به گزارش خبرآنلاین و به نقل از پایگاه خبری و اطلاعرسانی وبدا، رییس سازمان نظام پزشکی همزمان با ۱۵ آبان ماه و اجرای کتاب جدید تعرفهها به عنوان گام سوم طرح تحول سلامت گفت: از اهداف این کتاب صیانت از حقوق مردم، پزشکان و گروههای بهداشتی درمانی است.
علیرضا زالی با اشاره به این که بخش عمده نگرانیها در مورد نحوه ارائه خدمات معطوف به بخشهای دولتی و آموزشی است، توضیح داد: در حال حاضر در کلانشهرها و مراکز استانها بیش از ۸۰ درصد خدمات بستری در بخشهای دولتی ارائه میشود. بنابراین سامانه ارائه خدمات بستری در بخشهای دولتی حتما نیازمند حمایت سازمانهای بیمهگر پایه خواهد بود.
به گفته وی امسال سازمانهای بیمهگر وارد فرایند تدوین کتاب جدید تعرفهها شدهاند و به دلیل این که بار مالی این کتاب در بخش دولتی توسط سازمانهای بیمهگر پایه و وزارت بهداشت تامین شد، با اجرای آن فرایند پرداخت از جیب مردم در بخشهای دولتی افزایش نخواهد داشت.
زالی ادامه داد: مشکلی که در بخش خصوصی وجود داشت، در ارتباط با سازمانهای بیمهگر تکمیلی بود. به طوری که طبق آمارها در شش ماهه اول سال ۹۳ و در تهران ۷۰ درصد مراجعین تحت پوشش بیمههای تکمیلی به بیمارستانهای خصوصی درجه یک مراجعه کردند. البته در شهرستانها این عدد افزایش پیدا میکند و گاهی اوقات حدود ۹۰ درصد از مردم مراجعه کننده به بیمارستانهای خصوصی تحت پوشش بیمههای تکمیلی هستند.
رییس سازمان نظام پزشکی تاکید کرد: بنابراین مکانیزم همراهی سازمانهای بیمهگر تکمیلی در این شرایط بسیار راهبردی است. خوشبختانه در این خصوص اقدامات خوبی صورت گرفته و توافق نهایی بین سازمانهای بیمهگر تکمیلی و بیمارستانهای خصوصی صورت گرفته تا با یک مکانیزم حمایتی، حقوق مردم صیانت شود.
به گفته دکتر زالی نکته مهمی که سازمانهای بیمهگر، وزارت بهداشت، وزارت رفاه و سازمان نظام پزشکی در شورای عالی بیمه از آن تبعیت کردند، این بود که انضباط مالی در فرایندهای ارائه خدمات و تعامل دو سویه بین بیماران و ارائه دهندگان خدمات حاصل شود.
وی در ادامه گفت: به دلیل رشد نامطلوب تعرفهها در سالهای گذشته، با تعرفههای غیرواقعی و مخدوش روبه رو بودیم و با اجرای کتاب جدید تعرفهها فرایند واقعیسازی تعرفهها بر اساس شواهد موجود صورت گرفته است. البته برای پیشبرد اهدافمان در این گام، همراهی جامعه پزشکی بسیار مهم است.
رییس سازمان نظام پزشکی همچنین افزود: در بخش دولتی پرداخت هزینههای درمان از سوی مردم در روستاها به حدود ۳ درصد و در شهرها به ۶ درصد رسیده به طوری که با این اتفاق آرزوی همه کارشناسان عرضه کننده خدمات سلامت محقق شده است.
به گفته وی ایجاد یک انضباط مالی در فرایندهای ارائه خدمات و تعامل دوسویه بین بیماران و ارائه دهندگان خدمات، میزان پرداختها در بخش خصوصی را نیز کاهش میدهد. ضمن این که با همیاری جامعه پزشکی و انجمنهای تخصصی، بساط تعرفههای غیرمتعارف نیز برچیده خواهد شد.
17503
نظر شما