یک نقاشی زیبا از مراسم قربانی اسماعیل توسط ابراهیم از سال 984 هجری

یک نقاشی زیبا از مکتب شیراز. نمی دانم این تعبیر یعنی همین مکتب شیرازی برای این نقاشی درست است یا خیر. اما هرچه باشد کتاب قصص الانبیاء که این نقاشی در آن آمده و از سال 984 است، و در شیراز کتابت شده است، گرچه نویسنده یک نیشابوری است.

هنوز از عید قربان زیاد فاصله نگرفتیم. بنابرین فرصت هست که بنده یک نقاشی بسیار عالی را از کتاب قصص الانبیاء اسحاق بن ابراهیم بن منصور شیرازی که نسخه آن با تاریخ 984 هجری در کتابخانه ملی برلین است و حکایت ذبح اسماعیل توسط ابراهیم (ع) و ارسال یک گوسفند برسم هدیه برای قربانی کردن جای اوست در اینجا بگذارم.

دو سال پیش مجسمه ای که در دانشگاه پرینستون بود و اسماعیل (یا بنا به قول یهود اسحاق) نشسته و با تواضع و تسلیم آماده ذبح شدن بودن را در این وبلاگ گذاشتم. اما این نقاشی در نهایت زیبایی است.

چاره ای ندارم جز این که از مسوولان کتابخانه ملی برلین که نسخه های نفیسشان را روی وبسایت خود گذاشته اند تشکر کنم. از این که اکثریت قریب به اتفاق کتابخانه های خودمان این کار را نکرده اند، گلایه ای ندارم؛ چون فکر می کنم هر کسی به اندازه دانش خود کار می کند و در اصل خودش مقصر نیست. شما هم قبول کنید از بنده که مقصر نیستند.

 

رسول جعفریان

کد خبر 379486

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۷:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۶
    9 1
    چند روز پیش مطلب یکی از اساتید را می خواندم که می گفت سالها پیش که می خواستند یک نسخه خطی را از کتابخانه ملی برلین بگیرند با چه سختی توانستند این کار را بکنند.و در پایان صحبتشان گفتند "در قیاس با کتابخانه‌های غیرایرانی و رفتار ابلهانۀ مسئولین آنها رفتار کتابداران وطن ما بدک نیست" .اما الان باید بگویم همان نسخه ای که ایشان با سختی تهیه کردند.الان با تعداد زیادی نسخه فارسی و عربی دیگر با بهترین کیفیت در سایت کتابخانه برلین قایل دانلود هست.نمی دانم چه اتفاقی افتاده.شاید مسئولیین قبلی بازنشته شدند و افراد با فهم علمی و دلسوز آمده اند.خدا کند امکان دسترسی آسان برای نسخه های خطی کتابخانه آستان قدس و ...بیفتد.خدایا به مسئولین این کتابخانه ها یا فهم و درک علمی بده یا بازنشتشان کن
  • احمد A1 ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۶
    9 1
    البته بیشتر کتابخانه های غربی و اروپایی که تصاویر نسخه های خود را روی سایت گذاشته اند، رعایت کپی رایت را نیز برای آنها قید کرده اند. یعنی تنها برای استفاده های کاملاً شخصی یا پروژه های دانشگاهی که منتشر نخواهد شد یا صرفاً برای کار تصحیح میتوان از این تصاویر استفاده کرد. اما استفاده از این تصاویر در کتابها و یا هر گونه فعالیت تجاری که سود مالی داشته باشد، ممنوع است و لازم است مبالغی گاه هنگفت بپردازیم. اما با توجه به اینکه در ایران کپی رایت رعایت نمی شود و اصولاً ما ایرانیها خود را ملزم به رعایت کپی رایت نمیدانیم شاید بتوان به کتابخانه های ایرانی حق داد که تصاویر نسخه های خود را روی سایت نگذارند. والله اعلم.
  • بی نام IR ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۶
    6 1
    کتابخانه های ایران روی سایت گذاشتن نسخه های خطی پیش کششان،حداقل امکان دسترسی آسان و سریع و کم هزینه را برای محققان فراهم کنند.چیزی که در حال حاضر به گفته محققان و دانشجویان در کتابخانه های مانند آستان قدس و مرعشی رعایت نمی شود