مازندران از کمبود ذخیره آبی رنج می برد

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: متاسفانه مازندران از کمبود ذخیره آبی رنج می‌برد و جریان آب در زراعت برنج وابستگی به جریان‌های بهنگام رودخانه‌ای دارد.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خبرانلاین  منطقه مازندران، دلاور حیدرپور امروز 22 فروردین ماه 94 در مراسم اولین نشاء مکانیزه برنج کشور در شهرستان آمل با بیان اینکه مازندران جزء استان‌های قطب کشاورزی کشور است گفت: 10 درصد ارزش تولیدات کشاورزی کشور در مازندران است.

وی ادامه داد: مازندران از 210 هزار هکتار سطح زیرکشت زمین های کشاورزی یک سوم برنج مورد نیاز کشور را تامین می کند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اعلام اینکه 80 درصد سطح زیر کشت شالیزارهای مازندران عملیات شخم و شیار انجام شده است، گفت: امسال عملیات شخم و شیار نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش 10 درصدی داشته است.

مازندران از ذخیره آبی رنج می برد

حیدرپور تصریح کرد: متاسفانه مازندران از کم بودن ذخیره آبی رنج می برد و جریان آب در زراعت برنج وابستگی به جریان های بهنگام رودخانه ای دارد .

برنجکاری سنتی نیازمند 100 نفر روز کارگر است

وی خواستار دقت لازم در مصرف منابع  آبی از سوی کشاورزان شد و اظهار کرد: با توجه به توصیه هایی که شرکت آب منطقه ای به کشاورزان دارد باید به گونه ای منابع آبی مدیریت شود تا بخش کشاورزی زمان کم بارشی با مشکل مواجه نشود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه برنجکاری کار پرمشقت و سختی است و انجام ان به صورت سنتی هزینه‌های بالای کارگری را به همراه دارد، گفت: به عنوان نمونه برای هر هکتار کشت برنج به صورت سنتی نیاز به 100 نفر روز کارگر است.

حیدرپور ادامه داد: با توجه به هزینه بالای زراعت برنج و کاهش هزینه تولید توسعه مکانیزاسیون در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است.

فعالیت 80 بانک نشاء در مازندران

وی یاداور شد: از 6 ماهه دوم سال گذشته اعتبارات خوبی از منابع بانک کشاورزی جهت مکانیزاسیون در اختیار بخش کشاورزی استان قرار گرفته است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: در حال حاضر یک هزار و 800 دستگاه نشاکار چهار و شش ردیفه و 2 هزار و 200 دستگاه کمابین به صورت مستقیم برداشت در بخش کشاورزی مازندران در اختیار متقاضیان قرار گرفته است.

حیدرپور با تاکید بر اینکه با در اختیار قرار دادن تسهیلات می توان سطح نشاء مکانیزه را در استان افزایش داد گفت: 80 بانک نشاء کاشت داشت و برداشت در استان فعال است که درصدد توسعه این تعداد هستیم.

جذب  صددرصدی تسهیلات مکانیزاسیون

وی با بیان اینکه سطح کشت مکانیزه سال گذشته در استان 45 هزار هکتار بوده است گفت: امسال این میزان به 60 هزار هکتار افزایش یافته است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران یاداور شد: در یکسال و نیم اخیر بیش از 70 میلیارد تومان تسهیلات از سوی بانک کشاورزی برای مکانیزاسیون بخش کشاورزی به مازندران تخصیص داده شده است که صددرصد ان جذب شده است.

گفتنی است ازندران در 13 محصول کشاورزی از جمله زراعت برنج دارای رتبه اول و دوم در کشور است.

 

کد خبر 408626

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۳:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
    9 0
    اگر در مازندران آب كم است پس واي به حال ديگر نقاط كشور

آخرین اخبار