این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی در مطلب خود نوشته است:
«در تعجبم که عده ای برای چیزی دلواپسند که معلوم نیست آیا شناخت درستی از آن دارند یا خیر؟ سیاست خارجی حوزه اجماع ملی برای تحقق شاخصه هایی نظیر کاهش تنش و خصومتها در دنیای کنونی، ساختن و تقویت ائتلافها و اتحادیهها در منطقه ای پر آشوب، اعتمادسازی در میان مقاصد توطئه گرانه، به حداکثر رسانی منافع مشترک و مدیریت مطلوب اختلافات طبیعی از راه کارهای شناخته شده در حوزه های نفوذ و استراتژیک مملکت است تا زمینه را برای ریل گذاری قطار توسعه کشور آماده کند.»
این عضو وبلاگ نخبگان خبرآنلاین در ادامه مطلبش می نویسد:
«بدون تردید، موضوع هسته ای که تنها مشکل ایران و غرب به رهبری آمریکا نیست اما دستاویزی در دست آنهاست تا از پیشرفت و توسعه کشور جلوگیری کنند. بنابراین از این دیدگاه موضوع هسته ای یکی از مهمترین موضوعات در عرصه سیاست خارجی کشور طی یک دهه گذشته شده است اما باید با الگو و نوع جدیدی از تلقی از آن دفاع و با غرب تعامل و رفتار کرد که آن موضوع در کنار منافع دیگر کشور دیده شود و نه موضوعی بر فراز منافع و موضوعات دیگر. چنین الگویی به ما نشان خواهد داد که مسئله هستهای در تعامل و کنار سایر منافع ملی ایران از جمله منافع اقتصادی و ضرورتهای داخلی و خارجی باید تلقی شود که نه به یک پاشنه آشیل برای فشار بر سیاست خارجی کشور، بلکه به یک مزیت نسبی در روابط خارجی تبدیل گردد...
دفاع از حق ایران در زمینه داشتن انرژی هستهای، در کنار تعامل سازنده با جهان در چارچوب شفافیت بیشتر و کاملتر به روندی می انجامد که ایران بتواند ضمن داشتن حق غنیسازی با دیپلماسی و شفافیت بیشتر، عملاً فشارها و تحریمها را کاهش داده و پروژه ایران هراسی که بحث های هسته ای و تحریمها در درون آن تعریف شده را به شکست بکشاند.»
برای خواندن متن کامل این مطلب، لطفا اینجا را کلیک کنید.
دکتر نصرت الله تاجیک در مطلب تازه خود در وبلاگ نخبگان خبرآنلاین به تحلیل مذاکرات هسته ای پرداخته است.
کد خبر 355772
نظر شما