به گزارش واحد مرکزی خبر یولیا تیموشنکو، نخست وزیر اوکراین در نشستی با موضوع توسعه صنعت هسته ای که روز دوشنبه برگزار شد، گفت اوکراین تصمیم دارد تا سال دو هزار و دوازده یک نیروگاه تولید سوخت هسته ای را با همه عوامل و سرمایه گذاری ها بسازد.
وی افزود تاکنون موافقت قزاقستان را در ارتباط با تصمیم اوکراین برای یک مرکز غنی سازی اورانیوم دو جانبه دریافت کرده ایم.
یوری پرودان، وزیر انرژی و سوخت اوکراین گفت قزاقستان موافقت خود را با مشارکت اوکراین در مرکز بین المللی غنی سازی اورانیوم در پایان سال گذشته اعلام کرده است، پیش از آنکه رضایت روسیه را نیز جلب کنیم.
بر اساس برنامه دولت کیف موسوم به سوخت هسته ای اوکراین، قرار است ساخت نیروگاه سوخت هسته ای در این کشور تا سال دو هزار و سیزده تکمیل شود.
این برنامه اقتصادی که وزارت سوخت و انرژی اوکراین قرار است پیش نویس آنرا در سه ماه آینده تسلیم دولت کند، همچنین اعلام کرده است بخشهای غنی سازی اورانیوم در اوکراین تصمیم دارند تا از طریق مزایده هایی در بازارهای جهانی و مرکز بین المللی غنی سازی اورانیوم در آنگارسک در کشور روسیه، آنرا خریداری کند.
اوکراین از پنجاه و سه ذخائر اورانیوم برخوردار است و می تواند سی درصد نیاز خود را برآورده کند.
در دهم ماه مه سال دو هزار و هفت کشورهای روسیه و قزاقستان با امضای توافق نامه ای با ساخت مرکز بین المللی غنی سازی اورانیوم در شرکت شیمیایی آنگارسک در منطقه ایرکوتاسک موافقت کردند که نود درصد از سهام آن به روسیه و ده درصد نیز به قزاقستان اختصاص یافت و امکان حضور دیگر شرکا در آن فراهم آورده شده است که طبق پیش بینی ها بدون هرگونه محدودیت برای عضویت دیگران حدود چهل درصد از سهام نیز به آنها در مجموع اختصاص خواهد یافت، بنابراین سهام روسها به پنجاه به اضافه یک تبدیل می شود که تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز قرار خواهد داشت.
شرکت آنگارسک در سال هزار و نهصد و پنجاه و چهار تاسیس شده است و یو. اف. شش را برای سوخت هسته ای غنی سازی می کند که در حال حاضر اورانیوم غنی شده را به کشورهای آمریکا، انگلیس، آلمان، فنلاند، فرانسه، چین، کره جنوبی و دیگر کشورها صادر می کند.
بنابه اظهارات سرگئی کرینکوف، رئیس آژانس انرژی اتمی روسیه این شرکت، مهمترین مرکز بین المللی غنی سازی اورانیوم به شمار می رود.
احداث این شرکت بخشی از ابتکار روسیه و آمریکا به منظور تامین دسترسی بدون تبعیض به انرژی هسته ای برای کشورها بدون فناوری های چرخه سوخت حساس به شمار می رود و انگیزه ای برای این کشورهاست تا آنرا در داخل ایجاد نکنند.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز گفته است ما از دسترسی ارمنستان و اوکراین به این مرکز استقبال می کنیم و علاقه مند به حضور دیگر کشورها نیز در این روند هستیم.
خبرگزاری ایتارتاس در پایان گزارش خود از کیف به نقل از لاوروف اعلام کرد طرح هایی را ایجاد می کنیم تا اورانیوم کمتر غنی شده در مرکز آنگارسک در چهارچوب مقررات آژانس به منظور تضمین ارسال سوخت تامین شود.
اوکراین درصدد است تا سال دو هزار و دوازده یک نیروگاه هسته ای احداث کند.
کد خبر 36409
نظر شما