همه مردان صدام حسین دیکتاتور سابق عراق در مسیر اعدام قرار گرفتهاند. همان سرنوشتی که دیکتاتور را در نهایت به تاریخ سپرد. علی حسن المجید پسرعموی ناتنی صدام حسین معروف به علی شیمیایی بارزترین چهره باقیمانده از دوران دیکتاتوری صدام حسین است که با دریافت چهارمین حکم اعدام ، در یک قدمی تحقق اجرای آن قرار گرفته است . چهل و هشت ساعت پیش بود که دادگاه عالی در بغداد برای چهارمین بار علی شیمیایی را به اعدام محکوم کرد .
علی دباغ، سخنگوی دولت عراقدر یک کنفرانس خبری اعلام کرد که علی شیمیایی به زودی اعدام میشود. همزمان صدور حکم اعدام علیه علی شیمیایی که با بمباران شیمیایی حلبچه هزاران تن از مردم کرد این کشور را به قتل رسانده با استقبال گسترده مردم کردستان عراق روبهرو شد. در مناطق مختلف شهر حلبچه در پی صدور حکم اعدام علی شیمیایی مراسم جشن و پایکوبی برگزار شد. شونم حسن 45 ساله که همسر و دو فرزند خود را در این بمباران شیمیایی از دست داده با استقبال از این حکم گفت: امیدوارم متهمان این پرونده را جلوی چشمانم اعدام کنند.
کردها از صدور احکام سبک برای برخی متهمان این پروندهها ناراضی هستند . بسیاری اعتقاد دارند که اگر این پرونده به دست نخست وزیر عراق بود هرگز در قبال آن کوتاهی نمیشد، نوری المالکی، نخست وزیر عراق پیش از این حکم اعدام صدام و دیگر جنایتکاران حکومتهای سابق را امضا کرد،. عراقیها معتقدند که چنانچه حکم به شورای ریاستجمهوری ارجاع میشد همانند تصویب حکمهای قبلی به بنبست میخورد. ، جلال طالبانی، رییس جمهور عراق مخالف حکم اعدام است و با توجه به این که حزبش عضو توافقنامه بینالمللی مخالفت با حکم اعدام است این حکم را تصویب نمیکرد.
وزیر امور شهدا در دولت کردستان عراق نیز که در راس یک هیات در جلسه دادگاه حضور داشت صدور حکم اعدام علی شیمیایی را یک پیروزی برای عراقیها، کردها و بشریت دانست.
علی شیمیایی اولین بار در پرونده الانفال به حکم اعدام محکوم شد و دومین و سومین حکم اعدام علیه وی نیز در پرونده انتفاضه شیعه و رویدادهای مربوط به نمازجمعه سال 1999 صادر شد که به شهادت محمد صادق صدر منجر شد.
جنگندههای حکومت بعث عراق 16 مارس 1998 شهر حلبچه در استان سلیمانیه را هدف بمباران شیمیایی قرار دادند که بر اساس گزارشهای کردها حدود 4 تا 7 هزار تن در این حمله که اکثریت آنها زن و کودک بودند، کشته شدند. در این حمله از انواع سلاحهای شیمیایی از جمله گاز خردل استفاده شد. علی شیمیایی در جلسه دادگاه پس از صدور حکم از سوی قاضی دادگاه با صدای بلند چندین بار عبارت "الحمدلله" را تکرار کرد.
نظر شما