در حالی که بسیاری از مسوولان ستادمبارزه با مواد مخدر می گویند برخی مواد مخدر صنعتی در ایران و در بدترین شرایط آزمایشگاهی تولید می شود، اما او گفته تولید هیچ مخدری در ایران اتفاق نمی افتد.

تا دو سه ماه پیش سرهنگ اسماعیل احمدی مقدم، دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر و فرمانده نیروی انتظامی، اوضاع اعتیاد و مصرف مواد مخدر در ایران را کنترل شده می دانست. اما او اکنون می گوید معضلی به نام مواد مخدر تشدید شده است. احمدی مقدم در حاشیه مراسم تجلیل از دست‌اندرکاران مبارزه با مواد مخدر و اطلاع‌رسانی گفت: «احمدی‌مقدم یکی از مشکلات و معضلاتی که با آن درگیر بودیم و تشدید نیز شده، معضل موادمخدر است. جریان پشت پرده مواد مخدر به همین سفارتخانه‌های خارجی در کشور برمی‌گردد که در ایران اغتشاش می‌گیرند و جاسوس‌پروری می‌کنند و از طرفی بلوا هم می‌کنند و پشت پرده همه اینها هم صهیونیست است که برای افساد در جهان تلاش می‌کند.»

 او البته یک واقعیت تاریخی را زیر سوال برد و همسایگی افغانستان با ایران و تولید مواد مخدر در این کشور را هم از حیله های کشورهای غربی دانست: «جمهوری اسلامی ایران از اهداف کشورهای غربی است. اینکه مواد از طریق ایران منتقل شود موضوع مهمی است البته انتقال مواد از طریق کشور ما کوتاه‌ترین مسیر برای ورود مواد مخدر است و سازمان‌های بین‌المللی نیز اهمیت مبارزات جمهوری اسلامی ایران در مقابل قاچاق مواد مخدر را درک کرده‌اند. اینکه چرا مرکز تولید مواد مخدر جهان در افغانستان و دورترین نقطه به بازار مصرف باشد و اینکه چرا تولیدکننده مواد مخدر در همسایگی ایران باشد، از اهدافی است که کشورهای غربی دنبال می‌کنند.»

 دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین گفت: «اساسا به این دلیل که مسیر ترانزیت مواد مخدر به کشورهای اروپایی، ایران است دولت‌های غربی دو هدف عمده یعنی آلوده کردن ملت ایران به ویژه جوانان، همچنین مخدوش کردن حیثیت و منزلت جمهوری اسلامی ایران در دنیا را دنبال می‌کنند.»

 احمدی مقدم حتی عقیده دارد که معتادان در ایران تا پیش از این تفریحی مواد مخدر را استفاده می کردند: «این مواد به صورت سنتی و از باب مواد دارویی و تفریحی رایج بود. اما با قرار گرفتن کشور تولیدکننده موادمخدر یعنی افغانستان در همسایگی ما این منطقه یکی از مناطق تولید و جابجایی مواد مخدر شده است.»

 با این حال او می گوید که اقدامات پلیس ایران برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر تا حدی موفق است که بر خلاف پایین آمدن قیمت انواع مواد مخدر در افغانستان، در ایران قیمت موادمخدر بالا رفته است: «امسال شاهد افزایش قیمت مواد مخدر بوده‌ایم. این افزایش قیمت در حالی است که قیمت مواد مخدر در افغانستان کاهش یافته است و این نشان‌دهنده اقدامات ما برای جلوگیری از ورود مواد مخدر است.»

 مخدر در ایران تولید نمی شود

 اما به موازات دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر، سردار ذوالفقاری، فرمانده مرزبانی کشور ادعای عجیبی درباره تولید مواد مخدر در ایران مطرح کرده است. در حالی که بسیاری از مسوولان ستادمبارزه با مواد مخدر می گویند برخی مواد مخدر صنعتی در ایران و در بدترین شرایط آزمایشگاهی تولید می شود، اما او گفته تولید هیچ مخدری در ایران اتفاق نمی افتد: «در داخل کشور چیزی به نام تولید مواد مخدر وجود ندارد. البته بین واردکننده مواد مخدر و مصرف کننده مواد مخدر در کشور چند واسطه وجود دارد مسیر ورود برخی از انواع مواد مخدر صنعتی به کشور تغییر کرده است و این مواد از مرزهای غربی وارد کشور می‌شوند که باید مسیرهای ورود با دقت شناسایی شود.»

