آذرجزایری: اوایل امسال بود که مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در جمع خبرنگاران قرار گرفت و از امضای قرارداد فازهای 27 و 28 با پتروپارس خبرداد .اواسط خردادماه امسال نیز روابط عمومی پتروپارس با ارسال خبری به رسانه ها بر امضای قرارداد این دو فاز در ان ایام تاکید کرد .
این در حالی است که این قرارداد تا کنون به امضا نرسیده و دلیل این امر نیز از سوی جشن ساز ، کمبود منابع مالی عنوان می شود .
معاون وزیر در امور نفت در گفت وگو با "خبرانلاین " از احتمال امضای این قرارداد تا پایان امسال خبر می دهد اما در عین حال تاکید دارد : که باید در ابتدای انعقاد قرارداد شرکت ملی نفت 10 درصد مبلغ قرارداد را به پیمانکار مذکور پرداخت کند که متاسفانه پولی در اختیار نفت نیست .
سیف الله جشن ساز ابراز امیدواری می کند در صورتیکه دولت مطالبات معوق شرکت ملی نفت را پرداخت می کند می توان این قرارداد را امضا کرد.
وی همچنین تاکید دارد : در شرایط فعلی شرکت ملی نفت نمی تواند قراردادی امضا کند چرا که مطالبات معوق از سوی دولت پرداخت نشده که در صورت پرداخت این مطالبات می توان برخی از قراردادهای نفتی را به مرحله امضای قرارداد رساند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا مذاکراتی با سرمایه گذاران خارجی برای تامین مالی این دوفاز شده است تنها به این نکته اکتفا می کند که قرار است دولت بزودی منابع مالی ناشی از قانون پرداخت 6 درصد از درآمدهای نفتی به شرکت ملی نفت را پرداخت کند که درصورت تحقق آن می توان امیدوار بود که قرارداد این دو فازبا پتروپارس امضا شود .
از سویی دیگر یک مقام اگاه در شرکت نفت و گاز پارس نیز تاکید دارد : کمبود منابع مالی عامل اصلی امضا نشدن قراردادهای پارس جنوبی است و تا زمانیکه این منابع به مجموعه تزریق نشود وضعیت پروژه ها بلاتکلیف خواهد بود . این در حالی است که ابتدای امسال با دستور مستقیم احمدی نژاد به وزارت نفت قرار شده تا پایان امسال تمام قراردادهای پارس جنوبی به طور کامل تعیین و تکلیف شوند .
براین اساس یک مقام اگاه در شرکت پتروپارس نیز از آمادگی این شرکت برای توسعه این دوفاز خبر داد و تاکید کرد : پتروپارس در حال حاضر فاز 6 تا 8 پارس جنوبی را تحویل کارفرما داده است و نیروهای متخصص حاضر در این سه فاز بیکار هستند که در صورت اجرایی شدن فازهای 27 و 28 پارس جنوبی می توان از این افراد متخصص در این دو فاز بهره برد .
به گفته او ، تعویق در امضای این قرارداد باعث شده بسیاری از متخصصان و فعالین این شرکت که به تازگی از کار اجرایی فازهای 6 تا 8 پارس جنوبی فازغ شده اند در تلاشند تا جذب شرکت های بین المللی شوند و این امر زنگ خطری برای کشور است .
این در حالی است که اخیرا مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز از مهاجرت نیروهای متخصص نفتی به شرکت های بین المللی به عنوان یک بحران در صنعت نفت یاد کرده است و خواستار ایجاد راهکارهایی برای حفظ این متخصصین شده است .
همچنین براساس اظهارات این مقام آگاه دربزرگترین شرکت پیمانکاری ایران (پتروپارس ) این شرکت در حال حاضر تنها در فاز 12 فعال است و تنها یک پروژه دیگر در ونزوئلا دارد .
وی تاکید دارد : پتروپارس از ابتدای تاسیس تا کنون تا این حد بیکار نبوده و باید برای حل این مشکل چاره ای اندیشید.
نظر شما