وی در این باره به ایلنا گفت: فکر میکنم ادامهی برنامه مناظرهها نه تنها هیچ اشکالی ندارد، بلکه لازم است و ما باید به آن عادت کنیم. ممکن است ما در زمانهایی احساس کنیم که ممکن است اعلام برخی موارد به صلاح نباشد اما مهم این است که به این وسیله، این نظام است که میماند، زیرا گفتگو یکی از تمرینهای دموکراسی است. شما به هیچ عنوان نباید مردم را دست کم بگیرید.
معتضد افزود: چرا پس از گذشت 2 هزار سال؛ هنوز افکار یونان برای ما زنده است. حال آنکه این بحثهای مرتبط با دموکراسی همواره درجریان بوده و مردم دنیا طی این سالها این تمرینها را انجام دادهاند و این افکار امتحان خود را پس دادهاند.
معتضد با بیان اینکه باید تحمل خودمان را بالا ببریم، اظهار داشت: هر اندازه که جلوی این حرفها را بگیریم؛ اهمیتش برای مردم بیشتر میشود و مساله پررنگتر خواهد شد. ببینید در یکی از همین انتخابات آمریکا؛ الگور(نامزد دموکراتها)؛ بوش(کاندیدای جمهوریخواهان) را متهم کرد که در انتخابات ریاست جمهوری تقلب کرده است. به اعتراض او؛ رسیدگی شد و بعد هم اعلام شد که اعتراض او وارد نبوده است. هیچ اتفاقی هم رخ نداد. اگر مردم حرفهایشان را در تلویزیون به همدیگر بگویند، خیلی بهتر است که به خیابان بیایند و آنطور اعتراض کنند.
این مورخ با بیان اینکه در مناظرهها نباید عصبانی شد، اظهار داشت: مناظرهها خیلی خوب شروع شد، اما خوب اداره نشد. البته مجری برنامه شخصا آدم خوبی هستند اما تجربهی این کار را ندارد. مجری که ساعت کورنومتر نیست که فقط ساعت را اعلام کند. این کار تجربه می خواهد. شما ببینید، زمانی که لری کینگ با کسی مصاحبه میکند یا برنامه مناظرهای ترتیب میدهد، حتی نتیجهی انتخابات تغییر میکند.
به گفته این مورخ، بیتجربگی در برگزاری برنامه مناظره تلویزیونی و ناتوانی در اداره آن موجب شد که در بخشهایی مناظرهکنندگان از مردم و نظام مایه بگذارند. درحالیکه باید برنامه برگزاری مناظرهها طوری باشد که موجب بدبینی نشود و ایجاد تشتت نکند.
خسرو معتضد، مورخ و تاریخدان با اشاره به مناظرههای تلویزیونی گفت شاید راههای رسیدن به دموکراسی تلخ باشد، اما نتایج آن ارزنده است.
کد خبر 40841
نظر شما