 

یک ساله ریشه‌کن می کنیم

 امسال حمل مواد مخدر به مناسک حج، چالش هایی را برای حجاج ایرانی بوجود آورد. پیش از شروع حج تمتع مسوولان سازمان حج و زیارت و همچنین ستاد مبارزه با مواد مخدر مصرانه از زائران می خواستند با خود مواد مخدر نبرند. حتی رای هشدار، امارهایی از تعداد زندانیان ایرانی در عربستان هم منتشر شد. با این حال در حج امسال 107 نفر به جرم حمل مواد مخدر بازداشت شدند. به گفته مسعود زاهدیان، مدیرکل اجرایی ستاد مبارزه با مواد مخدر، این تعداد در حج سال 87، 336 نفر بود: «ریزش 5/67 درصدی کشف مواد مخدر از زائران نسبت به سال گذشته به دلیل کاهش 38 درصدی اعزام حجاج هم بوده است و دستگیری‌ها نیز در این رابطه 68 درصد کاهش یافته است. 46 درصد از کشفیات مواد از حجاج از طریق دستگاه‌های ایکس‌ری و 50 درصد با بازرسی بدنی بوده است که با تقویت تجهیزات الکترونیکی می‌توان کیفیت کار را در این رابطه افزایش دهد.»

 البته حجاج درباره حضور سگ های موادیاب در برخی گیت های فرودگاهی اعتراض کرده بودند، اما به گفته زاهدیان تنها چهار درصد مواد کشف شده از حجاج به کمک سگ ها بوده است. غیر از او، احمدی مقدم دراین باره گفت: «معتاد در کشور ما مریض محسوب می‌شود اما در عربستان اعتیاد جرم است. عربستان در این رابطه قانون مدونی ندارد و اختیارات قاضی بسیار زیاد است و ما نمی‌توانیم به آنها بگوییم قوانین‌تان را تغییر دهید. در عربستان اشاره‌ای به این نمی‌شود که چه تعداد قاچاقچی عربستانی در ایران دستگیر می‌شوند اما اگر چهار نفرایرانی که سنین بالایی هم دارند مقداری مواد حمل کنند، جنجال به پا می‌کنند و حیثیت ما را مورد حمله قرار می‌دهند.»

 او عقیده دارد که حمل مواد مخدر توسط حجاج ایرانی طی مراسم حج، همه آن اقدامات را زیر سوال می برد و به حیثت جمهوری اسلامی ضربه وارد می‌کند: «اعرابی که در ایران به دلیل حمل مواد مخدر دستگیر می‌شوند، قاچاقچیان عمده مواد و از اعضای باندهای بزرگ مواد مخدر هستند که ما با آن‌ها طبق مجاری قانونی برخورد می‌کنیم. اما می‌بینیم به رغم این که دستگیرشدگان ایرانی در عربستان مصرف‌کنندگان خرد هستند، آن‌ها هیاهو و جنجال راه می‌اندازند و حیثیت ما را مخدوش می‌کنند که این امر موجب آزار است، از این رو ما خودمان باید جلوی وقوع چنین پدیده‌هایی را بگیریم، تا از مخدوش شدن عزت کشورمان جلوگیری کنیم.»

 به گفته فرمانده نیروی انتظامی سال 89، سال ریشه‌کنی حمل مواد مخدر به حج و عتبات قرار داده شده است: «هم‌اکنون بالای 90 درصد مواد مخدر که از طریق زائران خارج می‌شود از هفت فرودگاه کشور صورت می‌گیرد که اگر جلوی این هفت فرودگاه را بگیریم یک ساله می‌توانیم این قضیه را ریشه‌کن کنیم

کد خبر 39787

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =