رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان گفت:براساس مصوبه شورایعالی آب ۱۵۰میلیون مترمکعب آب برای حفظ محیط زیست ازجمله گاوخونی درنظر گرفته شده که البته تا کنون حق‌آبه درنظر گرفته شده عملیاتی نشده است.

به گزارش مهر ، حجت‌الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی در پاسخ به این سوال که چرا با توجه به اینکه در بازگشایی‌های مختلف زاینده‌رود با وجود در نظر گرفتن حق‌آبه‌ای برای تالاب، هیچ آبی به گاوخونی نرسید و تاثیرات نامطلوبی این مسئله بر محیط زیست اصفهان داشت به مهر اظهار کرد: وزیر نیرو در اصفهان به کشاورزان قول داد که برای کشت گندم آب در رودخانه زاینده رود جاری شود و بخشی نیز برای آبیاری باغات غرب استان اختصاص پیدا کند.

وی افزود: کشاورزان مجبور به استفاده از آب بازگشایی شده برای کشت محصولات خود هستند چراکه با توجه به خسارتی که در سال های اخیر از خشکسالی و عدم بازگشایی زاینده رود برای کشت و کار خود دیده‌اند باید از این فرصت برای جبران ضررهای گذشته خود استفاده می‌کردند.

رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان در پاسخ به این سوال که به عقیده کارشناسان بخشی از آب رهاسازی شده برای احیای تالاب نیز بوده است اما تمامی آن برای کشاورزی استفاده و در نتیجه آبی برای تالاب باقی نمانده است، تاکید کرد: شکی نیست که حفظ و احیای تالاب گاوخونی نیز امری ضروری است و بر این اساس از دیدگاه من بهتر است در فصولی از سال که کشاورزان به این آب به عنوان حق آبه قانونی خود نیاز ندارند برای احیای تالاب رهاسازی شود.

وی با اعتقاد از اینکه با آب کمی که در زاینده رود رها شده نمی‌توان تالاب گاوخونی را نجات داد ، ابراز داشت: بر اساس مصوبات شورای عالی آب ۱۵۰ میلیون مترمکعب آب برای حفظ محیط زیست در نظر گرفته شده است که از جمله این موارد تالاب گاوخونی است که البته تاکنون حق‌آبه در نظر گرفته شده برای تالاب عملیاتی نشده است.

حجت‌الاسلام موسوی با گلایه از تغییر مسیر اصلی جریان آب زاینده رود تا اصفهان تاکید کرد: گرچه اکنون آب در زاینده رود جاری است اما این تغییر مسیر موجب شد که زاینده رود در بخش هایی از مسیر به محل انباشت نخاله‌های ساختمانی مبدل شود که در آلودگی محیط زیست بسیار موثر است و باید سریع تر در این ارتباط چاره‌اندیشی شود.

4646

کد خبر 427077

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =