۰ نفر
۲۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۳:۴۰
رمضان یعنی تولّی و تبّری

"استقبال از گنجینه های ماه مبارک رمضان"

 

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ(سوره : البقرة آیه 183)

  • ای کسانی که ايمان آورده ايد ، روزه داشتن بر شما مقرر شد ، همچنان که بر کسانی که پيش از شما بوده اند مقرر شده بود ، تا پرهيزگار شويد

برای آنکه از گنجینه های ماه مبارک رمضان واتف و بهره مند شوبم بدوا لازم است این سوال را طرح کنیم که : چرا ماه رمضان را مبارک نامیدند؟

پاسخ به این سئوال موجب خواهد شد که ذهن خلاق به اندیشه گنجینه های الهی پرداخته و آن را وجدان(یافتن مطلوب) نماید.

پیامبر عالیقدر اسلام فرمودند:ماه رجب ماه خداست ، ماه شعبان ماه من است و ماه رمضان ماه بندگان خدا .

لقب رجب که ماه خداست المرجب است که گویند "رجب المرجب" و لقب ماه شعبان که ماه رسول خداست"شعبان المعظم " است لیکن لقبی که برای ماه بندگان خدا اختصاص داده شده "رمضان المبارک" است گرچه هر ماهی آذین بندی به یک لقب حمیده شده است لکن هیچ ماهی چون ماه رمضان نیست چرا که در این ماه گنجینه هایی همچون لولوء و مرجان قرار داردکه بر عظمت و مبارکی این ماه افزوده است.به همین دلیل ذخایر الهی در دل این ماه برای بندگان و عبادالله قرار گرفته به گونه ای که هیچ یک از ماه ها چنین گنجینه هایی در خود سراغ ندارند.

ماه رمضان زمینه ساز و کانون فرهنگی تهذیب نفس انسانی برای بهره وری در 11 ماه دیگر است که لازم است اشاره ای به برخی از این گنجینه ها داشته باشیم:

بر اساس آیه صیام که در صدر مطلب آمده یکی از گنجینه های الهی روزه داری ، ایجاد زمینه تقوی و تهذیب نفس است یعنی انسان باید در این ماه سعی کند خود را تخلیه نماید تا در او تحلیه(زینت)آرایی گردد به بیان ساده تر اینکه انسان باید ناخالصی ها را که موجب قربانی این گنجینه ها می شود ازخود دور نماید و به جای آن پاکی ، صداقت ، صفا ، خوش اخلاقی و هزاران صفاتی که که موجب زینت در روح  و روانش می شود در خود حک نماید. 

 بنابراین اولین گنجینه الهی تقواست.

دومین گنجینه الهی ، معرفت و شناخت حقایق در عالم و جود است.

سومینگنجینه الهی، مفرقه النفس(انشعاب نفس درون) است ومراتب زیادی داردکه فرموده اند: (مفرقه النفس انفع المعارف). بزرگترین معارف و گنجینه های الهی خدا شناسی است.

چهارمین گنجینه الهی در ماه مبارک رمضان، اتحاد و انسجام مردم در صفوف بهم فشرده نماز در مساجد است که این معنا دارای عرفان و لذت باطنی است و برای هر روزه داری اظهر من الشمس است.

پنجمین گنجینه الهی، احتمام به انواع نمازها حتی نماز شب است.

گنجینه ششم الهی ، تدبیر و تامّل در آیات الهی و قرآن عظیم است که فقط خود خدا می داند که چه چشمه های جوشان الهی را بر روی عبادالله در این کتاب باز می کند.

گنجینه هفتم الهی، نفس روزه داری یعنی سر خم کردن به فرمان مولا و تن در دادن به آنچه که می گوید ، پس روزهای ماه مبارک رمضان مجسمه واقعی تابعان ولایت و  ولایتمداری است و در این امتداد مسیر سپری شدن روزگار رمضانیه می رسد به گنجینه های لیالی قدر- هر یک از شبها را آرام و قراری نیست ، شب بیست و یکم رمضان المبارک تمثیل واقعی برای ولایتمداری از ولایتمدارانی که در سوگ مولا تا سحر اشک می ریزند و به محضر آن بزرگوار التجاء دارند تا بلکه این امام معصوم واسطۀ فیض ربوبی به بندگان الهی گردد.

 و بلاخره گنجینه ای دیگر از ماه رمضان که در این مجال میتوان از آن نام برد جمعه آخر این ماه یعنی روز قدس (جمعه برائت) این یادگار امام بت شکنمان حضرت روح اله است که مسلمانان عالم علیه مستکبران صهیونیست جهانی بپا می خیزند و نابودی آنها و عدالت را خواستارند.

در جمع بندی مطالب مطروحه در اوصاف گنجینه های ماه رمضان المبارک میتوان  در دو کلمه کوتاه  و معجزدر قالب یک جمله بیان داشت که : " رمضان یعنی تولی و تبری "

 

                                                                                                                        حجت الاسلام هرمز گرجی

                                                                                                                            کارشناس ارشد حقوق خصوصی

                                                                                                        وکیل دادگستری و مشاور حقوقی قوه قضائیه


 

خبرانلاین منطقه استان مازندران

 

 

کد خبر 427150

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =