۰ نفر
۲۷ دی ۱۳۸۸ - ۰۷:۲۰

حمید رضا فولادگر

نشاط سیاسی در کشور ما تعاریف زیادی دارد اگر تعریف ما از نشاط سیاسی این باشد که عناصر فعال در عرصه سیاست مانند فعالان حزبی و احزاب موجود بتوانند با روحیه منبسط و با اطمینان خاطر از آینده به فعالیت سیاسی بپردازند این تعریف مورد اجماع است و قانون اساسی از آن حمایت می کند.

اگر تعریف دیگری از نشاط سیاسی مد نظر باشد به عبارت بهتر هر روشی برای تخریب رقیب تجویز گردد و در نهایت به بهانه رعایت نشاط سیاسی از آن حمایت شود این روش مورد قبول نیست زیرا رعایت اخلاق و قانون مهمترین اولویت احزاب سیاسی در کشور است که همه احزاب باید به آن تن بدهند.

احزاب سیاسی باید قانون را رعایت کنند و خطوط قرمز را برای فعالیت خود درنظر گیرند زیرا قانون شکنی احزاب، زمینه را برای تندروی فراهم می کند و گسترش چنین فضائی باعث می شود که فضای جامعه غبار آلود گردد و تفکیک مناسبی در برخورد صورت نگیرد.

مقام معظم رهبری رعایت قانون گرایی و برخورد با اقدامات خودسرانه را مورد تاکید قرار دادند اما در موج اعتراضی که نسبت به حوادث اخیر به وجود آمد این امکان هست که افرادی که نسبت به حوادث نگران هستند اقداماتی را انجام بدهند و برخی احزاب نیز از چنین برخوردهائی در امان نمانند زیرا نمی توان مانع برخورد شد.

اگر فضای سیاسی کشور تند نشود به هر بهانه ای با احزاب برخورد نمی شود بنابراین احزاب سیاسی باید مرزهای قانونی را پاس بدارند تا فضای سیاسی جامعه غبار آلود نشود و در صورتی که احزاب در چارچوب قانون رفتار نمایند هیچ فرد و گروهی نمی تواند مانع این فعالیت شود زیرا قانون اساسی فعالیت حزبی و سیاسی را به رسمیت شناخته است.

تجربه رفتار شهید بهشتی در حزب جمهوری اسلامی به عنوان  یک الگو، پیش روی احزاب سیاسی است زیرا ایشان خود با مخالفان انقلاب مناظره می کرد و اگر این تجربه مدنظر قرارگیرد احزاب می تواند ضمن برخورداری از نشاط سیاسی زمینه ای را فراهم کنند تا مردم نسبت به فعالیت حزبی گرایش پیدا کنند چراکه در طول سالهای گذشته رفتار احزابی که به بیگانگان وابستگی داشتند موجب شده است که مردم گرایش مثبتی به احزاب  نداشته باشند بنابراین نوع رویکرد احزاب می تواند این نگرش را در جامعه اصلاح کند.

عضو کمیسیون ماده10 احزاب

کد خبر 37663

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین