۰ نفر
۸ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۲

22 درصد از جمعیت ایران بیمه نیستند. این آمار نشان می دهد که سیاست های توسعه ای اقتصادی حداقل در این یک حوزه خاص هنوز به نتیجه نرسیده است.

12 میلیون نفر در کشور طبق آمارهای وزارت بهداشت و سازمان بیمه همگانی تحت پوشش هیچ بیمه درمانی در کشور نیستند. موضوعی که باید طبق قانون برنامه چهارم و پنجم توسعه کشور تحقق پیدا می کرد اما تاکنون اجرایی نشده است و هنوز حدود 17 درصد جامعه ایران تحت پوشش هیچ گونه بیمه درمانی قرار ندارند.

سایت پایش پرس در گزارشی در این مورد نوشته است: این آمار در حالی است که براساس گزارش های ارائه شده سال 1386 سه درصد از بیماران به دلیل هزینه های کمرشکن سلامت زیر خط فقر سقوط می کردند اما این رقم اکنون افزایش یافته است به طوری که «نرم کشوری» آن به 7.5 درصد رسیده است. از طرف دیگر گمانه زنی ها بر آن است که سالانه حدود 13 درصد تهرانی ها به دلیل هزینه های کمرشکن سلامت زیر خطر فقر می روند. البته این رقم در حاشیه شهر‌ها و شهرک‌های اقماری به ‌مراتب بیشتر است.

البته با حضور دولت جدید، اوضاع کمی فرق کرد. حسن روحانی، رییس دولت یازدهم از بیمه کردن افراد جامعه صحبت های زیادی به میان آورد و همین اواخر هم علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اش، بیستم فروردین در جریان اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها گفت: «از امروز بیمه شدن همه ایرانیان را اعلام می‌کنیم. کسانی که بیمه نیستند به دفاتر پیشخوان دولت و بیمه سلامت ایرانیان برای دریافت دفترچه و اقدامات لازم مراجعه کنند.» حالا هم از در همین چند روزه به گفته مهدی میر‌شاه ولد، سخنگوی ستاد بیمه سلامت همگانی تا ساعت هشت صبح دوشنبه 8 اردیبهشت، حدود دو میلیون و 60 هزار نفر در سایت بیمه سلامت ثبت‌نام کرده‌اند که این تعداد در قالب 779 هزار خانوار است.

بیمه سلامت همگانی اولین بار در سال 1381 در دولت سید محمد خاتمی شروع شد و تا پایان کار دولت هم ادامه داشت. اما دولت نهم و دهم نه تنها نتوانست با ادلمه کار افراد بیشتری را تحت پوشش بیمه قرار دهد و کل جمعیت کشور را بیمه کند بلکه در سال 86 برنامه بیمه بستری شهری هم در کشور متوقف شد و به این ترتیب 8 میلیون نفر از جمعیت خویش فرمایان شهری از پوشش بیمه بستری خارج شدند و حدود 2 میلیون نفر از این ها به یک برنامه جدید تحت عنوان بیمه ایرانیان پیوستند و عملا 6 میلیون نفر بلاتکلیف شدند.

به گفته محسنی بندپی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت کشور کلا 22 درصد جامعه‌ شهری که عموما هم در حاشیه‌های شهرها ساکن هستند فاقد بیمه‌ اند و در شرایطی که جمعیت شهرنشین کشور بیش از 53 میلیون نفر باشد حدود 12 میلیون نفر در کشور فاقد بیمه هستند. اما به قول او، پیش بینی دولت این است که با بودجه در نظر گرفته شده و در مرحله اول می تواند 6 تا 7 میلیون نفر از افرادی که بیمه نیستند را بیمه کند و در مراحل بعدی بدون هیچ محدودیتی افراد دیگر هم تحت پوشش بیمه سلامت قرار گیرند.

البته بیمه سلامت همگانی طرحی اجباری است و اگر حتی افراد برای ثبت نام مراجعه نکنند دولت قصد دارد در مراحل بعدی اجرا این افراد را هم تحت پوشش بیمه قرار دهد تا به صورت کلی هزینه های درمان در کشور کاهش یابد.

*جدول تعرفه های درمانی سال 92 در مقایسه با سال های قبل

ویزیت پزشکان در بخش سرپایی دولتی

قیمت ویزیت در سال 92 با احتساب 18 درصد افزایش( به تومان)

قیمت ویزیت در سال 91 ( به تومان)

قیمت ویزیت در سال 90( به تومان)

ویزیت پزشکان و دندانپزشکان عمومی

11500

9800

8000

ویزیت پزشکان و دندانپزشکان متخصص

18300

15500

13000

ویزیت پزشکان فوق متخصص

23000

19500

16000

ویزیت پزشکان فوق تخصص و روانپزشکان

25960

22000

18000

 

 

 

 

کد خبر 351929

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۸:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۸
    6 1
    بنده 32 ساله هستم و در حال اتمام دوره دکتری. این افتخار را دارم که «هنوز هیچگونه بیمه ای نیستم»

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین