این که پاکستان را یک کشور تروریستی اعلام کند، بیندیشد.
حزب کنگره هند، حزب حاکم دولت ائتلافی است و این درخواست از جامعه جهانی، درخواست از سوی حزب است و نه دولت هندوستان.
تیواری به خبرنگاران گفت: دفاع از عبدالقدیرخان ثابت می‌کند که پاکستان نه تنها صادر کننده تروریسم است، بلکه به شک و تردیدهای کشورهایی مانند آمریکا مبنی بر این که تسلیحات هسته‌ای می‌توانند به دستان تروریست‌ها بیفتد، افزوده است.
همزمان رییس ارتش هند نیز ادعا کرد که اردوگاه‌های شبه نظامیان در پاکستان در حال گسترش است و در سال گذشته افزایش چشمگیری یافته‌است.هند، اسلام آباد را به دست داشتن در حملات تروریستی بمبئی که 179 کشته برجای گذاشت، متهم کرده و بارها خواستار تحویل عاملان این حادثه از سوی پاکستان شده است.

کد خبر 3515

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین