سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران گفت: باغداران در صورت افزایش درجه حرارت هوا به بیش از 33 درجه سانتی‌گراد از مصرف روغن امولسیون شونده خودداری کنند.

به گزارش خبرگزاری خبرانلاین منطقه استان  مازندران، عبدالرحمان زاغی اظهار کرد: به باغداران مازندران توصیه می‌شود نسبت به میزان مصرف روغن امولسیون شونده همراه با حشره‌کش و کنه‌کش برای سلامت و شادابی باغ حداکثر پنج لیتر در یک هزار لیتر آب برای غرب استان و سه لیتر در یک هزار لیتر آب برای باغات مناطق شرق و مرکزی استفاده کنند.

 

وی ادامه داد: در صورت افزایش درجه حرارت هوا به بیش از 33 درجه سانتی‌گراد از مصرف روغن امولسیون شونده خودداری کنند.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: توصیه ما به باغداران این است قبل از مبارزه با آفات و عوامل بیماری‌زا ضمن ارائه نمونه‌های آلوده جمع‌آوری شده از باغ مرکبات با کارشناسان حفظ نباتات مراکز جهاد کشاورزی، مدیریت جهاد کشاورزی و کلینیک‌های گیاه‌پزشکی مشاوره و با نسخه گیاه‌پزشکی نسبت به تهیه سموم حشره‌کش و کنه‌کش از فروشگاه‌ های مجاز و معتبر در قبال اخذ فاکتور اقدام شود.

زاغی با بیان اینکه با توجه به شرایط جوی هوا و به منظور جلوگیری از تنش‌ های خشکی، آبیاری درختان قبل از مبارزه شیمیایی به باغداران توصیه می‌شود، افزود: جهت پیشگیری از عواقب سوء‌ احتمالی تاکید ما این است از سموم و روغن‌های امولسیون شونده که در ظروف اصلی و پلمب شده دارای برچسب مشخصات کامل باشد در سم‌پاشی‌ها استفاده شده و از مصرف سموم و روغن‌های بدون مشخصات، تاریخ گذشته و توصیه نشده خودداری شود.

وی ادامه داد: به‌ منظور به‌کارگیری بهترین روش مبارزه با آفت شپشک آرد آلود توصیه می‌شود با هماهنگی کارشناسان حفظ نباتات شهرستان مربوطه نسبت به تهیه کفشدوزک کریپت از شرکت‌های تولید‌کننده حشرات مفید اقدام و نسبت به رها‌سازی کفشدوزک کریپت حداقل یک هفته بعد از مبارزه شیمیایی اقدام شود.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: توصیه ما به باغداران این است برای کاهش اثرات سوء زیست‌محیطی سم‌پاشی با سموم توصیه شده فقط بر روی درختان آلوده صورت گیرد و از سم‌پاشی درختان و باغ‌های بدون آفت خودداری شود. قبل از آغاز مبارزه نسبت به اطلاع‌ رسانی به زنبورداران جهت جمع‌ آوری و انتقال کندوهای زنبور عسل اقدام شود.

وی با بیان اینکه به‌ منظور حفظ حشرات مفید و دشمنان طبیعی آفات سم‌پاشی در ساعت‌های خنک در صبح‌ها قبل از ساعت 10 و بعدازظهر بعد از ساعت چهار و در شرایط عدم وزش باد انجام شود، اضافه کرد: باغداران از اختلاط سموم توصیه شده با کودهای شیمیایی هنگام محلول پاشی به‌ طور جدی خودداری کنند.

زاغی اظهار کرد: توصیه ما به باغداران این است جهت پیشگیری از مسمومیت‌های احتمالی رعایت نکات ایمنی از قبیل استفاده از لباس مخصوص سم‌پاشی، ماسک، عینک، کلاه، عدم خوردن و آشامیدن و سیگار کشیدن هنگام سم‌پاشی و شستن اعضای آلوده بدن بلافاصله پس از اتمام کار با آب و صابون را جدی بگیرند.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: بهره‌برداران برای کسب اطلاعات و راهنمایی‌های بیشتر به مراکز ترویج جهاد کشاورزی دهستان‌ها، واحد حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان‌ها و کلینیک‌های گیاه‌پزشکی مراجعه کنند.

۴۶۴۶

کد خبر 425648

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =