۰ نفر
۳۰ دی ۱۳۸۸ - ۰۶:۵۸

ایالات متحده اندک اندک بر بی‌معنا بودن تعیین ضرب‌الاجل برای خروج از افغانستان ایمان پیدا می‌کند

ایالات متحده دست از سر افغانستان برنمی‌دارد . از یک سال پیش تا‌کنون که باراک اوباما در قامت رئیس‌جمهوری ایالات متحده زمام امور در کاخ سفید را در دست گرفت،تا‌کنون افغانستان بی‌اندک شک و شبهه‌ای در راس لیست اولویت‌های او قرار گرفته است . افغانستان که به گمان بسیاری حتی جای عراق را هم در ذهن آقای اوباما گرفته است . افغانستان که هشت سال از آغاز جنگ در آن می‌گذرد اما هنوز بیست شبه‌نظامی طالبان می‌توانند با بستن کمربندهای انتحاری به خود و پراکنده شدن در سرتاسر کابل، امنیت پایتخت را زیر سوال ببرند. افغانستان که قرار است سال 2011 شاهد خروج نیروهای امریکایی باشد اما هنوز نه از امنیت در آن خبری است و نه مانند عراق طعم ثبات نسبی سیاسی را چشیده است .شاید همه این دلایل کافی باشد تا رابرت گیتس در جامه وزیر دفاع در دیدار با مقام‌های هندی هم اشاره‌ای به موضوع افغانستان داشته باشد . از زمان تعیین ضرب‌الاجل زمانی از سوی باراک اوباما برای خروج سربازان امریکایی از افغانستان ، بسیاری از کشورهای همسایه از جمله هند و پاکستان نگران فرورفتن مجدد این کشور در باتلاقی از ناامنی و شبه‌نظامی‌گری هستند .
رابرت گیتس در دیدار با نخست وزیری هند،مانموهان سینگ تاکید کرد که برغم اینکه باراک اوباما طرح خروج تدریجی نیروهای امریکایی را از افغانستان اعلام کرده است، امریکا افغانستان را به حال خود رها نخواهد کرد.

گیتس در دهلی‌نو با و اس ام کریشنا وزیر امور خارجه نیز دیدار داشته و در خصوص مسائل امنیتی مربوط به منطقه با او صحبت کرد . گیتس به مقامات هند اطمینان داد که امریکا افغانستان را در شرایط بد رها نخواهد کرد. رابرت گیتس در دهلی نو با تاکید بر اینکه نگرانیهای مقامات هند را درباره خروج زودهنگام نیروهای امریکایی از افغانستان درک می کند خاطر نشان کرد امریکا با کمکهای اقتصادی و دیپلماتیک خود همچنان از افغانستان حمایت خواهد کرد هر چند شمار نیروهای امریکایی در افغانستان از اواسط سال 2011کاهش خواهد یافت. رابرت گیتس در دهلی نود تاکید کرد امریکا قصد دارد تا مدتهای طولانی در منطقه بماند.

باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا ماه گذشته میلادی در چارچوب راهبرد جدید خود در افغانستان اعلام کرد قصد دارد برای تقویت مبارزه با شبه نظامیان طالبان 30 هزار نیروی نظامی جدید به افغانستان اعزام کند. اوباما در آن زمان تصریح کرد خروج نیروهای نظامی امریکا از افغانستان پس از هجده ماه آغاز خواهد شد.
رابرت گیتس با گریزی به تاریخ اشاره کرد که امریکا شبه نظامیان کنونی طالبان را در دهه هشتاد مسلح کرد تا برضد نیروهای شوروی سابق مبارزه کنند. امریکا پس از شکست نیروهای شوروی در افغانستان این کشور را ترک کرد اما دیگر این اشتباه را تکرار نخواهد کرد.

کد خبر 38517

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین