ایلنا نوشت:
مدیرعامل انجمن خیریه تولدی دوباره با اشاره به وجود 500 هزار نفر مصرفکننده کراک در کشور گفت: با توجه به فقر شدید معتادان کراکی و ظرفیت فعلی 15 هزار نفری در مراکز MMT (نگهدارنده) برای 100 هزار نفر معتاد کراکی در کشور نیازمند برنامههای حمایتی و ارزانقیمت هستیم.
عباس دیلمیزاده مدیرعامل انجمن خیریه تولدی دوباره در میزگرد علمی ـ پژوهشی کراک با اشاره به آماری از مهرماه سال 85 تا مهرماه سال جاری تاکید کرد: بر اساس آمار مربوط به 50 مرکز اقامتی و 10 کلینیک سرپائی نشاندهنده افزایش میانگین سنین مصرفکنندگان کراک است.
او با بیان اینکه این الگو در مورد سایر مواد نیز صدق میکند، افزود: طی این آمار مشخص شد که جوانهای قرار گرفته در سنین 25 تا 35 سال به این مواد گرایش دارند همچنین میانگین درآمد مصرفکنندگان کراک به شدت کاهش یافته است. دیلمیزاده خاطر نشان کرد: میانگین درآمد افراد مراجعهکننده جهت ترک کراک به شدت کاهش داشته و در واقع طی سالهای اشاره شده میانگین درآمدی این افراد از هفت هزار تومان به دو هزار تومان کاهش یافته است. او یادآور شد: اغلب مصرفکنندگان کراک قشر فقیر هستند و سن بالاتری نیز نسبت به سایر مصرفکنندگان دارند.
دیلمیزاده با اشاره به لزوم طراحی و برنامهریزی برنامههای درمانی مطابق با افراد فقیر مصرفکننده کراک تصریح کرد: طی سالهای گذشته از 70 مورد مرگ و میر در کمپها 63 نفر کراک مصرف میکردند که 32 نفر از آنها سکته مغزی کردند. و افزود: در مصرفکنندگان کراک احتمال خطر سکته مغزی بسیار بالا است به همین دلیل درمانهای سمزدایی بدون نظارت پزشک چندان مناسب حال این افراد نیست.
دیلمیزاده با اشاره به وجود یک میلیون و 600 هزار نفر معتاد حرفهای در کشور گفت: از این تعداد 500 هزار نفر کراکی در کشور وجود دارد که نیاز به برنامههای خدماتی ارزانقیمت دارند که با توجه به فقر شدید آنها باید اقدامات بازتوانی جسمی و اجتماعی، شبکههای سرپناه و خانههای میانراهی برای آنها منظور شود.
نظر شما